Rice kan realisere Arsenals drømme om guld og dans i Europa

Martinelli, Rice, Arsenal, West Ham
Foto: Visionhaus/Getty Images)

Rygterne om ‘Rice til Arsenal‘ rumsterede allerede tilbage i januar. Dengang virkede rygtet dog mest af alt som en and. Noget, der var plantet. Som et kuriøst led i en snedig transferstrategi, der var udtænkt af Rices bagland. For selvfølgelig skulle Rice ikke til Arsenal. Men ‘anden’ skulle få Chelsea ud af starthullerne, så Rice kunne komme ‘hjem’ til Stamford Bridge.

Rice er jo en Cobham-dreng. Og sådanne drenge drømmer ikke om Arsenal. Bevares! Det er en stor klub med en fantastisk historie. Top of the pops! Og ja, Mikel Artetas unge mandskab red allerede tilbage i januar på en bølge, som langt de fleste fodboldspillere ville elske, at ride med på. Men da ikke Rice. Han ville da hjem til Chelsea. Hjem til vennerne. Hjem til masser af penge. Og udsigten til titler og trofæer.

Men det vidste sig, at anden havde ben at gå på. I hvert fald bliver Rice lige om lidt præsenteret i Arsenal. Endda for et rekordstort beløb. Hvis han da ikke allerede er blevet det, mens du læser dette. Altså, præsenteret. Og nej, det skal derfor heller ikke handle om Chelsea, men derimod om Arsenal.

Beton og ballet

For The Gunners spiller med musklerne. Først Kai Havertz og nu Rice. To spillere, der til en samlet, anslået værdi af 170 millioner pund, ikke bare går direkte ind i Artetas startellever, men som også gør Arsenal endnu bedre end de var i forvejen. I hver deres zone. Og på hver deres måde.

Rice i rollen som langt-på-literen-løbende powerhouse. Og silky Havertz som Ødegaards nye bedste ven. Stabilitet og kreativitet. Muskler og hjerne. Beton og ballet. Og det bedste ved det hele er, at hverken Rice eller Havertz er færdigbagte. Det er jo begge kun 24 år. Hvilket i øvrigt er nogenlunde det samme som gennemsnitsalderen er på deres nye holdkammerater. Så livet er langt endnu.

Alligevel har Arteta med købet af Rice og Havertz sikret sig masser af rutine. Både fra klub og landshold. Og ja, både Rice og Havertz kommer til Arsenal med trofæer i tasken. Champions League, Europa League og VM for klubhold. Dog ikke et engelsk mesterskab. I hvert fald ikke endnu.

Men hvis Arteta kan få integreret de to signings i løbet af sommeren, og hvis Arsenal kan få en god start på Premier League i august og september, så bliver The Gunners uden tvivl en del af titelræset i næste sæson. Igen-igen.

Koldblodig hund

Især på grund af Rice. For mens Havertz ‘bare’ gør Arsenals fast flowing angreb endnu mere flydende, og sofistikeret, så bidrager Rice med en tiltrængt, stoisk ro i maskinrummet. Som et anker, der med stort mod, store muskler og endnu større lunger kan agere både bolværk og grobund.

Det kan en type som Granit Xhaka også. Fra tid til anden. Det samme kan siges om Thomas Partey. Men Rice er mere koldblodig end dem begge. Han taber ikke hovedet. Jovist! Han er en hård hund. Lidt a la hans mentor Mark Noble. Men der går aldrig Marco Verratti i den. Tværtimod. Rice er en gentleman.

Til gengæld halter hypen omkring Rice, når det kommer til at skabe spillet. For trods gode, sikre fødder og et veludviklet blik for spillet, så bliver Rice aldrig prototypen på en dybtliggende playmaker a la hans nye holdkammerat Jorginho. Og pyt med det. Rice er købt for at spille en helt anden rolle. Ikke bare til kampene på engelsk jord, men også dem, der venter ude i Europa.

Og lad os lige dvæle ved det.

Europa-dans

For ligesom i sidste sæson, så bliver Europa en del af Arsenals hverdag i den kommende. Men på en anden måde. For Europa League er byttet ud med Champions League. Og hvis Arteta og co. følte, at det var svært, at holde balancen mellem domestic og abroad, så bliver det langt sværere, når sommeren er forbi.

Og her kommer både Rice og Havertz ind i billedet. Det samme gør Jorginho. Og Xhaka, hvis han bliver. Men også en erfaren herre som Gabriel Jesus. Når det er sagt, så kommer Arteta at skulle bruge hver en afkrog af sin spillertrup.

Dansene ude i Europa koster nemlig kræfter. Fysisk såvel som mentalt. Både før, under og efter en Champions League-aften. Og spørgsmålet er, hvad dette kommer til at betyde for Arsenals hverdag i Premier League. Ingen ved det. Men med indkøb a la Havertz og Rice er usikkerheden blevet mindre. Og chancen for succes større.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart