Presset på Potter er ikke blevet mindre efter lyden af Brojas skrig i Abu Dhabi

Graham Potter, Chelsea
Foto: Clive Rose/Getty Images

Flere af Chelseas akademi-hvalpe fra Cobham fik værdifuld kamperfaring, der smagte rigtig meget af Premier League, da Graham Potters mandskab i går spillede træningskamp mod Unai Emerys Aston Villa i Abu Dhabi.

The Villians stillede nemlig op med et hold, der på stort set alle pladser emmede af ‘top flight‘, mens Potter, i og med at de fleste af Chelseas største stjerner fortsat er i en art VM-mode, gik på banen med hele seks hvalpe i startelleveren. 

Josh Brooking, Alfie Gilchrist, Bashir Humpreys Omari Hutchinson, Charlie Webster, og den lidt mere erfarne hvalp Lewis Hall. 

Et kuld, der i øvrigt blev til syv (i form af Dion Rankine) allerede efter 19-20 minutters spil, hvor Armando Broja måtte forlade banen på ladet af en golfvogn med et beskadiget knæ.

Syv, der senere dog blev til både otte, ni, ti og 11 efterhåndende som kampen skred frem og diverse substitutions blev foretaget.

9er-skyen

Men lad os spole tilbage til Broja.

For selvom kampen, som Chelsea i øvrigt tabte med 0-1 var et lyspunkt i forhold til værdifuld erfaring til fremtidens potentielle stjerner, der, ifølge Potter, leverede en spirited performance, så var kampen mest af alt en stor, sort 9er-sky over Chelseas nære fremtid.

Og ikke mindst Brojas. 

Situationen, hvori den 21-årige engelskfødte albanske landsholdsspiller blev skadet, så umiddelbart harmløs ud, men Brojas skrig, da skaden var sket, og som det seneste døgn har givet genlyd på diverse digitale medieplatforme, var alt andet end ja, harmløst. Skriget var derimod voldsomt. Og hjerteskærende.

Hvor længe Brojas er ude, er stadig for tidligt at sige, men “lige nu ser det ikke godt ud,” lød det i går aftes fra Potter, der, hvad end Brojas fravær kommer til at strække sig over mange uger eller mange måneder, nu står med en 9er-problematik.

Potter har nemlig i fraværet af Broja blot to spillere, Kai Havertz og Pierre-Emerick Aubameyang (der spillede 63 minutter af gårsdagens kamp på Al Nahyan Stadium), der uden dikkedarer kan spille 9er, hvilket i sagens natur intensiverer spekulationerne om indkøbet af en ny, central angriber i det transfervindue, der åbner om 20 dage.

Og ja, dermed også spekulationer om hvorvidt netop en kort kontrakt med Cristiano Ronaldo – der endnu ikke officielt har besluttet sig for, hvad fremtiden skal byde på – ikke godt kunne være en mulighed.

Intet problem

Og nej, Cristiano Ronaldo er ikke længere hvad Cristiano Ronaldo var engang, men fremtidsorienterede Chelsea kan stadig sagtens bruge et gammelt, såret rovdyr a la CR7, sportsligt såvel som kommercielt, til noget fornuftigt på kort bane. 

Men hvad med Cristiano Ronaldos gigantiske ego og al den virak som portugiserens selvforståelse har det med at skabe omkring sig? 

Intet problem. Eller sagt på en anden måde; det burde ikke være et problem. 

Chelsea har fra tidernes morgen været et epicenter fra alverdens egoer, hvoraf flere har været lige så enorme som Cristiano Ronaldos. Ikke mindst i de sidste to årtier, hvor Chelsea netop ved brug af et dyrtindkøbt udpluk af planetens bedste fodboldspillere, der har det med at være alt andet en selvudslettende individer, men derimod store egoer, har haft succes.

Læg dertil, at Potter, hvor erfaren han så end er med at håndtere spillere af Ronaldos kaliber, rent faktisk har en doktorgrad i Emotional Intelligence, hvilket om ikke andet burde gøre Cristiano Ronaldo et interessant projekt for Chelseas head coach.

Og sidst, men ikke mindst, og problematisk selvforståelse eller ej, savner Chelsea så ikke en spiller, der med hver en fiber af kroppen råber til omverden: “Pas på! Her kommer jeg!

Sterling vs. hvalp

En anden måde at udfylde det tomrum, som Brojas ukampdygtighed efterlader sig, kunne selvfølgelig også være, at se på andre løsninger end dem, der koster penge og kommer udefra.

Potter kan således enten omskole (eller omrokere) en af de offensive kræfter, som han allerede råder over, hvilket eksempelvis kunne være en spiller som Raheem Sterling, der både under vingerne på Pep Guardiola i Manchester City, men også tidligere på sæsonen under både Thomas Tuchel og Potter har spillet 9er.

Potter kan selvfølgelig også forfremme en af akademiets talentfulde hvalpe fra Chelseas Development Squad eller længere nede i Cobham-systemet, der stort set alle har været en del af Chelseas træningslejr i De Forenede Arabiske Emirater, som i øvrigt sluttede i går aftes.

Men uanset hvad, så skal Potter arbejde hurtigt. For der er blot 16 dage til Premier League genstarter og Chelsea er pisket til point. 

Ikke bare mod Bournemouth, der gæster Stamford Bridge den 27. december, men også i ugerne, der kommer, hvor blandt andre Manchester City og Liverpool venter allerede inden den første måned er gået. 

Chelseas øjeblikkelige skuffende 8. plads er nemlig under pres både oppefra og nedefra, og hvis Chelsea ikke snart kommer back on winning ways, så er det ikke bare drømmen om et mesterskab, der i øvrigt forlængst er blevet knust, men også drømmen om videre avancement i Champions League såvel som en slutplacering i Premier Leagues top 4, som Potter og co. kan vinke farvel til inden foråret for alvor går i gang.

The Manager
Logo
Shopping cart