Old Trafford er Frank Lampards ‘last stand’

Frank Lampard, Everton
Frank Lampard er presset i Everton, der aldrig har prøvet at rykke ud af Premier League, men som pt. ligner en spidskandidat til at gøre det. Foto: Richard Sellers/Getty Images

Man kan vel dårligt bebrejde Frank Lampard, hvis han smider FA Cuppen under bussen.

Du ved. B-kæden og kantinepersonalet fra start og farveller til pokalturneringen og alle mand på dæk klar til at redde traditionsklubben fra nedrykning. 

FA’s regler tilskriver, at der skal stilles med stærkest mulige hold, men lidt feber kan jo brede sig og den slags. 

Luksus

Lampards problem er bare, at han ikke kan tillade sig den luksus.

For det første vil det i mange fans øjne være en uskik og en uværdig tilgang til den traditionsrige turnering.

For det andet så han nødt til at ankre op med et hold stærkt nok til at levere en trodsreaktion. 4-1 nederlaget forleden til Brighton var mere Gøg og Gokke end godt nok og godkendt.

De engelske medier har hvæsset kniven. Bortset fra (tiden som respekteret spiller i Chelsea kommer ham til gode her) Lampards chums i dele af pressen.

Det er de artikler, der revser spillerne og ikke manageren. Dem med den skarptslebne kniv forventer en snarlig fyring af Lamps.

Et godt resultat i FA Cuppen kan derfor være livsforlængende for Lampards karriere. Det er et last stand for ham på Old Trafford.

Tillid

Vi har netop taget hul på vinterens transfervindue, hvor Lampard forsøger at få presset et køb af Blackburns angriber Brereton Diaz igennem samt står stejlt på, at Michael Keane skal sælges og ikke lejes ud.

Skal ledelsen nikke ok til de ønsker, og der kommer formentlig flere fra Lampard i løbet af de næste dage, så kræver det, at de stadig tror på ham.

Han fik ros for at redde Everton sidste sæson. De blå har aldrig smagt nedrykningens bitre kalk (og med tanke for de forestående planer om nyt storslået stadion så vil den virkelig være bitter) og den skam forskånede han Karameldrengenes fans for.

Men man kan også sige, at han blot sørgede for, at ilden ikke bredte sig. At han gravede et brandbælte, der akkurat afværgede katastrofen.

Everton lå lige over stregen, da han overtog dem, og et år senere finder vi dem samme sted i tabellen.

Man skal huske, at Lampard foretog en del ændringer op til mødet med Bournemouth i Carabao Cuppen, hvilket virkelig gav bagslag. Klart nederlag og en kanonade af kritik rettet mod trænerbænken.

Kan han holde til et nyt klart pokalnederlag og efterfølgende flak? 

Karrieren

Lampard gik fra godkendt start på managerkarrieren med Derby til drømmejobbet i Chelsea, hvor han ikke holdt længe. Han var ganske enkelt ude på det dybe vand.

Man kan heller ikke påstå, at spillestilen er krystalklar i Everton, men det må han se stort på nu. Endnu en fyring og så er det svært at se ham få chancen i Premier League de kommende år. 

Med Sean Dyche ledig på markedet så er det ikke i aften, der råd til en løs hånd og afslappet attitude. Og ja, kampen på Old Trafford kan blive Frank Lampards last stand.

The Manager
Logo
Shopping cart