Pep Guardiola pønser på latterlige derby-planer

Pep Guardiola, Manchester City
Ifølge hovedpersonen selv, så pønser Pep Guardiola på latterlige planer forud for lørdagens Manchester derby på Old Trafford. Foto: Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images

Det er først på lørdag, at Manchester City tørner sammen med Manchester United på Old Trafford i Premier League.

Og selvom The Citizens inden da, nemlig i aften, har en kamp mod Southampton i Carabao Cuppen, så er Guardiola allerede nu er gang med at varme op til weekendens lokalopgør.

Alligevel bliver aftenens kamp på St. Mary’s alt andet end noget, der bare skal overstås. Tværtimod. Guardiola kommer for at vinde. Som altid.

Men Guardiola kommer ikke til at gå efter sejren ved at sende de største af de verdenstjerner, han råder over, på banen.

Ikke kun fordi de største skal spare deres kræfter til på lørdag, men også fordi Guardiola gerne vil ankomme til Old Trafford med en trup, hvor alle er oppe i omdrejningerne.

Garvede røgslør

Guardiola har nemlig, hvilket han er citeret for at sige i dagens udgave af The Times, “thoughts and ideas“, der ifølge ham selv kan karakteriseres som “ridiculous”.

Hvad planerne går ud på, vil Guardiola sjovt nok ikke ud med. Det vil han af gode grunde aldrig. Men det forhindrer jo ikke alle andre i at spekulere i, hvad det mon er, Guardiola har i tankerne.

Og ja, det er nok også meningens med Guardiolas udtagelser, der for øvrigt synes lidt underlige med tanke på, at han slet ikke har nærstuderet Manchester United endnu.

Eller som han selv siger; “I have to see the way they play at home and if they changed something (under Erik ten Hag, red).

Og nej, det passer naturligvis ikke. For Guardiola er udmærket klar over, hvordan ten Hags mandskab er strikket sammen, og selvom han endnu ikke har “a clear line-up” til kampen mod Manchester United, så er han ikke langt fra at have det.

Guardiolas garvede røgslør piller dog, som sagt, ikke ved, at spekulationer om, hvad han mon har i ærmet forud for lørdagens kamp, er mange. Og sjove at deltage i.

Ingen anelse

For kaster Guardiola sig nok engang ud i et projekt, der ligner det, han foldede ud tilbage i januar måned 2020, hvor Manchester City vandt 3-1 på Old Trafford ved hjælp af en 4-4-2 med Kevin de Bruyne og Bernardo Silva som falske 9ere på toppen?

Nok ikke. For en gentagelse af noget, der virkede er jo ikke ligefrem ridiculous. Det var det til gengæld, at spille uden en decideret 6er i Champions League-finalen mod Chelsea året efter.

For det kostede nemlig Manchester City sejren og dermed også det trofæ, som Guardiola endnu ikke har formået at vinde med The Citizens.

Men hvad er det så, Guardiola går og pønser på forud for den 189. udgave af et af engelsk fodbolds allerstørste lokalopgør?

Det korte svar er: “Ingen anelse!

Men skal man endelig vove pelsen og komme med et forsigtigt bud, så kommer Guardiola til at gribe kampen an med en holdopstilling, der rent formationsmæssigt har været en tur i blenderen.

Forvirrende stoleleg

Og her er et bud.

På papiret vil opstillingen til forveksling ligne en 4-5-1 med Erling Haaland på toppen. Men så snart dommer Stuart Attwell fløjter kampen i gang, vil Guardiolas mandskab kaster sig ud i en forvirrende omgang stoleleg.

Ja, selv Haaland kommer til at forlade sin vante plads som central 9er, og i stedet søge ud på en af de to kanter, og så angribe Manchester Uniteds bagkæde og bagrum derfra.

Omvendt, så kommer vi nede i Manchester Citys bagkæde givetvis til at se positionsskift, der i modsætning til Haalands kommer til at foregå udefra og ind.

Guardiolas har nemlig i de seneste mange uger praktiseret en såkaldt Philip Lahm, hvor højre back forvandles til en dybtliggende 6er eller måske ligefrem til en bred 8er.

En af de spillere, der har udfyldt denne rolle, er 18-årige Rico Lewis, der sikkert kommer i kamp på St. Mary’s i aften, og som Guardiola for et par dage siden i øvrigt omtalte som netop sin “little Philip Lahm“.

Se på Pep

Men hvad med midtbanen på lørdag? Ja, hvad med den, fristes man til at sige.

For her vil Guardiola, som altid, kaster sig ud i en fri leg, hvor de Bruyne lige så godt kan være 6er med dirigentstokken i hånden, som Ilkay Gündogan kan være falsk 9er med Rodri på 10eren.

Og Phil Foden? Han bliver 8er…og på et tidspunkt side by side med Jack Grealish.

Vi får se. På lørdag er vi klogere. Og måske bliver vi det allerede i aften i kampen mod Southampton. Ikke bare i forhold til hvem der spiller, og hvem der ikke spiller. Men også i forhold til de positioner, som de udvalgte spillere spiller.

Og ja, hold også øje med Guardiola, når kameraerne fanger ham ude på sidelinjen. For hvis nu han smiler og klapper ekstraordinært meget af en specifik ting, så kan det sagtens være fordi, at lige præcis den ting er en del af alt det latterlige, der kommer til at ske på lørdag.

Men som sagt…vi får se.

The Manager
Logo
Shopping cart