Premier League Summer Series er en succes fuld af mål og nerve

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA – JULY 23: Emi Buendía #10 of Aston Villa collides with Sandro Tonali #8 of Newcastle United in the first half during a Premier League Summer Series match between Aston Villa and Newcastle United at Lincoln Financial Field on July 23, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

Indtil videre har Premier League Summer Series været en succes over there. Solen skinner, tilskuerne strømmer til diverse stadions og inde på grønsværen leverer de seks deltagende Premier League-mandskaber varen.

Endda på et overraskende højt niveau. Kombinationen af preseason og promotion er nemlig langt fra altid lig med en intens og underholdende virkelighed. Tværtimod. De omrejsende træningslejre plejer at være Harlem Globetrotters på halvt blus.

Men på den amerikanske østkyst er virkeligheden pt. helt andeledes seværdig. For både Chelsea, Fulham, Aston Villa, Newcastle, Brighton og Brentford ser ud til at tage turneringen alvorligt. Tempoet er højt, det samme er intensiteten, og boldomgangens iboende kvalitetet er til at tage at føle på.

Mål på stribe

Når det er sagt, så er det selvfølgelig til at få øje på, at der er tale om en solvarm sommerturnering og ikke the real deal. Alle hold har jo nye spillere, som skal integreres såvel som nye ideer, der skal implementeres.

Men det er kun godt. For kobler man usikkerheden, som ønsket om integrering og implementering har det med at kaste af sig, sammen med føromtalte tempo og intensitet, så får man tit og ofte masser af mål. Og det må man sige, at Premier League Summer Series indtil videre har været garant for.

Således er første runde af Premier Leagues amerikanske storsatsning resulteret i hele 18 mål i tre kampe. Først vandt Chelsea 4-3 over Brighton, så tabte Brentford 3-2 til Fulham, og endelig spillede Newcastle og Aston Villa uafgjort 3-3.

Lovende takter

Men selvom de seks deltagende hold er fælles om at bidrage til alt lige fra høj intensitet til mange mål, så er der forskel på, hvor langt holdene er i deres forberedelser til den Premier League-sæson, der starter om mindre end tre uger.

Chelsea ser skarpere og skarpere ud rent offensivt, hvor især nyindkøbte Nicolas Jackson imponerer. Det samme gør Cesare Casadei på midtbanen, ligesom Mauricio Pochettino forståeligt nok har høje tanker om Levi Colwill i bagkæden, hvor argentineren mener, at Colwill kan blive one of the greatest centre backs in England.”

Alligevel er det tydeligt at se, at samarbejdet mellem Pochettino og Chelsea blot lige er påbegyndt. Der er huller hist og pist, især på den defensive del af midtbanen, hvilket der også synes at være hos Newcastle. Og i kampen mod Aston Villa var tydeligt for enhver, at især nyerhvervelsen Sandro Tonali bøvler med rollen som den nye dreng i klassen.  

The Villains

Anderledes velsmurte synes kæderne såvel som diverse skabeloner at være hos eksempelvis Aston Villa. Faktisk så Unai Emerys mandskab ud til at være i noget nær hopla i kampen mod Newcastle. Fysisk såvel som mentalt. Men så sandelige også rent taktisk og teknisk.

Især Aston Villas omstillingsspil fremstod noget nær formfuldendt, og hvis Emery og co. kan fortsætte med at udvikle sig i positiv retning, så venter der Newcastle lidt af en sæsonpremiere den 12. august. Her tager Newcastle nemlig imod Aston Villa på St. James’ Park

Et andet hold, der også skal holde tungen lige i munden, når Premier League skydes i gang, er Luton. Oprykkerne tager nemlig hul på klubbens nye fodboldliv på toppen af den engelske fodboldpyramide i form af en udekamp mod Brighton.

For selvom Chelsea var bedre end Brighton, da de to hold mødtes i søndags, så var Brighton stadig Brighton. Selv uden Alexis Mac Allister i det centrale maskinrum. Formationer flød og modet, som Roberto De Zerbi insisterer på skal gennemsyre holdets boldomgang, var intakt. Fra eget mål og hele vejen op til Danny Welbeck, der pt. synes at være i topform.

Onsdag og torsdag

Anden runde af Premier League Summer Series afvikles onsdag og torsdag i denne uge. Onsdag kort før midnat tørner Brentford og Brighton sammen på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia. 

Her møder Chelsea og Newcastle også hinanden natten til torsdag, nærmere bestemt klokken 02.15 (dansk tid), men inden da står den på Fulham mod Aston Villa på Exploria Stadium i Orlando, Florida.

Du kan se hele kampprogrammet for Premier League Summer Series lige HER!

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart