Mourinho skal bryde mønsteret

Jose Mourinho, Roma
ROME, ITALY – SEPTEMBER 17: Jose Mourinho Head Coach of AS Roma looks on prior to the Serie A TIM match between AS Roma and Empoli FC at Stadio Olimpico on September 17, 2023 in Rome, Italy. (Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Er der to ting, der rimer på Mourinho er det titler og kaos. Sådan har det været i samtlige af hans klubber. På nær Tottenham, hvor titlerne udeblev, da han blev fyret, lige inden de skulle spille Liga Cup finale. Der måtte han nøjes med kaos.

I den italienske hovedstad ser historien ud til at gentage sig. To gode sæsoner og så et stort kaos i sæson tre. En nedsmeltning eller implosion om man vil. I Chelsea gik det galt kort tid inde i sæson tre, da han blev fyret efter en kamp mod Rosenborg. I Inter smuttede han klogeligt efter to sæsoner og the treble, inden det også blev for meget i Real Madrid efter tre sæsoner, hvor rivaliteten med Barcelona til sidst tog overhånd.

Tilbage i Chelsea førte han holdet til mesterskabet, inden det så endte med et knap så kønt farvel, ligesom han efterfølgende forlod Manchester United efter fire titler og et tilsvarende stort kaos.

Sejr i Conference League

Allerede i den første sæson tilbage i Italien lykkedes det José Mourinho at føre Roma til succes i Conference League. Den næstbedste europæiske turnering, nuvel, men for en klub uden det mest bugnende trofæskab, og som i europæisk sammenhæng fortsat slikker sårene efter det smertelige nederlag i Mesterholdenes Europa Cup mod Liverpool i 1983/84, så betød det noget. I sidste sæson var det så lige før, at han kunne træde skridtet op, men denne gang blev Sevilla sejrherre i finalen i Europa League. Et nederlag, Mourinho stadig føler sig ramt af. Efter kampen ventede han på parkeringspladsen for at tilsvine Anthony Taylor, og her fire måneder senere gentog han sin kritik af den dommer, han mente kostede Roma sejren i finalen.

Facit i Roma lyder på to sæsoner og en enkelt titel. Og nu kommer kaosset så. Eller gør det? Det var der indtil for få dage antydninger af. Sæsonen er begyndt skidt for Roma efter tre kampe uden sejre i Serie A, men så kom Empoli på besøg. Efter de 90 minutter er historien midlertidigt en anden. 7-0 vandt romerne, og så var Mourinho glad igen. For en stund.

Kaos?

Op til denne sæson har de forstærket sig forholdsvis markant. Fået spillere, som man må formode, at Mourinho har håndplukket. Romelu Lukaku er kommet til på en lejeaftale, og det er tredje gang, at de to genforenes efter fælles tid i både Chelsea og Manchester United. Derudover er NDicka kommet til på en fri transfer fra Frankfurt, Renato Sanches er lejet i PSG, Rasmus Kristensen ditto i Leeds, mens Houssem Aouar er skiftet transferfrit fra Lyon og Leandro Paredes er købt fri af PSG. Spillere som Mourinho kender eller kan være med til at forme.

For en klub, hvis seneste italiensk mesterskab ligger tilbage i begyndelsen af dette årtusinde, ville en scudetto være en stor bedrift. Med Juventus nedadgående form de seneste par sæsoner har ræset været mere åben end nogensinde før i Serie A, men efter fire runder er de allerede otte point efter Inter på førstepladsen.

Måske Roma kan gøre noget i Europa League i denne sæson, men mere sandsynligt er det nok, at det igen ender med kaos frem for titler. Det er Mourinho, og meget kan man sige om portugiseren, men nogen mønsterbryder er han ikke just.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart