Reece James’ skade er en sky på Chelseas blå Potter-himmel

Chelsea

Foto: Emilio Andreoli/Getty Images

Solen skinner i Chelseas for tiden, og det gør den i høj grad på grund af Graham Potter, der – på bagkant af gårsdagens sejr ude mod Steven Gerrards Aston Villa – stadig ikke har tabt en kamp som head coach for The Blues.

Derimod er det blevet til en enkelt uafgjort og to sejre i Champions League, og hjemme i Premier League har Potter og co. vundet tre ud af tre mulige.

Alligevel er ikke alt fryd og gammen i Chelsea-land.

For der er en grå sky på den blå himmel, der måske i skrivende stund ikke ligefrem skygger for solen, men som ikke desto mindre kan risikere at pille ved fremtidens vejrudsigt.

Ukampdygtig

Multiværktøjet Reece James er nemlig gået i stykker, og selvom det naturligvis er allermest synd for Chelseas 22-årige home grown super star, så er skaden også noget rigtig skidt for Chelsea. 

Og nå ja, det engelske landshold.

For den seneste statusopdatering på den knæskade, som Reece James pådrog sig i tirsdags ude mod AC Milan på San Siro i Champions League, går nemlig på, at Reece James vil være ukampdygtig i op til otte uger.

Dermed går Reece James efter al sandsynlighed ikke bare glip af VM i næste måned – i hvert fald Englands gruppekampe – hvor han af mange var spået til at få en nøglerolle i landstræner Gareth Southgates slagsbaner.

Reece James står også som minimum til at misse ni kampe for Chelsea, heriblandt to Champions League-kampe, men også hele syv kampe i Premier League, hvis man regner gårsdagens kamp mod Villa med.

Trumfkort

Og nej, Reece James fravær er ikke ensbetydende med, at alt det som Potter pt. er i fuld sving med at bygge op fremover vil falde til jorden i tusind stykker.

Omvendt, så har Reece James været så god for Chelsea i denne sæson, og i særdeleshed under vingerne på Potter, at et blik på klubbens kommende kampprogram per automatik gør savnet af Reece James enormt.

For inden Premier League går på stand by til fordel for VM, hvilket verdens bedste liga gør på bagkant af den anden weekend i november, så skal Chelsea inden da, blandt andre, i kamp mod klubber som Manchester City, Manchester United, Arsenal og Newcastle, hvor Reece James ville have været et trumfkort.

Schweizerkniv

Reece James er nemlig på mange måder en komplet fodboldspiller, der – hvad end arbejdsopgaverne skal udføres i bagkæden, på banens midte eller oppe på den sidste tredjedel af modstanderens banehalvdel – gør gavn for Chelsea og dermed gør ondt på fjenden.

Og selvom Chelsea trak sig sejrsrigt ude af mødet med Aston Villa i går på Villa Park, så var det tydeligt for enhver, at alt lige fra Reece James’ gennembrudspower og sylespidse indlæg til spillerens muskuløse nærkampsstyrke og langdistanceløbende evne til at skabe balance mellem kæderne, alt sammen var noget, som Chelsea manglede.

Sterling?

Hvem der fremover skal erstatte Reece James i rollen som tovejs-wingback gav Potter et mislykket bud på i går på Villa Park.

For bedst som langt de fleste gik og forestillede sig, at det enten ville blive Ruben Loftus-Cheek eller måske veteranen Cesar Azpilicueta, der ville få tildelt Reece James’ rolle, så havde Potter højst overraskende valgt at pege på Raheem Sterling.

Og bevares, Sterling arbejdede hårdt og gjorde alt hvad han kunne for at være disciplineret i sine defensive positioneringer i højre side af den relative flade firemandsmidtbane, som Potter havde placeret i midten af en form for 3-4-2-1.

Især i de fysiske mand-mand-dueller i – eller lige udenfor – eget felt kom Sterling til kort, og det gjorde han rigtig, rigtig mange gange.

For Steven Gerrard havde nemlig både lugtet lunten og læst på lektien, og havde derfor beordret sit mandskab til at satse tungt på angreb ovre i netop Chelseas højreside.

Hurlumhej

Potter trak da også sit taktiske sats i land igen allerede i pausen, hvor Azpilicueta kom ind og ‘erstattede’ Sterling, der i stedet blev rykket frem i angrebet, hvorfra Kai Havertz blev trukket ud på bænken.

Men ikke nok med det, så måtte Potter også annullere ideen om at bruge Marc Cucurella og Ben Chilwell på samme tid i samme side.

I det hele taget var rigtig meget af det, som Chelsea foretog sig i går noget værre rod, og det var tydeligt at se, at netop den åbenlyse fokus på at erstatte Reece James skabte alt for meget hurlumhej i systemet. 

Og ja, havde det ikke været for Kepa, der stod intet mindre end en brandkamp, og havde det ikke været for Mason Mount, som med to scoringer på rigtig, rigtig gode tidspunkter af kampen, så havde Chelsea tabt.

Så jo, der er i den grad en sky på Chelseas blå himmel, og Potter har alt andet end god tid til at finde en løsningen på det tomrum, som Reece James ufrivilligt har efterladt sig.

For Chelsea skal allerede i aktion igen på onsdag, hvor Potter og co. skal en tur til Brentford. En kamp, som The Manager i øvrigt varmer op til i morgen.

The Manager
Logo
Shopping cart