Mason er gået fra Mega-Mount til Mini-Mount

Mason Mount, Manchester United, Tottenham
Før braget i Parken: Mason Mount er gået fra at være mega i Chelsea til i stedet at være en miniature-udgave af sig selv i Manchester United. Foto: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images

Der var engang, hvor Mason Mount var top of the pops. Ikke bare i Premier League, men også på de allerstørste af Europas fineste fodboldscener.

Thomas Tuchel kaldte ham for an absolutely key player, der var crucial for Chelseas spil. John Terry var enig og råbte “Gør ham til anfører!” Og holdkammerater? De kaldte ham Star Boy Mase.

Mount var da også vidunderlig god, da han var bedst i Chelsea. Et decideret festfyrværkeri af både artisteri og knofedt, ballet og beton, parfume og sved. Endda af egen avl.

Og ja, hans dybe stikning til Kai Havertz i Champions League-finalen mod Manchester City i 2021 vil for altid bimle og bamle, som et strålende sindbillede på dengang Mount var mega.

Boehly kommer

Men i dag er virkeligheden en anden. Mount er en miniature udgave af den og det, han var engang. Altså, for bare et par sæsoner siden.

Og forvandlingen fra mega til mini blev igangsat af Todd Boehlys køb af Chelsea tilbage i maj sidste år. Tuchel havde lige vundet UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup og Mount var blevet årets spiller i Chelsea for andet år i træk.

Alligevel startede Mount sæsonen skidt. Af uvisse årsager. Og da Boehly fyrede Tuchel i september gik det helt galt. Og et liv på bænken eller helt ude af truppen startede. Og ja, til sidst forsvandt Mount helt og aldeles.

Sådan føltes det i hvert fald. Ikke bare under vingerne på Graham Potter. Men også i hænderne på Lampard, der ellers var ham, der ‘opfandt’ Mount. Og når endelig den i dag 24 år gamle midtbanespillers navn blev nævnt, så var det primært i forbindelse med de alenlange kontraktforhandlinger, der endte med at bryde sammen.

Money Mount

Hvorfor? Det er der stadig ikke rigtig nogen, der ved med sikkerhed. Men en ting er sikkert; kontraktforhandlingerne, som du kan læse om lige HER, udgjorde et uskønt farvel til den klub, der havde været Mounts siden han var 6 år gammel.

At Mount i sidste ende valgte at skifte til Manchester United, gjorde ikke afskeden mindre følelsesladet. Mega Mount blev til Money Mount, da han skiftede til Manchester United. How could he?

Og det er fire måneder siden, at Star Boy gjorde det. Fire måneder, der har været alt andet end hvad Mount drømte om. Måske fordi Mount skiftede klub af de forkerte årsager? Eller som undertegnede skrev tilbage i slutningen af september:

Mount ligner simpelthen en spiller, der skiftede væk fra Chelsea og ikke til Manchester United. En ung knægt, der brugte skiftet til at give en f***finger til barndomsklubben, men som nu er endt foran et spejl. Ansigt til ansigt med en nutid, som han ikke havde set komme, men som han og hans entourage burde have forudset, så det, der sker lige nu, ikke ville være en realitet. Men det er det.

Impact lig nul

Og det er det stadigvæk. Mounts tal er som sådan ikke elendige. Eksempelvis opererer han med en Pass success percentage, der matcher den, han lagde for dagen, dengang Mount kunne gå på vandet.

Men hans impact i åbent spil er nærmest lig nul. Ingen mål og assists i Premier League. Og hvad angår key passes og skud på mål, så er vi ude i minimum en halvering sammenlignet Chelsea-dagene.

Antallet af afleveringer er dog nok det mest bekymrende. Nutidens Mount er nemlig stort set ikke på bolden, som fortidens Mount var det. Således har Mount i snit produceret 18.3 afleveringer per kamp i Premier League, hvor det indtil videre er blevet til 351 minutter fordelt på syv optrædender.

Til sammenligning havde Mount i snit 29.4 afleveringer per Premier League-kamp i sidste (skuffende) sæson for Chelsea. Og i de to (succesfulde) sæsoner forinden lød tallene på henholdsvis 47.3 og 34.8.

FCK onsdag

Hvad fremtiden bringer for Mount i Manchester United, er svær at spå om. Det samme kan siges om Manchester United fremtid. For selvom Erik ten Hag og co. formåede at vinde over Fulham i weekenden, så er der stadig tale om en mastodont i knæ. Og en cheftræner under pres.

Sejren på Craven Cottage gav dog (nok engang) ten Hag lidt ekstra tid at løbe på. Og ja, hollænderen står dermed også i spidsen for Manchester United, når klubben møder FC København i Champions League onsdag aften.

Om Mount får spilletid i Parken, må tiden vise. Men friske ben, det må han have. For han fik blot et kvarters tid på banen i lørdags mod Fulham, hvor han – på bekostning af Christian Eriksen – blev skiftet ind i det 79. minut.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart