Mesterskabs showdown i London

Arsenal, Arteta
WOLVERHAMPTON, ENGLAND – NOVEMBER 12: Mikel Arteta the head coach / manager of Arsenal celebrates the 0-2 victory during the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Arsenal FC at Molineux on November 12, 2022 in Wolverhampton, United Kingdom. (Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Normalt, når Champions Leagues knockoutkampe står for døren, samles folk om skærmene. Det er her, de bedste af de bedste mødes. Her de store slag skal stå. Men onsdag er det overvejende sandsynligt, at Chelseas udekamp mod Dortmund ikke bliver talk of town i det engelske, da der en halv time inden det opgør fløjtes i gang finder en af den slags kampe sted, der kan blive sæsondefinerende. Arsenal mod Manchester City. Nummer 1 mod nummer 2. Lærlingen Arteta mod læremesteren Pep. De kommende mestre mod de forsvarende mestre?

Hvis sidstnævnte profeti skal gå i opfyldelse, skal Arsenal gerne finde noget ekstra frem i forhold til de to foregående kampe mod Everton og Brentford, der blot har budt på et enkelt point. Lægger vi nederlaget i FA Cuppen mod netop Manchester City oven i puljen, så lyder statistikken lige pludselig på nul sejre i de seneste tre kampe for Arsenal, der ellers har været så suveræne indtil videre. Det er jo ikke katastrofalt, for et hold der fortsat topper ligaen, endda med en kamp i hånden, men hvis nogle Arsenal fans får flashbacks til foråret 2008, er det måske meget forståeligt.

Et nederlag onsdag aften, og så kan der for alvor tales om gummiben i den røde del af Nordlondon.

Spiller Erling Haaland fra start?

Arsenal har i denne sæson været velspillende på hjemmebane, hvor det kun er dem og Newcastle, der endnu har tilgode at tabe foran egne fans, men bookmakerne holder alligevel gæsterne som favorit. Og det selvom der er tvivl om Erling Haalands deltagelse.

Nordmanden måtte nemlig lade sig udskifte i pausen mod Aston Villa. På det tidspunkt var Manchester City allerede foran med 3-0, men udskiftningen skyldtes også, at han havde fået et slag på foden. Med 25 mål i sæsonen indtil videre, giver det sig selv, at Pep gerne ser sin stjerneangriber klar til en af sæsonens største kampe, da han næppe deler Didi Hamanns overbevisning om, at Manchester City uden Haaland er et bedre hold. Spanieren var dog forholdsvis fåmælt på pressemødet forud for kampen i forhold til nordmandens chancer for at spille fra start onsdag aften.

”Vi træner i eftermiddag. Lige nu ved jeg ikke noget. I går handlede det om at komme sig oven på kampen mod Aston Villa. Det er det.”

Det er dog ikke på den eneste position, hvor Guardiola kan være tvunget til at foretage ændringer. John Stones’ skade betyder, at Rodri kan vikariere som midterstopper, som han også gjorde det for Spanien under VM-slutrunden, hvis ikke der udvises tillid til Akanji eller Ake, der begge begyndte på bænken, men fik spilletid i anden halvleg i weekenden.

Never change a (winning) team

Hos Arteta ser startopstillingen omvendt ud til at give sig selv. For det ligner den samme, som vi har set mod Brentford, Everton, Manchester United, Tottenham, Newcastle og Brighton. I givet fald vil det være syvende gang i træk, at Arsenal stiller op med samme 11 i en Premier League kamp. En klubrekord for dem, der gå op i den slags

Den fasttømrede stamme er en af årsagerne til succesen, men er der behov for, at Arteta ryster posen en smule efter en mindre god periode, og mod en træner der kender ham bedre end de fleste?

Det får vi svar på onsdag 20:30. Og knap to timer senere kan vi måske også være kommet tættere et svar på, om det vitterligt er de kommende mestre mod de forsvarende mestre, der mødes på Emirates.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart