Mike Dean har givet rødt kort for sidste gang

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 02: Oleksandr Zinchenko of Manchester City is shown a red card by referee Mike Dean during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium on February 02, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

I mere end to årtier har Mike Dean været dommer i Premier League. Men efter mere end 550 kampe er det slut. Det meddeler Professional Game Match Officials Limited, bedre kendt som PGMOL, i en pressemeddelse.

Ifølge avisen The Telegraph har 55-årige Dean, der i 2022 forlod grønsværen for at blive VAR-dommer på fuld tid, selv valgt at træde tilbage efter aftale med Premier Leagues dommerchef Howard Webb.

Eftersigende fordi Dean er blevet fundet uegnet til tjeneste i VAR-vognen. Dette er dog endnu ikke bekræftet. Sikkert er det dog, at Dean efterlader sig et omdiskuteret ry. For han endte med at blive en af de mest flamboyante og farverige dommere i Premier Leagues historie.

Især farven rød, var Dean glad for. Således blev Dean i 2022 den første dommer i Englands bedste fodboldrække til at uddele 100 røde kort.

Funny haha

Og ja, de mange røde kort var med til at gøre ham til en dommer, der delte vandene. Det kan man blandt andet læse om i The Times, hvor Roy Liddle tegner en knapt så flatterende billede af Dean i dagens udgave af den engelske avis.

Reaktionerne på Deans karismatiske måde at dømme på, ses også tydeligt på eksempelvis YouTube. Her har hans teatralske, selviscenesættende og funny haha-gestik resulteret i et mindre hav af compilations.

Deans mange udvisninger, der i alt løb op i 114 styks, var dog ikke det eneste, der gjorde manden i sort til en omdiskuteret herre. Det samme gjorde over 2000 gule kort fordelt på i alt 560 kampe.

Og ja, Dean lignede altid en mand, der nød opmærksomheden, hvad end det var i form af anerkendende skulderklap eller via tilråb a la “who’s the wanker in the black?“.

Tranmere Rovers!

Dean begyndte sin dommerkarrierer tilbage i 1985 og brugte 15 på, at arbejde sig op gennem de engelske fodboldrækker. I år 2000 nåede han så Premier League. Og i 2003 blev han udnævnt til FIFA-dommer.

Indtil 2001, hvor Premier League professionaliserede dommergerningen, arbejde Dean i øvrigt på et slagteri, hvor det var kyllinger, der måtte lade livet. Hvad Dean nu skal få tiden til at gå med, vides ikke. Men mon ikke han skal tilbringe en hel del tid på Prenton Park.

For selvom mere end en manager i tidens løb har været voldsomt i tvivl om Deans tilhørsforhold, så er Dean først og fremmest fan af Tranmere Rovers, der frister en tilværelse i League Two.

Opdatering: Mike Dean er blevet ansat af Sky Sports, hvor han skal være en del af setuppet omkring Soccer Saturday.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart