Oh dear, Sheffield! Har Premier League allerede fundet den første nedrykker?

Det er jo som at slå forteltet op i grænselandet mellem latterligt og populistisk at kalde en nedrykker efter bare seks spillerunder. 

Men for dælen det ser sort ud for Sheffield United. Ikke kun fordi de blev skilt ad Newcastle i sidste runde med hele 8-0 via otte forskellige målscorere, men fordi klubben ligner ’a bloody mess’.

Sommeren så The Blades bruge 65 millioner pund på nye spillere. De solgte for 30. Så transferbalancen er i minus, men et håndterbart minus givet de tv-penge, som Sheffield United fik med oprykningen.

Mangler ledere

Men de spillere der er hentet ind – ikke en af dem står tydeligt frem som en hero, der kan løfte et hold, der vel ret beset overpræsterede i The Championship sidste sæson. Archer, Slimane, Davies?

Naah. Gustavo Hamer har et potentiale, men skal ind på et hold, der fungerer og fungerer godt. Han er væk igen senest til sommer og dufter lidt af Brentford.

Tværtimod blev der i sommerens løb sagt farvel til kulturbærere som klubikonet Billy ’A fat lad from Sheffield’ Sharp.

Der er konstant rygteskriverier om nye ejere, men det er stadig prins Abdullah, der kalder skuddene på The Bramall. 

Det er muligt, at man på direktionsgangene er indstillet på at rykke ned. Lave en WBA i gamle dage – ryk op, tag pengene, ryk ned og byg på. Sidste sæson var lidt af et drama i kulisserne for Sheffield United, fordi kassen var ved at være tom. 

Bundhold

Var oprykningen kikset, så havde vi formentlig set Sheffield United i den nederste del af The Championship på dette tidspunkt.

Hvis nedrykning er okay sådan internt og forventningsafstemt, så er det sådan. Men 8-0 nederlag pynter ikke på en butik, der er til salg.

Har du et hus til salg buldrer du heller ikke en bulldozer igennem gavlen ud til landevejen og lader bæstet stå og bunkerne af mursten og støv pynte på ’til salg’ skiltet.

Derfor er Abdullah og co. som udgangspunkt nødt til at lade som om, at Sheffield United er oppe for at blive. At de vil kæmpe for overlevelse.

Blakket fortid

Sheffield United og Premier League har altid været hund og kat. 

De var et stiftede medlem af Premier League og deres topangriber Brian Deane scorede Premier Leagues første mål nogensinde. Faktisk blev Deane den kamp en af få spillere til at score to mål på Peter Schmeichel i en og samme kamp.

Dertil en semifinale i FA Cuppen som højdepunktet på Dave Bassetts optur som manager på The Bramall. Han tog dem fra den tredjebedste række til top flight på bare to sæsoner.

De rykkede ned igen i 1994 til et økonomisk morads.

De var 12 år om at vende tilbage via endnu et Neil Warnock mesterværk, men røg ned igen efter Carlos Tevez-gate.

De var tilbage igen i 2019, hvor Chris Wilder højest opsigtsvækkende ledte dem til en niendeplads.

Sæsonen efter var ren Gøg og Gokke takket være ulogiske indkøb, Wilder fik sparket og Sheffield United røg ned.

Sheffield United har intet lært

Og her er lektien. Sheffield United har intet lært siden den katastrofale anden sæson med Wilder. Du er nødt til at investere i spillere klar til dette niveau. Det har Sheffield United ikke gjort.

Derfor er Heckingbottom nu under stort pres. 8-0 nederlaget viste med brutal tydelighed, at hans trup ikke er opgaven voksen. Ikke på grund af nederlagets størrelse, men fordi når ens hold klart og tydeligt er på vej mod et stort nederlag, så beder manageren dem holde nullet derfra. Fra fx 3-0. Hold nullet. Det er fokus. Vi skal ikke have en røvfuld. 

Den opgave magtede Sheffield Uniteds spillere ikke. Newcastle fik masser af plads og tid, hvilket fortæller os, at den taktiske disciplin hos Sheffield United er på månen.

Bliver Heckingbottom fyret? Formentlig. Medmindre han kommer hjem med point og sejre meget snart. Vil det have en effekt? Formentlig ikke.

De rykkede op takket være hans taktiske evner. På transfersiden er fejlene fra Wilder-siden gentaget, og hvem henter man ind til at samle stumperne op?

Wilder comeback?

Chris Wilder er igen blevet venner med prins Abdullah, hvorfor hans navn spøger. Det skal vi dog ikke forvente. Sam Allardyce fortalte i sin podcast denne uge, at han har talt med Wilder, som ikke ønsker at vende tilbage til Bramall Lane under de nuværende forudsætninger. Han afsøger muligheder i udlandet.

Så den mest oplagte løsning er en af de navne, som er ledige på markedet kommer ind om ikke andet for lønnens skyld. Det vil kræve noget helt ekstraordinært at redde The Blades nu.

Og hvis det går galt. Hvor er de så om et år? Bunden af The Championship? Ved siden af Sheffield Wednesday? Oh dear … den er helt gal i Stålbyen. 

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart