Newcastle rækker ud efter Europa, fordi klubben ikke er derude

Newcastle

Foto: Julian Finney/Getty Images

Newcastles sejr over Tottenham i går aftes var endnu en milepæl for Eddie Howes mandskab, der fortsætter med at imponere i Premier League, hvor The Magpies nu, sådan cirka en tredjedel inde i sæsonen, fortjent står i køen til Europa.

Og det gør Newcastle af rigtig mange gode grunde, som The Manager tidligere har været inde på, blandt andet i den artikel, hvor vi ikke bare sagde Howay the Lads, men også tog hatten af for Eddie Howe.

Andet end penge

Andet end økonomi

Men Newcastles succes, der pt. har sendt klubben op på Premier Leagues fjerdeplads og dermed ind i det fine selskab, som Newcastles selvforståelse anser for at være home sweet home, men som i årtier har været the old country, synes dog ikke kun at bunde i Howes formidable trænerevner samt de økonomiske muskler, som Newcastles stenrige og stærkt omdiskuterede ejere er i besiddelse af.

Newcastles øjeblikkelige virkelighed synes nemlig også at skyldes det faktum, at Eddie Howe og co. opererer på et energiniveau, der er langt højere end konkurrenternes, hvilket vi så så sent som i går aftes, men hvilket vi nok også kommer til at se i de kommende uger inden Premier League går på stand by til fordel for VM i midten af næste måned.

Et højt energiniveau, der ej blot skyldes, at Eddie Howes trup er godt trænet, men som også bliver hjulpet godt på vej af det kampprogram, som Newcastle har haft.

For til forskel fra hold som Arsenal, Manchester City, Tottenham, Chelsea og Manchester United, der alle omgiver Newcastle i toppen af Premier League, så er Newcastles domestic duties ikke flankeret af arbejdsopgaver rundt om i Europa.

Derfor har Newcastle i sagens natur også spillet færre kampe end de nærmeste konkurrenter, og selvom forskellen ikke er markant, så er effekten af en ekstra træningsdag eller et ekstra døgn med hvile til at tage at føle på.

Ikke bare fysisk, men også mentalt.

4 på 15

Men lad os lige hurtig se på tallene. For siden sæsonpremieren tilbage i starten af august, hvor Newcastle slog Nottingham Forest 2-0 hjemme på St. James’ Park, har Eddie Howe og co. i alt været i aktion 13 gange.

Og til sammenligning har de tre hold, der lige nu ligger foran Newcastle i tabellen, nemlig Arsenal, Manchester City og Tottenham, der alle som bekendt deltager i europæiske turneringer, spillet henholdvis 15, 17 og 16 kampe.

Og nej, forskellen er ikke markant, men den kan alligevel mærkes på energiniveauet, og det kan det givetvis også komme til i tiden, der kommer.

For inden Premier League i midten af næste af måned går på stand by til fordel for VM, så skal Newcastle ‘blot’ spille fire kampe på 15 dage, mens Arsenal, Manchester City og Tottenham, for slet ikke at tale om Chelsea, der er lige i tabellen er lige i nakken af Newcastle, alle skal spille seks kampe.

Next up Villa

Og apropos tallet seks, så lad os lige se programmet for den kommende uge.

For mens samtlige af Newcastles konkurrenterne skal i aktion i enten Champions League, Europa League eller Conference League, så kan Newcastle blive hjemme og forberede sig i ro og mag på klubbens næste kamp, der først spilles på lørdag, altså om seks dage, hvor Aston Villa gæster St. James’ Park.

The Manager
Logo
Shopping cart