Mysteriet Philip Billing

Bournemouth

Bournemouth har medvind, og det er ikke mindst takket være Philip Billing. Foto: Darren-Howe-Dreamstime.com_

Når Kasper Hjulmand inden længe skal udtage sin trup til den kommende VM slutrunde, må han vælge 26 spillere. 6-7 af dem kommer til at være spillere, der gør sig på den defensive/centrale/offensive midt. Premier League spillere som Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen og Christian Nørgaard skal nok få et opkald, men hvis der i øjeblikket går en 26-årig dansker rundt i det sydvestlige England og tripper lidt mere spændt, er der ikke noget at sige til det. Han har godt nok præsteret bedre på flere parametre end halvdelen af de nævnte Premier League og landsholdskollegaer, men det er som om, at det ikke rigtig er kommet til udtryk i rødt og hvidt. Philip Billing er selvfølgelig navnet.

10 kampe i denne Premier League sæson med tre mål og en enkelt assist til følge. Kåret til Bournemouths bedste spiller i september og nomineret til prisen som hele Premier Leagues bedste spiller i selvsamme måned. Alle mål og assist er faldet i de seneste fem kampe, så det er ikke at tage munden for fuld, hvis man lige nu påstår, at Philip Billing er Danmarks mest formstærke spiller. Stærkt forfulgt af Højberg. Vi har et godt landshold i disse år, men en spiller der leverer sådanne præstationer i Premier League burde jo være selvskrevet til VM. Burde.

VM på vippen

For Philip Billing kan fortsat trække nitten, når der skal fordeles pladser. 127 minutters landsholdsfodbold er det blevet til under Kasper Hjulmand, hvor han oftest slet ikke har været i truppen.

Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad er det Philip Billing leverer uge efter uge, som de elsker i Bournemouth og britisk fodbold, men som vi endnu ikke har set udfolde sig i rødt og hvidt?

Tager vi historien kort, så er der efterhånden tale om en spiller, der er mere britisk end dansk. Siden 2013 har han haft fast adresse i det engelske hos først Huddersfield og siden 2019 Bournemouth.

Og måske det er derfor, at han flyver lidt under radaren i mange danskeres bevidsthed. Vi nåede aldrig at stifte bekendtskab med ham i Superligaen, og da han søgte ud, var han ikke det mest åbenlyse talent. Ikke ham der blev skrevet det store om.

Hårdtarbejdende

Men Philip Billing er hårdtarbejdende. Uanset hvilken position han spiller. Da Bournemouth tidligere på sæsonen spillede 1-1 mod Newcastle, var det med Billing som målscorer. Et godt timet løb ind i boksen og en lang tå, og så var Bournemouth i front. Men det var ikke det, som træner Gary O’Neil fremhævede efter kampen.

Billing lå som offensiv midt, men måtte arbejde mere defensivt i en kamp, hvor Bournemouth kun havde bolden 27,1 procent af tiden.

Sammen med Solanke skulle han ikke kun true hjemmeholdets defensiv men også være første forsvarsspiller. Og det var Billing. Hele 27 gange blev han målt til at lægge pres på Newcastles bagerste. Flest af alle i denne kamp.

Scorer når han afslutter

Men i rollen som målscorer trives Billing også ganske glimrende. Målet mod Nottingham Forest var et lysende eksempel på hans fortræffelige sparketeknik, da han fra distancen hamrede bolden i mål. På det tidspunkt var Bournemouth bagud 2-0 mod Nottingham Forest på udebane, og de havde ugen forinden tabt med hele 9-0 mod Liverpool, hvilket kostede Scott Parker jobbet. Men målet gav tro på tilværelsen i den kamp, og sejren satte gang i en stime, der fortsat løber. Seks kampe i træk er Bournemouth nu oppe på uden nederlag. 

Senest med 2-2 mod Fulham i weekenden, hvor Philip Billing med endnu et veltimet løb i dybden og en flot cutback kunne notere sig for sæsonens første assist i Premier League.

Lige nu er følelsen, at hver gang Philip Billing går på banen, så er han afgørende. Og med tre mål på tre afslutninger inden for rammen, så er følelsen også, at han scorer, hver gang han skyder.

I Bournemouth er de fuldt ud beviste om Billings kvaliteter. Måske danskerne også bliver det om godt en måned, HVIS dansk fodbolds mest formstærke spiller kommer med til VM.

The Manager
Logo
Shopping cart