Premier Leagues bedste hjemme- og udehold er…

Oleksandr Zinchenko, Arsenal
Foto: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Gårsdagens sejr over Everton var godt nok Liverpools første i 2023, men alligevel langt fra den første i sæsonen. Og da slet ikke på Anfield.

Her har Jürgen Klopp og co. nemlig langt fra været så vaklende, som Liverpools sæson, overordnet set, ellers med rette kan siges at have været.

Måske lige indtil i går, hvor Liverpool på mange måder lignede det hold, som Liverpool var engang. Og som Liverpool gerne vil være igen.

Faktisk er Liverpool med otte sejre, to uafgjorte og blot et enkelt nederlag i skrivende stund det fjerdebedste hjemmehold i Premier League.

Til gengæld er Klopps mandskab med blot otte ud af 30 mulige point helt nede som nummer 15, når det kommer til at præstere på udebane.

Og det er det, som denne artikel skal handle om, nemlig hvilke hold i Premier League, der er bedst hjemme såvel som ude.

Super City

Når det kommer til at præstere på hjemmebane, så er der pt. intet hold, der er bedre på eget græs end Manchester City.

Således har Pep Guardiolas tropper vundet 10, spillet en enkelt uafgjort og blot tabt en enkelt af de 12 Premier League-kampe, som The Citizens indtil videre har spillet på Eithad i denne sæson.

Når det er sagt, så er Manchester City også det hold i tabellen, der sammen med Fulham og Crystal Palace har spillet flest hjemmekampe.

Premier Leagues tophold, Arsenal, der som bekendt tager imod Manchester City onsdag aften, har eksempelvis blot spillet 10 af holdets i alt 21 ligakampe hjemme på Emirates.

Her er Arsenal i øvrigt ubesejret i denne sæson. Det samme er Newcastle for den sags skyld også hjemme på St. James’ Park.

Men fordi Eddie Howe og co. desværre er alt for gode til at spille uafgjort, så er Newcastle, målt på antallet af point, blot den femtebedste hjemmehold i Premier League.

Top fem over Premier Leagues pt. stærkeste hjemmehold er derfor: Manchester City, Arsenal, Manchester United, Liverpool. Og ja, Newcastle.

Sølle Saints

Ser vi derimod i retning af bunden af tabellen, så kommer det nok alt andet end som en overraskelse, at et hold som Southampton er mere eller mindre tandløse foran eget publikum.

Således har The Saints blot formået at hente sølle seks ud af 33 mulige point hjemme på St. Mary´s.

Og det er faktisk fem point færre end hvad Everton, der med tanke på fortiden måske ikke overraskende er næstdårligst på eget græs i Premier League, har formået at hente.

Seneste (og eneste) Southampton-sejr i Premier League på St. Mary’s var i øvrigt tilbage i slutningen af august, hvor Chelsea blev besejret med 2-1.

Hvad der til gengæld kan komme som en overraskelse for mange er, at et hold som Leicester, der sammen med Manchester United er Premier Leagues mest formstærke hold, stadig er blandt de dårligste mandskaber på eget græs.

Men det er Leicester, der jo fik en katastrofal sæsonstart, og som siden dengang blot har hentet 12 af holdets 24 point hjemme på King Power Stadion. Og ja, som derfor pt. (og fortsat) er Premier Leagues tredjedårligste hjemmehold.

Arsenal UDEmærket

Men hvad sker der, hvis vi bevæger os væk fra hjemmebanen? Og i stedet kaster et blik på udebanestatistikkerne?

Ja, så sker der såmænd det, at Arsenal overhaler Manchester City i toppen af tabellen.

Mikel Artetas mandskab har nemlig hentet hele 25 ud af 33 mulige point på udebane i denne sæson. Flest af alle. Og hele fem mere end hvad Manchester United har formået. Og hele syv point mere end hvad hold som Newcastle, Brighton og Tottenham har spillet sig frem til.

Og ja, hele 20 point mere end hvad Bournemouth har fået ud af 11 kampe hjemme away from Vitality Stadium. Her har The Cherries således blot vundet en enkelt og spille to gange uafgjort, men til gengæld tabt hele otte kampe. Dårligst af alle.

I øvrigt opererer Bournemouth, der på lørdag møder Wolverhampton på Molineux, pt. med et målregnskab på minus 23, når adressen er en anden end Vitality Stadium.

Onsdag

Men lad os lige her på falderebet spole tilbage til Manchester City. For hvor befinder klubben sig egentlig, når snakken falder på præstationerne på udebane?

Ja, vi skal faktisk helt ned på sjettepladsen for at finde Pep og co., der som nævnt møder Arsenal onsdag aften. Fem sejre, to gange uafgjort og ‘hele’ tre nederlag er det således indtil videre blevet til on tour.

Hvorvidt der bliver lavet om på det på Emirates onsdag aften, vil tiden vise. Sikkert er det, at The Manager dækker kampen både før og efter.

The Manager
Logo
Shopping cart