Pochettino og Chelseas passagerliste er fuld af spørgsmålstegn

Mauricio Pochettino, Chelsea
Foto: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

På lørdag har Mauricio Pochettino officielt set sin første arbejdsdag i Chelsea Football Club. Argentineren trak dog allerede i arbejdstøjet for en måned siden, hvor Todd Boehly og co. præsenterede Pochettino som Chelseas nye head coach.

I øvrigt den femte af slagsen på knap 14 måneder. Først Thomas Tuchel, så Graham Potter, derefter Bruno Saltor og til sidst Frank Lampard. Og ja, nu er det så Pochettinos tur til at være manden, der skal kickstarte (gen)opbygningen af det blå dynasti, der ellers havde rejsegilde tilbage i september sidste år.

Men lad nu det ligge. Og lad os i stedet se fremad. Dog ikke i retning af lørdag. For her kommer der ikke til at ske det store. Hvis da overhovedet noget som helst. Der bliver i hvert fald tomt på Chelseas træningsbaner. For klubbens spillere vender nemlig først hjem fra deres respektive feriedestinationer på tirsdag.

Mange ud

Til gengæld bliver det til den tid yderst interessant at se, hvem der checker ind på Chelseas træningsanlæg i Cobham, der ligger knap 45 minutters kørsel fra Stamford Bridge, og hvor der venter Thiago Silva og co. et par benhårde uger inden turen går til USA.

Der er nemlig gang i svingdørene på både Cobham og Broen. Og næsten samtlige navne, der stod på den farvel-og-goodbye-liste, som The Manager fremlagde allerede midt i maj, har da også sagt, ja, farvel og goodbye. Det samme har prominente navne a la N’Golo Kanté og Kai Havertz. Ligesom spillere, der er født og opvokset i Chelsea-land, ser ud til at flyve fra reden.

Status dags dato er den, at der måske er helt op til 15 spillere, der ikke møder ind på Cobham på tirsdag. Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly og N’Golo Kanté. Joao Félix, Kai Havertz og Ruben Loftus-Cheek. Cesar Azpilicueta, Pierre-Emerick Aubameyang og Tiémoué Bakayoko. Denis Zakaria, Édouard Mendy, Hakim Ziyech og Mason Mount. For slet ikke at tale om Christian Pulisic og Romelo Lukaku.

Mange ind

Pochettinos rengøring af Chelseas trup er faktisk så massiv, at klubben har følt sig nødsaget til, at tilføje en spiller som Baba Rahman til listen over senior players. Baba er ellers mest af alt kendt for sin hovedrolle i en lidelseshistorie om et fodboldliv på udlån.

Derudover så tæller den opdaterede liste over senior players også unge, talentfulde navne a la midterforsvaren Levi Colwill. Ligesom der er blevet plads til ‘gamle’ og hjemvendte kendinge såsom Malang Sarr, Ethan Ampadu og Callum Hudson-Odoi.

Det er i det hele taget et grundigt miskmask af spillere, som Pochettino måske/måske ikke kan arbejde med på tirsdag, hvor der også er nye ansigter, der dukker op til pre-season. Med sikkerhed Malo Gusto, Christopher Nkunku og Nicolas Jackson. Men uden tvivl også andre.

For selvom Chelseas trup var stor da Pochettino blev præsenteret for en måned siden, så kan de mange farvel-og-goodbyes både ses og mærkes. Overalt på banen. Og ikke mindst helt i front, hvor det overraskende farvel til Kai Havertz har efterladt et tomrum på 9eren, der skal fyldes ud hurtigst muligt. Og allerhelst inden tirsdag.

Over there

For hvis Chelseas (gen)opbygning skal blive en mere eller mindre øjeblikkelig succes i hænderne på Pochettino, så har argentineren brug for en pre-season, hvor Pochettino ved, hvad han har, at arbejde med.

Og arbejdes, det skal der. Fysisk, taktisk og mentalt. Ikke bare på banerne i Cobham, men også over there, hvor udfaldet af diverse træningskampe kommer til at få en sjælden stor betydning. Der skal nemlig selvtillid på tanken, som pt. er tom.

Chelseas USA tour 2023 består i øvrigt af i alt fem kampe, der skal spilles rundt om i USA i perioden 20. juli til 3. august. Modstanderne bliver Wrexham, Brighton, Newcastle, Fulham og Dortmund. Og kampene spilles i North Carolina, Philadelphia, Atlanta, Washington og Chicago.

Men hvem, der skal med på turen, må vi vente at se. Tirsdag er alle, inklusiv Pochettino, klogere.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart