På 30 minutter viste Jesper Lindstrøm, at han kan blive løsningen på Napolis problemer 

Jesper Lindstrøm, Napoli, Serie A
NAPLES, ITALY – SEPTEMBER 02: Jesper Lindstrom of SSC Napoli during the Serie A TIM match between SSC Napoli and SS Lazio at Stadio Diego Armando Maradona on September 02, 2023 in Naples, Italy. (Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Man kan analysere meget på kort tid. Nogle gange også for meget, som da nogle Manchester United-fans lavede timelange Youtube-analyser af Rasmus Højlunds første 23 minutter for Manchester United for et par uger tilbage. Så langt ud skal vi ikke her. Men jeg tillader mig alligevel at tro, at vi godt kan konkludere noget på baggrund af de 30 minutter, som Jesper Lindstrøm fik onsdag aften mod Udinese. Hans første minutter i et stykke tid, efter at have varmet bænk i tre kampe i træk. 

I den italienske presse begyndte det at blive et tema, at danskeren, selv i kampe hvor Napoli skulle jage en scoring, ikke kom på banen. Så derfor satte Rudi Garcia denne uge også lidt ord på Lindstrøms bøvlede start i klubben. Forklaringen lød, at Jesper Lindstrøm var ankommet sent til klubben. At han stadig havde behov for at arbejde på at finde sig tilrette i systemet.

Onsdag fik Lindstrøm som nævnt mulighed for at vise, at han er tættere på det system. Og det blev til 30 løfterige minutter, der dog også viste, hvor problemerne kan opstå. 

Involveret

Men lad os begynde med det positive først. Allerede kort tid efter sin indskiftning så vi Jesper Lindstrøm i aktion. En duel mod landsmand Thomas Kristensen, hvor han kom forbi, gik til baglinjen, men så blev fysisk udmanøvreret af Kristensen, der kom tilbage. Kort efter var han igen involveret. Lidt heldigt fik han bolden med på midten af banen, men satte dernæst tempo, inden han flot fandt Simeone i dybden, der fik sendt en fin afslutning mod mål. Men så faldt Jesper Lindstrøm lidt ud af kampen. Angrebene fra Napolis side blev færre, og dem der kom, kom fra venstresiden. Napoli trak sig længere tilbage og forsvarede, hvad der på det tidspunkt var en 2-0-føring, hvorfor Jesper Lindstrøm i højere grad blev højre midt end højre kant. En enkelt god hælaflevering til sidst blev det til efter en periode, hvor han også havde smidt et par lette bolde væk.

Så tilbage til konklusionen. Hvad kan vi tage med fra de 30 minutter? Først og fremmest, at Lindstrøm så afgjort har niveau til Napoli, skulle man være blevet i tvivl over de seneste par uger. Hans gode fodboldforståelse og ikke mindst evnen til at gøre tingene i højt tempo kan blive et vigtigt våben for Napoli, hvis de vil forsvare scudettoen. Kan blive. For det kræver en tilvænning. Enten fra Jesper Lindstrøm eller fra Rudi Garcia.

Systemet

For der var perioder, hvor han kom for langt tilbage på banen og skulle koncentrere sig om at forsvare og agere backup på backen. Den del ligger langt fra hans styrker, men de perioder vil komme, hvis Garcia insisterer på at bruge ham på den position i sit system. Men måske de 30 minutter onsdag åbnede franskmandens øjne for, hvad Jesper Lindstrøm kan byde ind med, hvis han bruges mere centralt liggende bag angriberen.

For det var ikke tilfældigt, at hans bedste aktion i kampen kom inde centralt, hvor han kunne sætte sig igennem med sin fart og så finde Simeone til en stor målchance. Det var fra netop den position, at han blev en profil i først Frankfurt og siden Bundesligaen. Når han kunne modtage bolden centralt og så vende frem i banen og skabe overtal. Og bedømt ud fra Napolis første par kampe i denne sæson er der behov for Lindstrøms kreativitet, da napolitanerne har kæmpet lidt med at skabe chancer og få spillet til at flyde på samme måde som i sidste års jubelsæson.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart