Nottingham Forrest amokindkøb giver god mening

Nottingham Forest

Efter 23 år er der igen Premier League på City Ground. Foto
. Gordon Bell Dreamstime.com

Sidst Nottingham Forest spillede sæsonens første hjemmekamp i Premier League var i 1998.

Dengang var det med Dave Beasant, Steve Chettle og Chris Bart-Williams som nøglespillere i truppen. Transferreglerne var anderledes dengang, og der kunne frit handles det meste af sæsonen, hvorfor i alt seks nye navne tikkede ind på City Ground af løbet af den sæson. Indkøb finansieret af salg af Kevin Campbell til Trabzonspor, Colin Cooper til M’boro og i marts blev Steve Stone skudt af til Aston Villa for 5,5 millioner pund.

Plus

I alt solgte Nottingham Forest spillere for cirka 10 millioner pund den sæson og gik ud af sæsonen med et transfermæssigt plus.

Det var så stort set også det eneste plus den sæson.

Nottingham Forest rykkede ud og de efterfølgende 23 år befandt den tidligere mesterklub sig i det vildnis, hvor bristede illusioner, knuste drømme og økonomisk uføre udgør vegetationen.

Søndag eftermiddag er ventetiden forbi. The Tricky Trees er tilbage og klar til sæsonens første opgave som værter for en Premier League-kamp, når West Ham kigger forbi.

Spree

Og Nottingham Forest er gået ind til opgaven med fuld musik. Senest er der ifølge engelske aviser efter købet af Watfords Dennis lagt bud på Bordeauxs Hwang Ui-Jo i et hektisk forsøg på at geare truppen til overlevelse. Kouyate er også på vej ind. Nottingham Forest har tilmed allerede shoppet for 100 millioner pund – i runde tal – og hentet 13 nye spillere ind. Det rimer på den hæsblæsende shopping som Crystal Palace for år tilbage kastede sig ud i som oprykker. En shopping spree som var der ingen dag i morgen og fortiden med økonomisk morads glemt.

Morads

Det er nemt at pege fingre ad Nottingham Forest her og klandre dem for skødesløs økonomisk aktivitet, men med til regnestykket hører, at seks af de spillere som bidrag markant til sidste sæsons oprykning var lånespillere. Så med det ’efterslæb’ på seks spillere og dertil den forventede investering i bedre spillere egnet til et højere niveau, så passer pengene. Måske. Der venter Potter en stor opgave med at få holdet til spille som et hold og samtidig stræbe efter overlevelse. Sker det ikke og ender sæsonen med nedrykning, så vil Nottingham Forest hurtigt placeres i kategorien ’En Fulham’. Et oprykkerhold der brugte 100 millioner pund på ingenting andet end nedrykning.

Det er 23 år siden sidst. I dag vil ingen City fans tænke på i går eller i morgen. Premier League er tilbage på City Ground.

The Manager
Logo
Shopping cart