Mor sender Ronaldo til Sporting

Manchester United

Foto: Nino-Pavisic-Dreamstime.com

Han synes at være manden som alderen ikke kan indhente. Alligevel er noget ikke længere som, det plejer for Cristiano Ronaldo.

Han spiller ikke Champions League. Han er ikke engang sikker på at starte inde for Manchester United.

Telefonboks

Manden der foran målet er en naturkraft. Hvis Dennis Wise ikke kan gå ind i en telefonboks uden at begynde et skænderi, så kan Ronaldo ikke forlade telefonboksen uden et hattrick.

Denne sommer rimede dog på panik. For at komme tilbage til Champions League og runde 20 år med Europas fornemmeste turnering, men ingen bed på. Hvor ’The House of ..’ stort set hvilken som helst klan med tilstrækkelig økonomi tidligere ville have kastet sig i støvet for portugiseren, så lykkedes det ikke at komme til enighed med Atletico Madrid, FC Bayern eller Chelsea samt Paris SG. Om man kan bryder sig om den franske klub høj på petrodollars eller ej, ja det er en smagssag, men som stangnaiv fodboldfan så drømte verden et sekund om at se Ronaldo og Messi på samme hold bare en enkelt sæson.

Rivalerne samlet i hellig treenighed med Neymar. Som et nærmest uhelligt fællesskab, der ville fejre alt, hvad der er galt med fodbolden og samtidig være ekstremt fedt. Bare fordi. Bare fordi det er Messi og Ronaldo. Frank Sinatra og Dean Martin. Hvem ville ikke kunne finde plads i kalenderen til den koncert?

Sådan gik det ikke.

Tillid

I Manchester United skal han naturligvis genvinde trænerens tillid. Der har været rigeligt med skriverier om tillidsbrud og hovedrysten mellem fodboldens grundstof CR7 og Erik ten Hag. Måske var Ronaldo så skråsikker som vinklerne på sine mavemuskler på, at der ville komme en ny klub til ham. Når han har slået ud med hånden, så har Jorge Mendes fundet en ny klub til ham. Et nyt kongerige.

Men ikke denne gang. Han blev i Champions League-eksil.

Vink

Når Manchester United løber på banen på mod bysbørnene City, så vil vi få et kraftigt vink om relationen mellem Cristiano Ronaldo og Erik ten Hag. Er han med i startopstillingen, så må vi gå ud fra, der er røget en fredspibe. Bliver det Rashford, der i kamp mod uret for at blive klar, så er der stadig ugler i mosen.

Uanset hvad så ligner det sidste sæson på Old Trafford for Cristiano Ronaldo. Måske i en af Europas top-5 ligaer i det hele taget. Fodbolden vil ungdommen nu, men ingen ungdom uden forældre, og Cristiano Ronaldos mor løftede måske sløret for den næste klub. Mama Ronaldo var gæst i et portugisisk sladdermagasin, hvor hun insisterede på at se sin søn i Sportings trøje.

Skæbne

Han spiller til han bliver 40, forklarede hun til Nova Genta, men understregede, at i år var for tidligt. Næste år måske, sagde hun og tilføjede, det er hendes drøm at se det ske, og sønnens skæbne at det går sådan.

Cristiano Ronaldos kontrakt udløber næste sommer. Der er option på yderligere et år. Skal han tage det ekstra år med, så handler det næppe kun om, hvorvidt Manchester United kommer med i Champions League næste sommer.

Løber han ind som starter mod City, så er vi måske blevet lidt klogere på, om det bliver Sporting sommeren ’23 eller ’24.

The Manager
Logo
Shopping cart