Optakt til Carabao: Om Trofæ-Pep, Klopp-jagt, Happy-Howe og meget mere

Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Manchester City, Liverpool
Jürgen Klopp har sat jagten ind på alt og alle, og ifølge tyskeren selv går jagten på en lysere fremtid i gang på torsdag, hvor Liverpool møder Manchester City i Carabao Cuppen. Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Ventetiden har været lang, indtil videre fem uger, men lige om lidt er den forbi, for om blot seks dage, når kalenderen siger “Boxing Day!” skifter Premier League fra stand by til on.

Og det bedste ved det, der venter os lige rundt om hjørnet, er, at vi kan slå (vente-)tiden ihjel med hele otte kampe i Carabao Cuppen, der spilles i dag, i morgen og overmorgen, og som alle inkluderer hold fra Premier League.

Når det er sagt, så er Carabao Cuppen en lidt under størrelse, hvis værdi afhænger af øjnene, der ser. Og ja, hvad klokken er slået, når klokken ringer ind til kick off.

Ja, man kan ligefrem spørge sig selv, hvilket min kollega Nicolai Lisberg gjorde for en måneds tid siden, om ligacuppen stadig er relevant?

Pep vs. Klopp

Spørger man en manager som Pep Guardiola, så er der dog ingen slinger i valsen. 

For ham er Carabao Cuppen nemlig et trofæ, som (stort set) alle andre, og derfor noget, der skal vindes. 

Og ja, Manchester City har da også vundet ligacuppen fem gange på syv forsøg med Pep ved roret.

Spørger man derimod en mand som Jürgen Klopp, så er smagen af Carabao dog knap så attraktiv.

Bevares! Klopp vil ligesom Pep vinde alt, hvad vindes kan, og Klopp var da derfor også en lykkelig mand, da hans Liverpool-mandskab vandt turneringen i sidste sæson.

Men i modsætning til Pep, så synes Klopp tit og ofte i højere grad, at anskue Carabao Cuppen som en kærkommen mulighed for at ryste posen. 

Altså en god mulighed for at give spilletid til reserverne og unge akademispillere og , mens de store veletablerede stjerner får sig et tiltrængt hvil.

Klopp-jagt

På torsdag er virkeligheden dog en helt anden. Her står Liverpool nemlig (og som bekendt) ansigt til ansigt med netop Manchester City, og Klopp ankommer derfor til Etihad i stærkest mulig opstilling.

Ikke bare fordi modstanderen af Pep og co., som Klopp evig og altid vil gøre alt for at besejre, men også fordi kampen skal være startskuddet på en lysere fremtid.

Liverpools nære fortid har nemlig været overskyet, og allerede i sidste uge var Klopp ude og sige, at Liverpool – på bagkant af det VM, der nu er slut – ville sætte jagten ind på alt og alle.

Og ja, at jagten på en lysere fremtid vil blive blæst i gang på Etihad.

Det er dog endnu uvist, hvor slagkraftigt et hold, Klopp kan stille på torsdag. Og ja, det samme kan siges om Pep. 

Ikke fordi nogle af holdene drukner i skader, men snarere fordi begge mandskaber har haft spillere med til VM, hvilket i sagens natur kan gøre startelleveren til en kabale med indbyggede benspænd i form af hensyn til påkrævet restitution.

Jul og nytår skulle jo nyde fejres på krykker.

Men det ser vi altsammen nærmere på, når vi kommer tættere på kick off.

One to watch

For før torsdag kommer tirsdag og onsdag, er her er der, som sagt, også Premier League-hold, der skal i aktion i Carabao Cuppen.

Og lad os tage kampene fra en ende af.

I morgen aften skal oprykkerne fra Nottingham Forest en tur til Ewood Park, hvor Jon Dahl Tomassons Blackburn Rovers står klar til kamp. 

Samme tid, bare knap og nap 400 kilometer sydpå, løber Roberto De Zerbis Brighton ind på The Valley til et møde med Charlton.

Og et kvarters tid efter er der kamp på Old Trafford, hvor Erik ten Hags Manchester United tager imod Vincent Kompanys udgave af Burnley, der pt. topper The Championship.

Men inden vi kommer så langt, så byder dagen i dagen på hele fire Carabao-kampe med Premier League-deltagelse i dem alle, og især kampen mellem Newcastle og Bournemouth bliver one to watch,

Howe i galop

Newcastle har nemlig været en af efterårets helt store fodbold-oplevelser på engelsk jord, hvor Eddie Howe på imponerende vis har skabt et mandskab, der ikke bare gør ondt på andre at spille mod, mens som også har været underholdende at se på. 

Magien og håbet er simpelthen (og på nærmest rekordtid) vendt tilbage til St. James’ Park.

I modsætning til Gary O’Neils Bournemouth, der pt. er tre point fra nedrykningsstregen (og som netop har fået ny ejer), så er Newcastle i skrivende stund nummer tre i Premier League.

Derfor er det heller ikke Alfa og Omega for Newcastle, at komme langt i Carabao Cuppen, da kræfterne primært skal bruges i bestræbelserne på, at holde dampen oppe i Premier League.

Omvendt, så er netop aftenens kamp en særdeles kærkommen lejlighed for Howe og co. til at fortsætte hvor de slap, re-connecte med masserne på tribunerne, komme godt fra land og med en sejr galopere mod Leicester, der venter i Premier League on Boxing Day.

Det samme kan siges om Bournemouth, der gik på VM-pause med en fornem sejr over Everton, hvilket også kastede en permanent kontrakt til O’Neil af sig, i håb om en frugtbar fremtid under nyt ejerskab.

Alligevel er det heller ikke Alfa og Omega for Bournemouth at vinde kampen på St. James’ Park. Et exit fra Carabao Cuppen er nemlig peanuts i forhold til kampen for overlevelse i Premier League. 

Sæt i gang!

Sidst, men i mindst, så er det også lige her på falderebet værd at bemærke, at både Leicester, Southampton og Wolverhampton også skal i kamp i aften.

Fælles for alle tre hold er, at de hver især kan se tilbage på et mørkt efterår, især Southampton og Wolverhampton, ligesom alle tre klubber skal op imod hold fra lavere divisioner end den de selv befinder sig i.

Således skal Leicester forsøge at forlænge den relativt opadgående formkurve ude mod identitetstyvene fra Milton Keynes Dons, mens Premier League-bundpropperne fra Southampton og Wolverhampton begge spiller hjemme mod henholdsvis Lincoln City fra League One og Gillingham fra League Two.

Sæt i gang!

The Manager
Logo
Shopping cart