Overblik: Dramaet i The Championship

Tema

Foto. Lizzie Maher. Dreamstime.

Med de udskudte kampe og bolden, der ligger stille, så er det et passende tidspunkt at stoppe op. Og lige tage et kig ned i dybet til The Championship.

Overraskelser

Her er der allerede spillet 93 kampe og scoret 221 mål, hvilket giver et snit på 2,38 mål per kamp.

Rotherham har overraskende leveret den største sejr med 4-0 over Reading, der lige så overraskende ligger med helt fremme. Det var ellers ventet, at The Royals ville være nedrykningsmadning, men Paul Ince har udvirket små mirakler efter runder med så sjældent som et top-3 hold med negativ målscore.

Toppen

De hold i The Championship der drømmer om oprykning skæver naturligvis til de hold, der gør som oprykkere i Premier League denne sæson. Ikke mindst Nottingham Forest, der agter at storkøbe sig til overlevelse. Er det en gangbar model? Mest af alt skærper det de håbefuldes fornemmelse for, hvor mange penge, der egentlig falder ned i turbanen, når man rykker op.

Sheffield United topper tabellen. Paul Heckingbottom har holdt fast i den hårde arbejdsmoral, der senest med Chris Wilder ved roret fik dem op i Premier League. Havde det ikke været for absurd mange skader og covid-19, så var The Blades såmænd nok stadig oppe.

Derefter følger ikke overraskende Norwich. Derefter en broget skare af ususal suspects som nedrykkerne Burnley og Watford, men også Bristol City og Blackburn. Førstnævnte ligner reelt en dark horse – Nigel Pearson har gang i noget godt sin tid i Leicester-style på Ashton Gate.

Jon Dahl Tomassons Blackburn åbnede flot, men har siden tabt pusten og truppen synes for smal til for alvor at ligne en mulig oprykker.

Fyreseddel

Stoke gik ind til sæsonen med stort mod og ambitioner om at tage en billet op, men vi nåede ikke længere end til 25. august, før Michael O’Neill fik sparket. Han er ikke hvem som helst, men du husker ham måske som landstræneren, der fik Nordirland med til et Europamesterskab og nordirerne ud af mørket med fornyet selvtillid. O’Neill skulle være manden, der fik Stoke tilbage. The Potters har aldrig kommet sig ovenpå den strategiske fodfejl, hvor de gik fra Tony Pulis-bold til et jammerligt forsøg på lækkerbold med Mark Hughes. Nu skal Alex Neill samle The Potters op – han blev headhuntet i Sunderland. The Black Cats er omsider ude af League One, men tabet af succesfulde Neil gør ondt på Stadium of Light. Dog er skotten erstattet med en anden snu skotte – erfarne Tony Mowbray. Det kan sagtens vise sig som et godt bytte.

Bunden

I bunden søber Coventry og Huddersfield. Ikke overraskende efter sommerens udsalg i de to klubber, men vi finder også klubber i kategorien negative overraskelser. Steve Bruce er under pres for at levere i WBA, og det samme er Chris Wilder i Middlesbrough. Placeret midt i rækken, men med en selvforståelse for at være en naturlig bejler til Premier League, så tærer begge erfarne trænere på ledelsens tålmodighed. Steve Morrison har også et varmt sæde, det huer ikke Cardiff at ligge under stregen.

Fyringen af Michael O’Neill bliver ikke den sidste i The Championship. Dramaet er blot lige gået til første akt.

Tags:

The Manager
Logo
Shopping cart