Ny rapport: Premier League har et alvorligt problem med skader og sygdom

Foto.-Charnsitr-Dreamstime.com_

At Premier Leagues benhårde kampprogram har konsekvenser for spillernes fysik, er hverken en hemmelighed eller nyhed.

Det er derimod et længe kendt faktum, som klubberne i desperation har råbt højt om i årevis, dog uden for alvor at trænge igennem til folkene bag verdens bedste fodboldliga, der med dollartegn i øjnene tysser problematikken ned ved at råbe “Vissevasse! The show must go on. Det er jo Premier League, for pokker.”

Alligevel er det svært at forestille sig, at ligaens administrerende direktør, Richard Masters, og de øvrige medlemmer af Premier Leagues board of directors, kan vende det blinde øje til den rapport, som forskringsselskabet Howden står bag, og som netop er blevet offentliggjort.

For tallene i Football Injury Index Report er både skræmmende og stærkt alarmerende.

Rekordhøjt

Det fremgår nemlig af rapporten, at antallet af Premier League-spillere, der – enten i kraft af skader eller på grund af sygdom – var fraværende og dermed ukampdygtige i sidste sæson var rekordhøjt.

Således var der i sæsonen 2021/2022, som det fremgår af nedenstående grafik, i alt 1231 tilfælde af enten skader eller sygdom, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til sæsonen før, hvor der var 938 tilfælde, og eksplosivt mange flere i sæsonerne 2019/2020 og 2018/2019, hvor antallet af tilfælde lød på henholdvis 562 og 495.

Kilde: Howden

Og ja, en del af den sygdom, der blev registreret i sidste sæson blandt spillerne i Premier League, var Covid-relateret, dog ikke mere end at blot 181 af de føromtalte 1231 tilfælde skyldtes netop dette.

Dyr affære

De mange skader og dage i sygesengen er naturligvis et problem for klubberne, da de fraværende spillere ikke bare kan resultere i tab på pointkontoen, men også med sikkerhed kan mærkes på pengepungen.

Således fremgår det af Howdens Football Injury Index Report, at sidste sæsons mange skader og sygedage samlet set kostede Premier League-klubberne over 1.5 milliarder danske kroner. 

Et svimlende beløb, som i følge The Times, der ligesom alle andre engelske medier har omtalt Howdens rapport sidens dens offentliggørelse i går, torsdag, er fundet ved at gange en spillers dagsløn med antallet af fraværsdage.

Og hvad angår fraværsdage, så var det i sidste sæson klubber som Chelsea, Manchester United, Manchester City og Liverpool, der havde flest, og derfor alle i omegnen af 1100 fraværsdage.

Europæisk problem

Problemet med skader og sygedage er dog ikke blot et problem i Premier League, men derimod et problem, som samtlige af Europas største ligaer slås med.

Og hvad end der er tale om den tyske Bundesliga, den spanske La Liga, den franske Ligue 1 eller den italienske Serie A, så var antallet af tilfælde i sidste sæson større end den foregående.

I den forbindelse har den internationale spiller-fagforening, Fifpro, nok engang slået på tromme for, at diverse kampprogrammer skal ændres, og tidligere på ugen annoncerede Fifpro, at man i samarbejde med interesseorganisationen World Leagues Forum vil gå aktivt ind i kampen for at få strikket en ny kalender sammen, der tager langt større hensyn til spillernes ve og vel.

Fansene

En kamp, som alverdens fans også burde kaste sig langt mere aktivt ind i. 

For selvom det er helt igennem fantastisk, at eksempelvis Premier League buldrer derudaf, som Premier League gør, så er de mange skader og sygedage også lig med et dårligere produkt.

Ikke bare på den korte bane, hvor man risikerer ikke at se sit yndlingshold i stærkeste opstilling, men også på den lange bane.

De mange kampe er nemlig ensbetydende med dårlige muligheder for restitution, ligesom det kompakte kampprogram betyder færre dage på træningsbanen, og dermed en risiko for manglende udvikling af alt lige fra taktikker og spilmønstre til den enkelte spillers faglighed.

Et dugfrisk eksempel på dette finder vi pt. i Liverpool, hvor klubbens kampprogram for det kommende efterår frem mod VM, er så kompakt, at Jürgen Klopp og co. nærmest ikke har tid til at træne, og derfor simpelthen må spille sig tilbage i form.

Det kan du læse mere om lige HER.

The Manager
Logo
Shopping cart