Hver sommer rejser medlemmerne af Premier League ud i verden på såkaldte pre-season tours. Det er der ikke noget nyt i. For det har de bedste, engelske fodboldhold gjort i over 100 år. Og denne sommer er da heller ingen undtagelse.

Tværtimod, faktisk. For samtlige hold i Premier League forlader på et eller andet tidspunkt i løbet af sommeren engelsk jord, som en del af forberedelserne til den sæson, der skydes i gang om cirka fem uger.

Eller det vil sige; Luton Town har, som de eneste, endnu ikke offentliggjort deres planer. Men det har alle de andre. Og kaster man et blik på diverse holds sommerdestinationer, så tegner der sig et tydeligt billede af, at fjernøsten ikke længere er paradis på jord.

Det nye sort

Til gengæld er USA blevet det nye sort, hvad angår pre-season tours, der lige så godt kunne hedde promotion tours. For det er jo i bund og grund det, det hele handler om. Promovering. Og penge. To ting, der er rig mulighed for over there.

Det skrev The Manager allerede om tilbage i oktober måned sidste år, hvor der også blevet skrevet om Chelseas flirten med mediegiganten Amazon. Chelsea er da også blandt de hold, der lige om lidt rejser til USA.

Det samme gør ni andre Premier League-klubber. Arsenal, Aston Villa, Brentford, Sheffield United, Crystal Palace og Manchester United. Men også Brighton, Newcastle og Fulham, der i øvrigt alle skal møde Chelsea i Guds eget land.

Der er med andre ord tale om en amerikansk sommer, der smager af både fætter-kusine-fest tilsat galla, Harlem Globetrotters på græs samt af arrangerede ægteskaber mellem klubber og virksomheder. Og nå ja, nok også lidt af det, det primært burde handle om, nemlig af sportslige forberedelser til den kommende sæson.

Fjernøsten

Samme smag finder man i det fjerne østen. For selvom det asiatiske marked ikke længere er top of the pops for hovedparten af medlemmer af Premier League, så vækker destinationen fortsat appetit. Endda hos de allerstørste.

For udover Wolverhampton, så har mastodonter såsom Liverpool, Tottenham og Manchester City alle booket billet til destinationer a la Singapore, Japan, Thailand og Sydkorea.

En lang flyrejse venter der også West Ham, der har valgt, at tilbringe en del af sommeren i Australien. Her skal The Hammers vende sig til et liv uden Declan Rice. Blandt andet mod et hold som Perth Glory.

Men også Tottenham, der lige slår vejen forbi, inden turen går til Thailand. Og det er Tottenham ikke ene om. Altså, at tilbringe sommeren på flere destinationer.

Det samme gør eksempelvis Arsenal, der lige runder Tyskland til en kamp mod Nürnberg inden USA kalder.

Rundt i Europa

Og nu vi er ved Europa, så lad os da lige slutte af med at se, hvor den resterende del af Premier League-mandskaberne – dem, der ikke har valgt at gøre deres hose grønne på den anden side af jorden – skal hen.

Bournemouth skal (med nyansatte Andoni Iraola i spidsen) en tur til Spanien, mens Vincent Kompanys nye version af Burnley rejser til Portugal. Og mens en del af Evertons forberedelser foldes ud i Schweiz, så lader Nottingham Forest op til en ny sæson i både Tyskland og Holland.

Hvordan diverse pre-seasons/promotion tours kommer til at gå, kan du følge med i her på The Manager. For ligesom holdene i Premier League, så bruger The Manager selvfølgelig sommeren på at varme op til den kommende sæson.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart