Premier League er mindre målrig end tidligere

John Terry, Chelsea, Fulham
Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Weekendens 10 kampe i Premier League bød på i alt 21 scoringer, og det er det, det nu skal handle om, nemlig mål, mål og atter mål.

For dem er der indtil videre blevet scoret mange af i denne sæson. Dog ikke helt så mange som i tidligere sæsonudgaver af verdens mest profileret fodboldliga. Men lad os se på tallene.

I skrivende stund er der afviklet 209 kampe i Premier League. Og det har kastet 572 mål af sig. Altså, et snit på 2,73 mål per kamp. Og forsætter den kollektive målproduktion i samme gear, så ender der med at blive scoret 1037 mål inden sæsonen går på hæld i maj måned.

Det lyder af meget, hvilket det også er. Alligevel er Premier Leagues nutid knap så målrig som fortidige udgaver af ligaen over dem alle.

Faktisk er de 2,73 mål per kamp i den lave ende sammenlignet med hvad snittet har været de seneste 10 sæsoner, hvilket fremgår af nedenstående grafik.

Kilde: PremierLeague.com / Transfermarkt.com

Men lad os se på hvilke hold der har bidraget positivt såvel som negativt til Premier Leagues nuværende målproduktion.

City i top

Ikke overraskende er Pep Guardiolas Manchester City i skrivende stund det hold i Premier League, der er bedst til at score mål.

For det første fordi de har en spiller ved navn Erling Haaland, der indtil videre har scoret 25 mål på 1641 minutter fordelt på 20 Premier League-kampe.

For det andet fordi Manchester City er Manchester City, nemlig et hold, der altid score mange mål. Især under Guardiolas vinger. For siden Guardiola tog over på Etihad, tilbage i sommeren 2016, har Manchester City scoret mål på stribe. Og flest af alle.

Af Jakob Genz

Totalt er det indtil videre blevet til 618 mål i 249 Premier League-kampe. Og hvad angår antallet af mål scoret efter 21 spillerunder, så matcher nutidens 53 scoringer ganske fint fortidens gennemsnit. 

De sidste seks sæsoner har Guardiolas mandskab nemlig i snit scoret knap 50 mål i de første 21 kampe af de respektive sæsoner.

Wolverhampton i bund

Men kaster man et blik på de øvrige medlemmer af Premier League og zoomer ind på deres evne til at score mål, så er der ikke meget at råbe hurra for i Wolverhampton.

Indtil videre er det nemlig blot blevet til 15 scoringer i 21 kampe. Færrest af alle. Og ja, 38 mindre end hvad Manchester City har formået at producere.

Når både blikket og snakken falder på Wolverhampton, så er der dog meget, der tyder på, at klubbens pt. negative bidrag til Premier Leagues samlede målproduktion kan gå hen og blive mere positiv med tiden.

De seneste seks af Wolverhamptons Premier League-kampe har Julen Lopetegui nemlig været ansvarlig for. Og Wolverhampton er på mange måder som forvandlet i hænderne på den 56-årige spanier, hvilket blandt andet kan ses på målregnskab.

Således har Wolverhampton scoret næsten lige så mange mål (7) i de seneste seks ligakampe under Lopetegui, som holdet gjorde i sæsonens første 15 Premier League-opgaver (8) med portugiske Bruno Lage, som Lopetegui tog over efter tilbage i december, ved roret.

Fremtiden

Hvordan Premier Leagues fremtid kommer til at se ud på målfronten, må tiden vise. Og det må tiden også når det kommer til at besvare spørgsmålet om hvorvidt Manchester City overhovedet er at finde i Premier League i tiden, der kommer.

Et spørgsmål, som The Manager kaster sig ud i en besvarelse af i morgen.

Men sikkert er det, at Premier League ruller videre. Ikke bare i morgen aften, hvor Manchester United tager imod Leeds, der pt. står uden cheftræner, hjemme på Old Trafford. Men også i den kommende weekend, hvor er fuldt program i Premier League. Og hvor netmaskerne utvivlsomt kommer til at blafre.

The Manager
Logo
Shopping cart