Mikkel Damsgaard gjorde det en varm sommeraften i Colchester

Brentford

Mikkel Damsgaard har endelig fået sin debut for Brentford. Foto: Gary-Hider-Dreamstime.com

Colchester – Brentford en tirsdag aften i EFL Cuppen. Ikke umiddelbart nogen stor kamp, der stjal alverdens overskrifter, havde det ikke været for en vis dansker. Og nej, det var ikke målet af Mads Bech Sørensen, der her tænkes på, selvom det selvfølgelig skal nævnes, men i stedet de 60 minutter som Mikkel Damsgaard fik på banen.

But can he do it on a cold, rainy Tuesday in Stoke, som de siger i det engelske, møntet på teknisk vævre spillere, der har det svært med den fysiske spillestil. Det ved vi fortsat ikke, men det var om ikke andet positivt, at Damsgaard var med i en sejr en halvlun tirsdag aften i Colchester.

Skal bygges langsomt op

Det var debut for den danske landsholdsspiller, og de fleste minutter han har fået i en gældende klubkamp siden oktober 2021. Manden der tog Danmark, og for den sags skyld også Europa, med storm efter sin flotte slutrunde i 2021, er nu for alvor på vej tilbage. Mod Manchester United var han med på bænken, mens han mod Fulham sad helt uden for. Fordi han skal bygges langsomt op, og fordi han skal være god i det lange løb, som Thomas Frank forklarede til den engelske presse.

60 minutter blev det til, og selvom det hverken udmøntede sig i mål eller assist, så var det i sig selv positivt. For Damsgaard og for Brentford. For trods en absolut godkendt start på sæsonen med fire point i tre kampe, så er der behov for spillere, der kan noget på egen hånd, når strukturen og organisationen ikke rækker.

Never say die – say Damsgaard

Som vi så det i 4-0-triumfen mod Manchester United, så er Frank dygtig til at sætte sit hold godt op til de store kampe, hvor holdet skal løfte i flok, men måske de alligevel mangler ham, der kan gøre det overraskende og levere den ene aflevering, der afgører en tæt kamp.

Læs også: Glem ikke Thomas Frank og Brentford

Som Christian Eriksen gjorde det i foråret. For det er naturligt at nævne Eriksen, som Damsgaard afløste på landsholdet og på sin vis også i Brentford. Også selvom det måske er mere på kanten og i knap så central en rolle som Eriksen, at Mikkel Damsgaard skal gøre sig gældende i det engelske. Det var i hvert fald som venstre kant, at han fik sine første 60 minutter for sin nye klub.

Danske assists

I weekenden venter netop en af den slags kampe, der set med Brentford øjne gerne skal give tre point, når hårdt ramte Everton kommer på besøg. I sidste sæson blev det til seks point mod The Toffees efter 1-0 på hjemmebane i efteråret og en 3-2-sejr på Goodison i foråret. I det sidstnævnte opgør var det to oplæg fra danske fødder, der var med til at vende 1-2 til 3-2, og det kan Thomas Frank jo så håbe på sker igen i weekenden. Også selvom det næppe bliver fra Damsgaard til at begynde med. De engelske medier har danskeren til at begynde på bænken, og det er fortsat en langstrakt proces at bygge den teknisk stærke dansker op til en sæson i Premier League efter sin lange skadespause.

Men Mikkel Damsgaard har gjort sin entre. Og på sigt giver han forhåbentlig Brentford et ekstra element til offensiven.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart