Newcastles første trofæ kan også blive det vigtigste

Foto: Attila-Jandi-Dreamstime.com

Det er gået stærkt for Newcastle. Godt nok var der store forventninger, da Saudi-Arabien med alle sine milliarder gik ind i den hæderskronede engelske klub for omtrent halvandet år siden, men derfra til en aktuel femteplads og med mulighed for at sikre klubbens første trofæ siden 1969 år er alligevel noget af en bedrift.

Men det her Newcastle står forud for finalen mod Manchester United i den engelske Carabao Cup. Og lad mig bare stoppe dig med det samme, inden du siger, at Newcastle succes jo bare skyldes penge.

Jo, det er korrekt, at Newcastle har kunne hente fra en større hylde end normalt blandt andet ved købet af Alexander Isak, men der har ingenlunde været samme skødesløse pengestrøm i Newcastle, som vi eksempelvis har set det fra Chelsea. 

Gavn over navn

Pengene er blevet investeret kløgtigt, og de har scoutet en manager, der er mere gavn end navn. Et ikke videre karakteristisk træk for lignende projekter, hvor pengene dukker op fra den ene dag til den anden.

For mange nyrige klubber har vejen til toppen været brolagt med store ambitioner, stjernedrys og velkendte navne, der skal blåstemple projektet fra første dag.

Hos Newcastle har vejen til toppen været brolagt med filosofi grundigt arbejde og en dygtig træner i Eddie Howe.

På et tidspunkt kommer vi også til at se større handler i Newcastle, for det handler fortsat om signalværdi overfor omverden. Den moderne fodboldverden er en positionskamp, hvor særligt de ikke så vante topklubber har brug for spidse albuer for at få en plads ved voksenbordet.

Carabao Cup som katalysator

Efter en mindre god periode i Premier League med en række uafgjorte resulter samt nederlag til Liverpool, er de gledet ned på femtepladsen. Champions League var næppe en del af forventningerne allerede fra den kommende sæson, men det kunne, og kan stadig, være med til at af afspejle seriøsiteten i projektet og derigennem kunne tiltrække større spillere.

Men påstanden herfra er, at det samme kan en sejr i søndagens Carabao Cup. Spillets største vil stadig foretrække klubber, der spiller Champions League, men når der til sommer skal afholdes samtaler med potentielle nye spillere, så er argumentet om, at du i Newcastle kan vinde titler et argument med hjemmel. 

En sejr vil også være med til at opbygge selvforståelsen af Newcastle som en vindende klub, og selvom det kun er Carabao Cuppen, så vil man komme af med ryet som lige ved og næsten klub. Se bare på Tottenham, der stadig vidt og bredt bliver hånet for, at de ikke har vundet andet en Audi Cup de seneste mange år. For dem ville en sejr i Carabao Cuppen have været guld værd, og situationen er ikke meget ulig i Newcastle.

Det tager tid at bygge et Premier League vindende hold op, se bare på Manchester City, der skulle bruge fire år og væsentlig flere penge, før de endelig knækkede koden. Og det tog endnu længere tid, før de blev en konstant faktor i kampen om mesterskabet.

Det er fortsat Newcastles ambition at nå på samme stadie, og med en sejr i Carabao Cuppen søndag mod Manchester United kan de tage første store skridt på den vej.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart