Ny træner og ny trup – Leeds står foran en afgørende sommer

Leeds
LEEDS, ENGLAND – SEPTEMBER 10: Leeds United emblem corner flag at Eland Road, home stadium of Leeds United during the Sky Bet Championship fixture between Leeds United and Huddersfield Town at Elland Road on September 10, 2016 in Leeds, England. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA via Getty Images)

Det går stærkt i fodbold. Ok, at Leeds søndag rykkede ud af den bedste engelske fodboldrække kom jo ikke som noget chok, men det er kun tre år siden, de tog turen op. Vi så, hvordan blandt andre Nikolaj Coster-Waldau leverede en følelsesladet tale til særligt Marcelo Bielsa, hvor han takkede for præstationen. For at føre Leeds tilbage, hvor de hørte til. Leeds, der havde været så grueligt meget igennem, og til en grad hvor Premier League fodbold næsten syntes uvirkeligt.

Men de kom tilbage. Gjorde det godt, og så røg de ned igen. Det stod klart efter søndagens nederlag hjemme mod Tottenham. Og selvom det ikke går så galt som sidst, de rykkede ned, så skal vi stadig se på, hvor denne nedrykning efterlader Leeds. For bliver der tale om en hurtig tilbagevenden, eller risikerer de at sidde fast på næstøverste niveau?

Spillertrup

Den 1. juli åbner transfervinduet, og mon ikke Leeds kommer til at være aktive? Særligt i forhold til at afskedige spillere, da det økonomiske tab ved at rykke en række ned også kommer til at betyde, at der skal sælges ud, ligesom flere profiler næppe ser sig selv som Championship spillere. Danske Rasmus Nissen Kristensen kan måske blive i Leeds, hvis ikke der kommer et godt bud på ham, men ellers er det mere tvivlsomt at eksempelvis Illan Meslier, Robin Koch, Tyler Adams, Jack Harrison og Rodrigo skulle være at finde i Leeds næste sæson, ligesom Winston McKennies lejeaftale udløber, og muligheden for at købe ham fri for 30 millioner euro var kun gældende, hvis Leeds blev oppe. Der er dog stadig en masse sultne, unge spillere i denne trup, så formår de at krydre det med lidt erfaring i i løbet af sommeren, så har de materialitet til en hurtig oprykning.

Økonomi

Den gode nyhed er, at den langt fra er lige så elendig, som sidst Leeds rykkede ud af Premier League. Det kunne den næsten heller ikke være. Og der er fortsat en del salgspotentiale i de spillere, der er i truppen, der kan indløse en god sum penge, ligesom man ved at skille sig af med løntunge spillere som eksempelvis Rodrigo frigører ekstra penge. Leeds bør kunne køre videre på et økonomisk niveau, der er større end flere af konkurrenternes i den næstbedste række med undtagelse af Leicester, men de kommer ganske givet til at spænde sig selv hårdt for, i forsøget på at sikre sig oprykningen i første forsøg.

Træner

På kort bane den største udfordring for Leeds. Big Sam Allardyce var kun en midlertidig løsning, og i øjeblikket svirrer rygterne gevaldigt med Steven Gerrard som varmeste navn, mens den gamle kærlighed fra februar, Iraola, igen byder sig til, da han ikke fortsætter hos Rayo Vallecano.

Da de sidst lykkes med at sikre oprykning, var det ved at få en manager ind, der kunne sætte sit tydelige præg med en stil, der passede til spillertruppen. Leeds var gode i Championship, fordi de havde et godt hold, men også fordi de var godt trænet, og fordi de kom med noget andet end konkurrenterne. Det gør Steven Gerrard ikke. Han havde fin succes i Rangers, hvor han fik meget ud af lidt, og hvor især hans presspil var imponerende at følge, men opholdet i Aston Villa var ingen succes. Det er også værd at notere sig, at mange af de spillere der er blevet hentet til i de seneste par år har været spillere, der har skulle passe ind Bielsas og Marschs filosofi, hvorfor en del af dem ikke overraskende er hentet i Leipzig og Salzburg (Nissen Kristensen, Wöber, Adams, Aaronson). Gerrard er en anden type, og med ansættelser af senest Gracia og Allardyce virker det til, at det er den lidt mere pragmatiske og fysiske vej, som Leeds gerne vil gå i fremtiden.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart