
”Sometimes the neighbor are noisy”
Alex Fergusons Manchester United havde lige besejret Manchester City med 4-3 på en sen scoring af Michael Owen i 2009, men skotten mente ikke, at det betød alverden. Ikke med blik på det indbyrdes forhold. For City var bare en støjende nabo, man ikke kunne gøre noget ved. For Manchester United handlede det om at vinde Premier League. Det år. Hvert år.
I 2011 gentog han billedsproget om den larmende nabo inden de to holds møde i Community Shield.
For det var sådan, han så på City. Det var sådan, Manchester United så på lillebroren i lyseblåt.
Den sæson vandt Manchester City sin første Premier League titel på en af historiens mest berømte scoringer fra Sergio Agüero. Året efter slog Ferguson tilbage i sin sidste sæson som træner for de røde djævle, men magtskiftet var sket. Manchester City var den største klub i Manchester. I England. Og de har været det lige siden.
Nabokrig
Nu er det Manchester United, der er den støjende nabo. Dem hvor en kamp mod rivalerne fylder mere, end den gør for Manchester City. For hos Pep Guardiola og co. har det været Liverpool, der har været deres største konkurrent de seneste par år, mens Manchester United primært har været et hold, der har kæmpet om sekundære placeringer.
Men med Erik ten Hags ankomst er der igen en berettiget tro på, at Manchester United kan blive mere end bare en larmende nabo. De har investeret stort, og efter en svær start med nederlag i de første to kampe, har de siden gjort rent bord, hvorfor de også er det mest formstærke hold i Premier League netop nu.
Grundet de aflyste kampe i forbindelse med Dronning Elizabeths død kan de ikke gå forbi rivalerne med en sejr på Etihad, men de kan spille sig i en position, hvor vi for alvor skal regne dem som en mesterskabskandidat.
Og troen på, at det kan lade sig gøre er rent faktisk berettiget. For med Erik ten Hag har de fået et tydeligt system, og nøglespillere har enten fundet eller genfundet ders niveau.
Nøglerolle til Eriksen
En af dem, der hurtigt er blevet en profil på dette Manchester United hold, er Christian Eriksen. Efter at have været brugt som falsk nier i den første kamp i sæsonen, har han nu fundet sin faste plads som en hybrid mellem en 6’er og en 8’er. Og han har gjort det så godt, at Manchester Uniteds fans i september måned kårede ham som månedens spiller i klubben. Hele 62 procent af stemmerne fik den danske landsholdsspiller
I Nations League mod Frankrig leverede han en af sine bedste landskampe nogensinde, da han fuldstændig dominerede det opgør. Han fandt rum, skabte rum og satte sine medspillere op. En maestro i rødt.
Mod Manchester City skal han forsøge at gøre det samme, men det bliver under væsentligt svære betingelser. For hvor Frankrigs pres ikke hang sammen, hvilket gav masser af plads at bevæge sig på, så sidder Manchester Citys presspil lige i skabet. Og med McTomminay, der formentlig vælges som makker til Eriksen på den centrale midtbane, kræver det ikke meget fodboldforstand at se, hvor vigtig Eriksen bliver i forhold til at spille bolden ud af det første pres.
For hvis ikke Manchester United lykkes med i perioder at tage greb om kampen, så bliver de irrrelavnte. Som en larmende nabo, hvor viceværten bare trækker strømstikket, når musikken bliver for høj. Og det har ingen har lyst til at være.
- På 30 minutter viste Jesper Lindstrøm, at han kan blive løsningen på Napolis problemer
- Real Madrid har savnet Vinicius Junior, men han savner i høj grad det gamle Real Madrid
- Chelsea er et eksperiment i stiltiende tomgang og det hele er Boehlys skyld
- Kommentar: Tottenham vandt selvom derbyet mod Arsenal endte 2-2
- North London derby skal blive et brag – og det første af mange!