Premier League er stadig en ond spiral der rammer både krop og sjæl

Premier League gør ondt. På både krop og sjæl. Og der er intet, der tyder på, at der er bedre tider på vej. Tværtimod. Foto: Evgeniy-Priymak-Dreamstime.com

Premier League gør ondt. På både krop og sjæl. Og intet tyder på, at der er bedre tider på vej. Tværtimod. Premier League buldrer bare derudaf med kampe i tide og utide. Det samme gør alle de andre små og store cupturneringer i ind- og udland.

Derfor falder fodboldspillerne i verdens bedste fodboldliga også som fluer. Ganske som de plejer. For det meste er det kroppen, der siger fra. Men også hovedet kan få nok.

Den fysiske slitage findes der masser af tal på. Det skrev The Manager blandt andet om i september sidste år, hvor forsikringsselskabet Howden offentliggjorde en rapport, Football Injury Index Report, der var mildest talt skræmmende.

Mentale mørketal

Men hvad angår data på alt det, der ikke umiddelbart har med eksempelvis muskelskader og influenza at gøre, er Premier League ramt af mentale mørketal.

Jovist! Der er skæbner, som hist og pist ser dagens lys. Eksempelvis så sent som i sidste uge, hvor det kom frem, at Burnleys Lyle Foster tager en pause fra professionel fodbold grundet ‘mental health issues‘.

Burnleys håndtering af sagen, herunder manager Vincent Kompany i rollen som talerør til offentligheden, har i øvrigt været god. Men også nødvendig. For lyset skal frem, hvis mørket skal væk.

Skader i toppen

Handling skal der også til, når det drejer sig om den fysiske slitage, som Premier League fortsat er garant for. Bevares! Klubberne gør utvivlsomt alt, hvad de kan, for at forhindre deres ansatte i at falde om som fluer.

Men de skal gøre noget andet og måske meget mere end de gør dags dato. Det viser tallene. De er nemlig fortsat skræmmende. Især i de store klubber.

Ifølge tal fra PremierInjuries.com er der således markant flere skader i toppen af tabellen end der er i midten og i bunden af selv samme. Newcastle har i skrivende stund 13 spillere på skadeslisten. Arsenal har 11. Og Manchester United og Tottenham har hver 10.

Lukket land

Læg dertil, at ovenstående tal, såvel som samtlige tal fra PremierInjuries.com og de mange andre sites, der forsøger at holde styr på antallet af skadet spillere, er ganske usikre.

Eller sagt på en anden måde; det kan stå meget være til. Premier League-klubberne er på mange måder et lukket land for omverden. Og selvom pressen får nys om mange ting, så foregår der ting bag kulisserne, som aldrig slipper ud. 

En alenlang skadesliste er nemlig ikke ligefrem noget, man er stolt af. Og som man dermed ønsker at råbe højt om. Tværtimod. Det vidner om et dårligt arbejdsmiljø og dårlige arbejdsvilkår.

Ussel mammon

Dermed ikke sagt, at alt er klubbernes skyld. At det er dem, der svinger pisken for hårdt. Eller det vil sige; det gør de. Men det gør Premier League og andre også. Det samme kan siges om spillerne, der i mange tilfælde glemmer (eller nægter) at lytte til deres krop og hoved.

Der er så at sige tale om en ond spiral, hvor alle gør ondt værre i jagten ussel mammon, prestige og mange andre ting.

Premier League er en milliard-milliard-milliard-forretning, hvor interesserne blandt interessenter a TV-udbydere og sponsorerer vægtes højere end dem, der leverer indholdet. Altså, spillerne.

Mer’, mer’, meeeeeeer’

Men også fansene, alle dem, der ser med, er blandt taberne. Fraværet af diverse stjernespillere, hvad end det skyldes muskulære eller mentale problemer, er lig med et dårligere produkt.

Og ja, måske også en dårligere samvittighed. Alle os, der ser med og som hver dag råber “Mer’, mer’, meeeeeeer'” er jo med til at spinne den føromtalte spiral ud af kontrol. 

Men hvad skal man som fan gøre? Sende en brokke-mail? Slukke for fjernsynet? Ingen anelse. Sikkert er det, at Premier League i år, og for første gang siden 1995, også skal i aktion på selveste juleaften. Ikke engang på denne sag sættes spiralen på standby. 

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart