Pludselig blev Tottenhams venstre side farlig

Tottenham

Tottenhams venstre side har fået en ekstra angriber. Foto. Philip Bird Dreamstime.com

En lun dag i april i 2018 så jeg Ryan Sessegnon folde sig ud for Fulham. 17 år gammel deployeret som venstre angriber i 433-formationen der vandt dem oprykning gav han Millwalls højre back en lang dag på kontoret.

Terror

The Lions holdt 0-0 til pausen, men 47 sekunder efter sideskiftet nettede teenagesensationen. En slidt frase der påduttes alle under 20 år i engelsk fodbold, der kan tage to på foden, men her var der tale om lidt af en sensation. Knægten Sessegnon udøvede ren terror den sæson overfor granvoksne forsvarsspillere og vandt tre priser den sæson. Når man ved, hvor meget kvalitet der egentlig løber rundt i The Championship, så er tre priser til en stor dreng virkelig noget at skrive hjem om.

Fulham vandt 3-0 og fortsatte marchen mod Premier League. Millwalls håb, på en dag hvor The Den for en sjælden gangs skyld var udsolgt, om at rykke op blev punkteret der. Af Sessegnons hurtighed og naturligvis Mitrovics hajagtige fornemmelse for at tæske kasser ind i The Championship.

Tidsmaskine

Det var på sælsom vis en kamp, der gav publikum en tur i tidsmaskinen. Fulhams 433 med fokus på at holde bolden på tæppet. Millwall styret af Neil Harris holdt fast i 442, hvor alle chanceskabende indslag kom fra Jed Wallace fra kanten slået ind mod hovedstødskæmpen Morrison til en flick on som teknikløse, men rasende effektive Lee Gregory kunne hare rundt efter i feltet. Det var dog også et syn om Sessegnons fremtidige rolle, der kan føre ham videre til det engelske landshold.

Spurs

Ryan Sessegnon rykkede senere videre til Tottenham. Et skifte der i første omgang var ufrugtbart, men i dag starter han formentlig inde på wingbacken mod Chelsea.

Et udlån til Hoffenheim gav ham selvtilliden tilbage, og han brugte de få ugers sommerferie på at selvtræne, så han var max klar til Antonio Contes pre-season. Alle ved, at italienerens opstartstræning er så hård, at de fleste spillere bliver savet over. Ryan Sessegnon var en af de spillere, som ikke knækkede sig efter det træningspas, hvor Conte bad truppen løbe en fodboldbane rundt. 42 gange.

Spis

Conte er benhård og iskold. Jeg ville nødig være hans søn ved middagsbordet og kæmpe med at spise op.

Men han virker. Og sandt at sige så behøver man ikke være verdens bedste på positionen for at fungere som Wingback i Tottenhams 343. Fart og stamina rækker langt, men Sessegnons fornemmelse for offensiv energi giver pladsen dybde. Mere som en ekstra angriber med defensive pligter i venstre side end den klassiske wingback, der primært lukker leddet. Sagt på en anden måde. Sessegnon/Son kombinationen vil give modstandernes højre side en virkelig lang dag, når Tottenham har to de facto angribere i venstre side.

Gallas

Tottenham tager til Fulham i dag for at møde Chelsea i øjenhøjde. For år tilbage stod jeg på en pub og så netop Chelsea mod Tottenham. Spurs halsede febrilsk rundt foran eget felt for at holde det ene dyrebare point kort før slutfløjt. En fyr i baren sagde tørt. ’Jeg er Spurs fan. Jeg ved, hvordan det ender.’ Minuttet efter klaskede William Gallas – af alle – sejrsmålet hjem. Ingen var overraskede.

I dag er ingen overraskede over, at Tottenham under Contes ledelse med selvfølgelighed ligner et top-4 mandskab. Med den fart Sessegnon har og forståelse for venstresiden, så er det heller ikke en overraskelse, at han omsider har fundet vej til Tottenhams startopstilling. Som den moderne wingangriber der for fem år siden gjorde livet surt for en old school bøfback.

The Manager
Logo
Shopping cart