Premier League vil mere end bare flirte med USA

Foto.-Charnsitr-Dreamstime.com_

Hver sommer rejser langt de fleste Premier League-mandskaber ud i verden på såkaldte pre-season tours, hvilket der som sådan ikke er noget nyt i, for det har de bedste engelske hold gjort i over 100 år.

Faktisk var det på bagkant af en træningstur til KB, at den daværende danske landsholdsspiller, Nils Middelboe, som dengang netop spillede for KB, i 1913 i stedet endte med at repræsentere Chelsea, hvor han i knap 10 år var en populær skikkelse på Stamford Bridge.

Alligevel er ikke alt ved Premier Leagues rejselyst som det plejer at være.

Over there

For til forskel fra gamle dage, hvor verden var en anden, og hvor en pre-season tour på den anden side af jorden ikke bare var en særdeles bekostelig affære, men også et logistisk mareridt, så hører det i dag til normalen, at tilbringe sommeren et eller andet sted i langt ude i fjernøsten, eller måske over there.

Især fjernøsten har været et yndet rejsemål fra mange Premier League-klubber, og er det som sådan stadig, men lige præcis den del af verden er ikke længere Premier Leagues ypperste marked.

Det er til gengæld USA, og derfor er Premier League lige nu i gang med at intensivere den flirt, som flere af ligaens allerstørste klubber allerede har haft gang i i flere år, men som nu, ifølge The Times, nu tages til et nyt niveau.

Kæmpe marked

Planen er, at seks klubber fra Premier League skal være en del af en fast pre-season-turnering, der skal afholdes rundt omkring i forskellige, store byer på amerikansk jord, hvor verdens bedste liga skal promoveres for det folkefærd, der – blandt andet i takt med at engelske klubber bliver opkøbt af amerikanske rigmænd og konsortier, herunder Todd Boehly og den gruppe af investorer han står i spidsen for – bliver mere og mere pjattede med Premier League.

Ifølge The Athletic, så kommer turneringsstrukturen til at minde om den man kender fra Asia Trophy, og skal man tro på den club chief, der gerne vil være anonym, men som The Times har snakket med og derfor kender navnet på, så er – i hvert fald den klub, som vedkommende står i spidsen for – mere end klar på tanken.

US er et kæmpe marked for os alle og vi vil gerne se om det her (en pre-season-turnering i USA, red.) kan fungere, og om vi kan lukrere kommercielt på det.

Og ja, umiddelbart skulle man tro, at de seks føromtalte klubber, vil blive medlemmerne af Premier League-logen Big Six, men noget tyder faktisk på, at Premier League ønsker at praktisere et rotationsprincip.

Svært at sige nej

Men hør hov, rejser medlemmerne af Big Six ikke allerede i forvejen til USA for at spille pre-season-turneringer? Og var der ikke fra 2013 og frem til 2019, hvor der var en pandemi, der hærgede verden, noget som hed International Champions Cup, hvor engelske hold spillede sommerbold i USA?

Jo, og især det faktum, at et hold som for eksempel Chelsea, som førnævnte Todd Boehly står i spidsen for, så sent som i sommer var på en indbringende promotion tour/træningslejr i USA, er noget som Premier League er opmærksomme på ville kunne blive et benspænd. 

Med mindre altså, at Premier League kan præsentere et setup, der er så lukrativt, at det kan være svært at sige nej. Selv for Boehly.

Og lad os da bare lige slutte af med et eksempel på, hvor vilde USA er med Premier League.

For ifølge The Times, så betalte NBC, der på amerikansk jord ejer rettigheder til at vise kampene fra den engelske Premier League i perioden 2022 til 2028, nemlig hele 2 billioner engelske pund, svarende til mere end 17 milliarder danske kroner, for at gøre netop dette.

Og ja, det er knap 3 milliarder danske kroner per sæson, hvilket er ny rekord.

The Manager
Logo
Shopping cart