Newcastle – Manchester City: Are you not entertained?

Newcastle

Newcastle mod Manchester City kan blive n ny klassiker. Men til hvilken pris? Foto: Attila-Jandi-Dreamstime.com

Nogle gange ligger historierne i kontrasterne. Mandag spilles der en overordentlig vigtig kamp mellem Manchester United og Liverpool. Engelsk fodbolds to meste vindende klubber mødes. 39 engelske mesterskaber til sammen. Der er noget historisk og storslået over den duel.

Det er der ikke på samme måde søndag aften. Måske nyhistorisk, hvis det endelig er. Men derfor kan kampen mellem Newcastle og Manchester City sagtens vise sig mindst lige så betydningsfuld. I hvert fald som et pejlemærke for fremtiden. For med et saudiarabisk konsortium i ryggen har Newcastle påbegyndt sin opstigen til engelsk, og senere europæisk, fodbolds absolutte top. Den samme opstigning som Manchester City indledte, da Sheikh Mansour i 2008 overtog kontrollen i den lyseblå del af Manchester.

Newcastle mod Manchester City er med al sandsynlighed en kommende storkamp. Hvad enten vi vil det eller ej. Og søndag aften får vi en smagsprøve på, hvad der er i vente i de kommende år.

Blodet drypper

’Are You Not Entertained?’, skreg Russell Crowe i filmen Gladiator, efter at havde hugget hovedet af sine modstandere. ’Is this not why you’re here?’ lød det opfølgende, retoriske spørgsmål, mens han kiggede rundt på tilskuerne i arenaen. I filmen som i virkeligheden kommer tilskuerne for at se et show. Og hvad gør lidt spildt blod hist og her så egentlig ved oplevelsen?

Søndag er det ikke så åbenlyst som i filmen, men man skal være godt og grundigt naiv, hvis ikke man tror, der bag Newcastle og Manchester Citys ejerskab ikke også er udgydt blod for at skabe den formue, der finansierer gildet. 

Det har talrige artikler, dokumentarer og podcasts dokumenteret i årevis. Vi forarges måske i øjeblikket, jo, jo, men ændrer det virkelig noget ved vores opfattelse?

Europas største kamp?

Og jo, selvfølgelig bliver vi underholdt søndag aften, når vi sætter os til rette for at se kampen. Nogle af spillets allerstørste duellerer, og i fremtiden bliver ensemblet kun endnu større, i takt med Newcastle får købt sig til større profiler. Manchester City havde også brug for et længere tilløb, inden de var klar til at fare ud over affyringsrampen. I et mættet kampprogram er det som fan og forbruger det, vi søger efter. Showet. Underholdningen. De kampe vi ved kommer til at levere noget særligt.

Manchester City og Newcastle har alle ingredienserne til at blive en af de største kampe i fremtiden rent sportsligt. Det vil faktisk være underligt, hvis ikke det sker, for over tid køber penge dig succes. De to hold mangler den indbyrdes historie for måske for alvor at kunne bygge samme rivalitet op som eksempelvis Manchester United og Liverpool, men målt alene på den sportslige relevans og kvaliteten, kan det blive engelsk fodbolds største opgør. Måske endda Europas. Kampen med de allerstørste stjerner.

Der er vi ikke endnu søndag aften. Men vi er på vej. Og spørgsmålet er vel egentlig, hvad vi så skal synes om det. Kan vi med god samvittighed sætte os ned og nyde underholdningen, velvidende hvad der ligger bag det smukke spil? Kan vi bare se bort fra de to klubbers ejerforhold? Are you not entertained?

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart