Nye midtbanespillere på vej ind på St. James’ Park?

Foto: Jakob Genz

Om mindre end to uger lukker transfervinduet. Og det kan man godt mærke på det engelske medielandskab. 

Nyhedsstoffet dufter nemlig mere og mere af transferrygter. Eller måske rettere; lugter. Det kommer an på modtageren.

Men uanset hvad næsen siger, så er øjeblikkets nyhedsstof lige som det skal være. 

For rygtebørsen er en uundværlig del af den samlede produktion af historiefortælling, som fodboldindustriens motor suger livsvigtig næring fra.

Når det er sagt, så er det langt fra alt, hvad der bliver sagt og skrevet i denne tid, der kan karakteriseres som værende næringsrigt.

Fornuft og følelser

Tværtimod; det vrimler med tomme kalorier. Derfor er det i denne tid også vigtigt, at spise med omtanke. 

Ikke mindst, når det er en klub som Newcastle, der er på menuen, hvilket den har været det seneste døgns tid.

For skal man tro en lang række medier, så er The Magpies parate til at fylde indkøbskurven med nye midtbanespillere.

Således skriver The Telegraph, at Newcastle holder skarpt øje med blandt andre Chelseas Conor Gallagher og Ruben Loftus-Cheek samt Manchester Uniteds Scott McTominay.

Og ja, det lyder da såmænd interessant. Og nej, The Telegraph er bestemt ikke et medie, der per definition har for vane, at forvandle en fjer til fem høns.

Alligevel er det lige præcis i forbindelse med transfer news som disse, at man skal sætte følelserne på stand by, slå fornuften til og stille sig selv spørgsmålet: Giver det mening?

Selvtillid og skader

Og lad os starte med Loftus-Cheek. Det synes nemlig hurtigt overstået. For det rygte giver nærmest ingen mening. I hvert fald ikke på den korte bane.

Loftus-Cheek er den god fodboldspiller, og når han er i topform, så er han brugbar på langt de fleste fodboldhold i Premier League, inklusiv Newcastles.

Måske ikke som fast inventar i startelleveren, men som en fantastisk indskifter.

Problemet med Loftus-Cheek er dog to fundamentale ting, nemlig selvtillid og skader, der næsten hele karrieren har været et issue for den i dag 26-årige midtbanespiller.

Personligt kan jeg godt lide Loftus-Cheek. Hans statur, elegance, intellekt og alsidighed. Loftus-Cheek er nemlig ikke bare 8er. Han er også 6er, wingback og 11er til nøds. Ja, han kan sågar spille i midterforsvaret, hvis modstanderen ikke er for god.

Men det kniber gevaldigt med kontinuiteten og dermed også med den snorlige indfrielse af det tårnhøje potentiale, som han allerede i en ung alder på Chelseas akademi blev udråbt til at være i besiddelse af.

Og ja, Loftus-Cheek er da også skadet dags dato. Og har i denne omgang faktisk været det siden midten af november. Og nej, det gør ham ikke ligefrem til et oplagt emne for Eddie Howes mandskab, der bare buldre derudaf. Det skulle i så fald være som en lotteriseddel på den lange bane.

Og nej, vi aner ikke om Loftus-Cheek overhovedet er interesseret i at forlade hverken Chelsea eller London.

Loose canon?

Conor Gallagher kunne derimod på mange måder passe fint ind på Eddie Howes mandskab. Endda med øjeblikkelig virkning. Især hvad angår power, lungekapacitet og offervilje.

Omvendt, så er Gallagher også en spiller, der slås gevaldig meget med at finde det rette spændingsniveau, ligesom spilleren heller ikke ligefrem excellerer i disciplinerne taktisk forståelse.

Og hvis der er noget, der udover saft, kraft og mandsmod har kendetegnet Howes midtbane i denne sæson, så er det netop et formfuldendt, kollektivt spændingsniveau, og en organisation fuld af kontrol og indbyrdes forståelse.

Dermed ikke sagt, at Gallagher er en ubegavet, loose cannon, der ikke ville kunne forvandles til en spiller efter Howes hoved. For det er Gallagher ikke, og det kan Gallagher godt.

Og ja, en type som Gallagher har en karisma i åbent spil, som uden tvivl ville kunne få tribunerne på St. James’ Park til gynge.

Så måske er lige præcis dette transferrygte slet ikke så tosset endda.

Scott fra United

Altså, hvis Gallagher selv er med på ideen. For slet ikke at tale om Graham Potter. Ifølge The Telegraph skulle Potter nu ikke være afvisende i forhold til et salg af hverken den ene eller den anden, men ikke dem begge.

Og det giver god mening.

For selvom Potters chef, Todd Boehly, eftersigende varsler en squad clear-out, så skal udskiftningen af det eksisterende spillermateriale naturligvis ikke gå så tjept, at Potter ender med ikke at have en midtbane, at sende på banen.

Læg dertil, at Chelsea lever i et sandt skadeshelvede, som Boehly i øvrigt, eftersigende, har igangsat en undersøgelse af.

Men ifølge flere engelske medier, heriblandt igen The Telegraph, så er det er ikke bare Chelsea, men også Manchester United, der kan risikere at få besøg af Newcastle inden transfervinduet lukker.

The Magpies skulle nemlig, som nævnt i indledningen af denne artikel, være interesseret i McTominay.

Og ja, det giver god mening. Ikke bare hvad angår McTominay som type, men også hvis man spørger hovedpersonen selv. McTominay skulle nemlig selv være interesseret i et skifte.

Ikke bare til Newcastle, men også væk fra Manchester United, hvor Christian Eriksen og Casemiro synes at være umulige at skubbe ud af det maskinrum, hvor McTominay før fik mere eller mindre fast spilletid.

Vi må se, hvad der sker inden transfervinduet lukker. Og ja, dette var en artikel, der som så mange andre bidrager til den historiefortælling, der fodboldindustriens motor suger livsvigtig næring fra.

Fortsat god appetit.

The Manager
Logo
Shopping cart