Pochettino vender hjem til Tottenham uden æresport og favoritværdighed

Mauricio Pochettino, Chelsea
Når Mauricio Pochettino mandag aften vender hjem til Tottenham er det i rollen som underdog. En rolle, som han i modsætning til Chelsea, kender alt for godt. Foto: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Mandag aften står tiden stille i London. I hvert fald for en stund. Og i hvert fald for alle dem, der holder med enten Tottenham eller Chelsea.

Klokken 21.00 (dansk tid) står de to rivaliserende klubber nemlig ansigt til ansigt med hinanden. Og når Tottenham og Chelsea gør det, er det en mærkedag i kalenderen.

På godt og ondt. Alt afhængig af hvem man spørger. For Tottenham og Chelsea har mødt hinanden 175 gange siden 1909. Og Chelsea har vundet de fleste. I skrivende stund lyder to de to holds indbyrdes statistik således på 77-43-56 i Chelseas favør.

Three Point Lane

Og kaster man et blik på listen over kampene mellem Tottenham og Chelsea, der i øvrigt ikke har et navn, men som bare indgår i rækken af såkaldte London derbies, så kommer home and away historisk set nogenlunde ud på ét.

Eller som Frank Lampard engang omtalte Tottenhams hjemmebane; “Three Point Lane.” Men det var dengang. Nutiden er noget andet. For selvom Chelsea stadig er Chelsea, så er Chelsea ikke hvad Chelsea var engang. Langt fra endda.

Det samme kan siges om Tottenham. Ange Postecoglou har nemlig forvandlet klubben rekordtid. Fra mørke til lys. Tilbage til to dare is to do. Og ja, Tottenham er stadig helt op i toppen af Premier League. Endda som ubesejret.

Hvide favoritter

Ange og co. er da også semi-massive favoritter til at vinde den 176. udgave af derbyet uden navn. Ikke bare fordi Tottenham er Tottenham, men især fordi Chelsea, som sagt, er Chelsea dags dato. Altså nummer 11 i tabellen. Og med blot 12 point på kontoen.

Til sammenligning har Postecoglou formået at producere 26 point siden sommer. Det er i øvrigt tre point mere end samme tid sidste sæson, hvor Harry Kane stadig var i klubben. Antallet af mål er dog det samme, nemlig 22.

Og ja, hvis Tottenham vinder mandag aften, så tager Ange og co. igen Premier Leagues førsteplads ud af hænderne på Pep Guardiolas Manchester City, der i lørdags pulveriserede Bournemouth med 6-1 på Etihad.

2002 dage

Men tilbage til Chelsea. Og Pochettino. For den 51-årige argentiner er udmærket klar over tingenes problematiske tilstand forud for mandagens storkamp, som han i øvrigt også kender alt for godt. Pochettino var jo som bekendt cheftræner for Tottenham fra maj 2014 til fyringsdagen i november 2019.

Og i løbet af de 2002 dage, han nåede at stå i spidsen for Spurs, mødte han Chelsea 14 gange. Fem sejre blev det til. Og to gange uafgjort. Og ja, syv nederlag. Men det er altsammen fortid. Og der er løbet meget vand gennem åen siden da. Ikke mindst i Chelsea, hvor Poch pt. gør det bedste han kan for Todd Boehlys vakkelvorne dynasti-byggeri.

Og nej, Pochettino behøver ikke at sætte næsen op efter en æresport eller anden form for anerkendende gestus, når han vender tilbage til sin gamle hjemmebane. Det sagde Postecoglou i sidste uge i et interview med ESPN.

Men respekt, det vil Pochettino blive mødt med, understregede Postecoglou. Og det manglede da også bare. For Pochettino var et hit i Tottenham. Og som han selv sagde til The Guardian i weekenden: “Jeg besluttede mig ikke for at forlade klubben (Tottenham, red.) Vores veje skiltes, fordi jeg blev fyret.”

Expected goals

Det er Pochettino, trods tingenes nuværende tilstand, ikke tæt på at blive i Chelsea, hvor tingene til at starte så mere end lovende ud. Chelsea vandt Premier League Summer Series i USA og selvom der var tale om en sommerturnering kombineret med en træningslejr, så viste Chelsea særdeles positive takter.

Det har Chelsea i øvrigt gjort i mere eller mindre hver kamp lige siden. Problemet er bare, at de gode takter for det meste er endt med lige-ved-og-næsten, hvilket som bekendt aldrig har væltet en mand af hesten.

Især evnen til at omsætte chancer til mål har indtil videre været Chelseas helt store problem. So far har Chelsea produceret 139 chancer i Premier League, men har blot scoret 13 mål. Ifølge FBREF burde Chelsea dog have scoret 18,2.

November

Men sådan er der så meget. Hvis-og-hvis. Og faktum er, at Chelseas sæson indtil videre har været en middelmådig én af slagsen. En foreløbig skuffelse i midten af tabellen. En placering, der kan være langt mere problematisk, når måneden er omme.

For på den anden side af Tottenham venter Manchester City og Newcastle. To kampe, som Chelsea – nøjagtig som det er tilfældet med mandagskampen på Tottenham Hotspur Stadium – ikke er favoritter til at vinde.

Eller sagt på en anden måde; nul point i de tre næste kampe er ikke et utopisk scenarie for Pochettino og co. Vi får se. Og fremtiden starter (som sagt) mandag aften klokken 21.00 på Tottenham Hotspur Stadium.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart