Penge eller ej: Pep er et geni og det samme er Klopp, der i øvrigt ikke er ludfattig

Peps storhed i fodboldens verden skyldes ikke store, økonomiske muskler, men i derimod hans geniale organ mellem ørerne. Lidt ligesom Klopp. Foto: Michael Regan/Getty Images.

Optakten til weekendens stormøde mellem Manchester City og Liverpool på Etihad gik på to ben. Lad os kalde dem ‘aktualitet’ og ‘kliche’. To ben, der begge trådte vande i et spørgsmål om økonomi.

På pressemødet forud for kampen blev Pep Guardiola således spurgt ind til Everton økonomsike misere og den pointstraf den har kastet af sig. En straf, der den seneste uges tid har fyldt det engelske medielandskab til randen. Ikke mindst her på The Manager. hvor Søren Sorgenfri satte ord på sagen, så snart den så dagens lys.

Men tilbage til pressemødet. Og Pep Guardiola. Manchester City har jo selv en Financial Fair Play-sag hængende over hovedet. Faktisk 115 af slagsen. Dem hverken ville eller kunne Pep Guardiola ikke rigtig kommentere på. “Vi er uskyldige, indtil andet er bevidst,” lød det fra spanieren. der som optakt til mødet med Liverpool (som sagt) også skulle forholde sig en anden anklage, der ligeledes er af økonomisk karakter.

Købetræner

Financial Fair Play var dog ikke det eneste anklage, som Pep Guardiola skulle forholde sig til i sidste uge. Her blev Pep Guardiola nemlig også nok engang ramt af anklagen om, at hans succes som manager tæt på udelukkende skyldes, at hans arbejdsliv har foregået i stenrige storklubber med de største superstjerner i truppen.

Med andre ord; så vild i en fodboldtræner er han heller ikke. I hvert fald ikke sammenlignet med Jürgen Klopp. Det var blandt andre den tidligere Manchester United-legende og nuværende fodboldkommentator, Gary Neville, ude og sige:

“Jürgen Klopp arbejder med et budget, der er langt mindre end Pep Guardiolas. Pep Guardiola er et geni og vil blive huske som en af de allerstørste. Men Jürgen Klopp er for mig at se en fantastisk træner.”

Vel at mærke en af den slags trænere, der kan forvandle gode fodboldspillere til fodboldspillere i verdensklasse, hvorimod Pep Guardiola ‘bare’ er en, der kan få det bedste ud af spillere, der allerede er superstjerner.

Og ja, det var (og er) på mange måder noget værre vrøvl, der kom ud af munden på Neville. Bevares! Pep Guardiola har gennem sin karriere arbejdet med sportens største talenter og navne. Alligevel er Garry Nevilles ord en fejlagtig og dybt urimelig formindskning af alt det store, som Pep Guardiola har skabt. Og fortsat er i fuld gang med at skabe.

Erling og egen avl

Pep Guardiola er nemlig rigtignok et geni. Og hans version af Manchester City er selvfølgelig ikke udelukkende skabt ved hjælp af færdigbagte superstars, der er købt ind for spidsen af en jetjager. Verdensklasse på banen kræver verdensklasse på sidelinjen.

Ikke engang købet af Erling Haaland, der i lørdags blev den spiller i Premier Leagues historie, der scorede 50 mål på kortest tid (48 kampe, red.) kan siges at være færdigbagt. Se bare hvor meget mere alsidig og hvor meget, meget bedre nordmanden er blevet under spanierens vinger. Og vent bare at se, hvor fuldstændig ustyrlig meget bedre Haaland bliver de kommende sæsoner.

Men kast også et blik på en spiller som Kevin De Bruyne. Han var god, da Manchester City hentede ham i Wolfsburg for otte år siden. Ingen tvivl om det. Men i dag er han blandt planetens bedste midtbanespillere. Og noget af det bedste, der har haft sin gang på engelsk jord i Premier Leagues historie.

Det samme kan endnu ikke siges om egen avl-knægten Phil Foden. Men også han bliver bare bliver bedre og bedre takket være Pep Guardiola. Og hvad med en spiller som Kyle Walker? Er han blevet dårligere siden Pep Guardiola hentede ham i Tottenham tilbage i 2017? Nej, tværtimod. Kyle Walker er gået fra rigtig god til absolut world class. Selv i en alder af 33 år.

Kød og krystalkugler

Og ja, det er blot få blandt mange eksempler på, at Pep Guardiola ikke kun kan lave gourmet ud af indkøbt Kobe-kød og trøfler, men også af leverencer fra JN Meat og Årstiderne.

Og nej, Jürgen Klopp er heller ikke kun hamrende god til at udvikle spillere. En alkymist, der kan forvandle zink til det pureste guld. Liverpools tyske talisman er også eminent dygtig til at implementere og videreudvikle spillere fra fodboldens øverste hylde.

Og ligesom Pep Guardiola har Jürgen Klopp brug for superstars til at få drømme til at gå i opfyldelse. Se bare på de milliarddyre indkøb af Alisson Becker og Virgil van Dijk, der fra den ene dag til den anden forvandlede Liverpool og gjorde klubben til et decideret tophold i Premier League, og ikke bare et underholdende heavy metal-band i fuld galop.

Og kast da i den forbindelse også lige et blik i retning af krystalkuglen. For hvad kan Jürgen Klopp ikke udvikle en stjerne a la Kylian Mbappé til? Liverpool vil jo, mindre budget end Manchester City eller ej, fortsat rigtig gerne have det franske fænomen. Og har endda en økonomi, der gør, at rygterne stadig lever i bedste velgående.

Really? Jeps! For Liverpools økonomiske muskler er slet ikke så slatne igen. Ifølge Forbes, der hvert år rangerer alverdens klubbers økonomiske muskelkraft, er Liverpool da også i den absolutte top på listen over the most valuable football clubs in the world.

Muskler og organer

Men nok om det. Nok om den evindelige og trættetende (selv)iscenesættelse af Liverpool som værende en underdog blandt mastodonter, hvilket Liverpool på ingen måder er. Liverpool er en gigantisk magtfaktor, der vinder fordi de er så gigantisk store og hamrende dygtige, som de er.

Nå, men tilbage til kampen i lørdags, hvor Manchester City og Liverpool spillede 1-1. Der var uden tvivl to hold på banen og gæsterne bød i den grad værterne op til dans. Alligevel var Manchester City hele tiden det bedste hold på banen. Og ja, i perioder klasser bedre end Klopp og co.

Især i første halvleg, hvor Manchester Citys 3-2-4-1 formation havde gang i alle motorer. Anden halvleg var dog en anden historie. For her løb The Citizens på arrogant vis rundt og troede, at de kunne spille sejren hjem i eco-mode.

Men det kunne de ikke. For så gode er Manchester City heller ikke. Og da slet ikke når modstanderen er Liverpool. Eller sagt på en anden måde; Pep og co. pissede sejren væk.

Arsenal i top

Det samme kan siges om førstepladsen i Premier League. Den tilhører nemlig ikke længere Manchester City, men derimod Arsenal, der vandt 0-1 over Brentford på Gtech Community Stadium lørdag aften.

Men Manchester City er stadig Manchester City. Og trods det uafgjorte resultat mod Liverpool er Pep City stadig topfavorit til topplacering, når Premier League slutter i maj måned næste år.

Og nej, det skyldes ikke kun klubbens økonomiske muskler. Det skyldes i langthøjere grad det organ, nemlig hjernen, der sidder i hovedet på Pep Guardiola. Det samme kan siges om Jürgen Klopp såvel som Liverpools chancer for guld i denne sæson.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart