Parker gik målrettet efter en fyreseddel

Bournemouth

Scott Parker er fortid i Bournemouth. Foto. Cosmin Iftode Dreamstime.com

Man kan altid komme til sige ting i kampens hede. Eller i kølvandet på et stort nederlag. Som da Scott Parker og Bournemouth tabte 9-0 til Liverpool og den evigt elegante englænder erklærede sit hold ’uegnet’ til Premier League. Var det en kostbar fortalelse? En fæl finke der røg af panden?

Fortid

Nu er han er fortid som manager for oprykkerne. Efter 14 måneder i jobbet, hvor han sikrede oprykning til den bedste række, så er han efter fire kampe i sæsonen fyret.

Fordi Bournemouth skal sikre den fortsatte positive fremgang, som det lyder i det obligatoriske statement.

Bournemouth åbnede sæsonen med 2-0 over Aston Villa. Indkøbene har været få, og truppen er allerede tyndslidt på grund af skader. Derefter fulgte nederlag til Manchester City, Arsenal og Liverpool. Ikke overraskende, men 9-0 er altid en opsigtsvækkende røvfuld. Og tilmed af en størrelse der kan få de fleste klubejere til at rømme sig med mindre, der er tale om Southampton naturligvis.

Lukketid

Så er der tale om en klubledelse, der her forløber sig og utaknemmeligt fyrer Parker som udtryk for tidlig panik?

Formentlig ikke. Parker sagde efter nederlaget til Liverpool, at der skal træffes beslutninger, hvis den unge grønne trup skal have en chance. Han har gentagende gange i sommerens løb luftet ønske om flere indkøb, og gjorde det altså igen her. Omskrevet kan man sige, at han bad ledelsen enten investere massivt eller se skibet gå ned med store nederlag undervejs på vej mod skæret.

Deadline

Ikke meget taler for, at Bournemouth havde gjort klar til en massiv omgang indkøb i transfervinduets sidste dage. Tværtimod. Så Parker sendte reelt en advarsel til ledelsen, men løb også en chance ved at lufte det beskidte vasketøj i offentligheden. Diskussionen om indkøb og budget har med sikkerhed været en heftig sag internt i klubben, så at Parker her igen opfordrede ledelsen til handlingen var at stille ledelsen ved en korsvej: Frem med checkhæftet eller læg en kugle i kammeret.

Man kunne naturligvis se forløbet siden kampen på Anfield, som en ung træner der forløber sig. At han klodset vælger de forkerte ord, der smider spillere og ledelse under bussen og betaler prisen for det. Det kunne være en mulighed, hvis ikke lige hovedpersonen var Scott Parker.

Fremtid

Han er ikke blind for, at større jobs i trænerverdenen snart bliver ledige. Sidste sæson røg halvdelen af trænerne i Premier League undervejs, så hvis man har ambitioner om noget større, så kan man lige så godt løbe ud foran bussen ved at smide spillere under den. Det er trods alt lettere at forhandle med ’the Evertons’, hvis er man ledig på markedet.

Parker med slipsenålen er dybt fascineret af psykologi. Han har i et interview af ældre dato forklaret i The Guardian, hvordan han med mentaltræning og psykolog forløb som spiller sikrede, at han havde et hoved af beton. For at undgå at blive mærket af presset fra tilskuere, medier og frygten for at fejle igen efter, at man har skudt langt over mål fra kort afstand.

’Det hele foregår i hovedet,’ sagde han.

Farveltid

Som manager i først Fulham og dernæst Bournemouth har han forsat sin interesse for psykologi. Han har old school værdier, hvilket slipsenålen diskret indikerer, men ser med bekymring på den effekt, som sociale medier har på unge spillere.

’Gift og råddenskab,’ kalder han det.

Han henviser blandt andet til, at ni af ti kommentarer online altid vil være negative. Og hvordan den digitale gift som en orm kravler ind i menneskesindet. Medmindre man har et hoved af beton. Det har Parker.

Han vidste præcis, hvad han gjorde. Han lagde en kugle i kammeret.

The Manager
Logo
Shopping cart