Mason Mount er et blåt billede på fjer og fake news

Foto: Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images

Mason Mount er ikke Frank Lampards opfindelse. Han er et produkt af Chelseas fodboldakademi. Men det var Lampard, der for alvor gav ham chancen, da skridtet fra ungdom til senior skulle tages. 

En chance, som Mount greb. Først på udlån i Derby, senere hjemme i Chelsea, hvor Mount for alvor fik sit gennembrud. 

Selvfølgelig godt hjulpet på vej af den transfer ban, som Chelsea var underlagt, og som forhindrede Lampard i at handle ind til sit projekt, der endte med at falde til jorden i 2021. Men mest af alt fordi Mount var god. Og bare blev bedre og bedre. 

Endda i et sådan omfang, at han blev udråbt som ‘future captain‘ og udtaget til det engelske landshold. ‘One of our own‘, råbte Chelsea-fans, da Mount i 2019 skrev under på en fem-årig kontrakt. 

En samarbejdsaftale, der udløber næste sommer, og som pt. ikke ser ud til at blive forlænget. Tværtimod. Mount bliver nok solgt til sommer. 

Hjerne og hjerte

Hvis altså man skal tro på Twitter, hvor der i de seneste uger har vrimlet med orakler, der mener at vide alt, hvad der foregår i Mounts inderkreds. 

Men ikke nok med det; de selvbestaltede transfer-guruer med fri data går endda så langt, som at hævde, at de også ved, hvad der sker i Mounts inderste. I hans hjerne, hans hjerte. Og her er beskeden klar; Mount forlader Chelsea. Og han skifter nok til Liverpool.

Og så alligevel ikke. For ud af det blå, så er forhandlingerne mellem Chelsea og Mount pludselige rigtig gode. Parterne holder nærmest i hånd på vej hen til bordet, hvor en ny, funklende kontrakt ligger klar til at blive underskrevet. Alt er godt.

Men så går der et par timer. Måske en halv dag. Og så er Mount igen på vej væk. Stadig til Liverpool. Men måske også til Manchester United og Paris Saint-Germain. I hvert fald langt væk fra Chelsea, som Mount absolut ingen interesse har at fortsætte hos. 

Hvorfor skulle han? Det er jo bare den klub, der har gjort ham til den, han er. Det er jo bare hans hjem. Stedet, hvor hans nærmeste venner også spiller. Reece James og de alle de andre. Klubben, som han slider sin røv i laser for, kamp efter kamp. 

Næ, vent lige. Der tikker lige et rygte ind fra Twitter-land. Ser man det; Mount er sørme alligevel tæt på at forlænge med Chelsea…man bliver så træt.

Penge og længde

At forhandlingerne mellem Mount og Chelsea ikke er a walk in the park er nu rigtig nok. Uenighederne går på to ben; penge og kontraktens længde. Og nej, det er på papiret ikke småting. Man fristes ligefrem til at sige, at det i fodboldens verden er Alfa og Omega. 

Chelsea vil rigtig gerne binde Mount til en lang kontrakt. En rigtig lang én af slagsen. Otte år, i den bedste af alle verdener. Men det vil Mount ikke. Han ville hellere starte med tre-fire år. 

Og hvad angår økonomien, så vil Mount rigtig gerne have en løn i omegnen af den, Reece James får, og som vil sende Mount op i toppen af Chelseas lønpyramide. 

Chelsea er ikke afvisende. Hvis altså Mount er med på at sprede lønnen for de tre-fire år ud på de otte. Det vil Mount ikke. 

Høns bag kulisserne 

Og det er så sådan landet ligger. Måske. For ingen kender sandheden. Ingen ved, hvad der helt præcist foregår bag kulisserne. Det er der sjældent nogen, der ved, når det kommer til kontraktforhandlinger. Og da slet ikke i Chelsea. 

Bevares! Klubben er i dag mere åben og udadvendt under Todd Boehlys vinger end den var under Roman Abramovich’. 

Dengang var der til tider ingen andre end Abramovich og hans fixer, Marina Granovskaia, der vidste, hvad fremtiden ville bringe. 

Og fordi ingen af dem nogensinde gav lyd fra sig, så vidste omverden som regel noget nær nada, hvilket i sagens natur skabte grobund for sladder, spekulationer og fjer, der blev til 18.000 høns. 

Og det er lige som det skal være. Fodbold handler om at vinde, men fodbold lever af historiefortælling. Store som små. Sande som falske. 

På Twitter, på arbejdet, hjemme ved spisebordet, i aviserne, på tv og YouTube. Døgnet rundt. For fulde gardiner. Og ja, det er som sagt lige som det skal være. Lad det bimle og bamle, og lad os få pisket en stemning op.

70/30 og popkultur

Og Mount-historien er så sandelig en god én af slagsen. Selvfølgelig er den det. Ikke bare fordi Mount er Mount, men også fordi Mount er, ja, Mount. 

Han deler nemlig vandene, den 24-årige midtbanespiller. Måske ikke i to lige store dele, men så måske 70/30. Og har altid gjort det.

“Chelsea er ikke bare en fodboldklub. Det er også benhård business og popkultur, der favner både arbejderklassen og high society. Chelsea er beton og ballet i én skøn pærevælling, og Mount er en flot repræsentant for hele molevitten.”

Overraskende nok, egentlig. For Mount er på mange måder alt, hvad Chelseas fans drømmer om. ‘Egen avl’, hamrende dygtig, ufattelig dedikeret og en flot fyr.

Og ja, det sidste er ikke uvæsentligt. Chelsea er ikke bare en fodboldklub. Det er også benhård business og popkultur, der favner både arbejderklassen og high society. 

Chelsea er beton og ballet i én skøn pærevælling, og Mount er en flot repræsentant for hele molevitten. Et mennesker, der kan sælge alt fra drømme til isenkram. Alligevel er der noget ved ham, der får nogen til at vende ryggen til ham. 

Fake stats

De fleste af dem, der ikke bryder sig om Mount, tager tit og ofte stats i brug. Vel og mærke stats, der stort set altid er bedre end langt de flestes, men som alligevel hævdes at være falske. 

Nærmest som var de mange stats slet og ret fabrikeret af en eller anden hemmelig kult, der har sat sig selv i verden for at sprede fake news og gøre Mount til skurken. Det er med andre ord en vild verden, fodbolden lever i. Især den del af verden, der kaldes Chelsea. 

Hvorvidt Mount bliver ved med at leve sit liv her, vides ikke. Og vi gentager…vides ikke. Det ved kun tiden, der kommer. Og selvom der her er blevet brugt mere end 1000 ord på sagen, så skal der lyde en opfordring til at droppe Twitter og co. og i stedet se tiden an. Se hvad det hele ender med. Og indtil da; håbe på det bedste.

Og det bedste, der kan ske, er naturligvis, at parterne ender med at finde hinanden og underskriver en ny aftale. For Mount er Mount. På den gode måde. Og han skal derfor for alt i verden ikke blive en del af den clear-out, som Chelsea (blandt andet af hensyn til FFP) skal foretage til sommer.

The Manager
Logo
Shopping cart