Rodgers og kunsten at lave en ‘halv’ Parker

Leicester

Der er krise på bordet i Leicester. Foto: Mohamed-Ahmed-Soliman-Dreamstime.com_

Leicester var ikke meget værd i første halvleg mod Manchester United, men vågnede op med styrke til anden halvleg. Hvis ikke den sidste aflevering og afslutninger var blevet desperate og hastet afsted, så havde The Foxes måske sluttet aftenen anderledes.

Det havde dog ikke ændret på det samlede indtryk af denne sommer for de blåblusede.

Situationen

Brendan Rodgers dissekerede situationen nådesløst efter nederlaget.

”Denne klub er ikke, hvad den var for to år siden. Det har været frustrerende at se andre klubber forstærke sig. Truppen har vist den kan konkurrere, men vi havde brug for hjælp (nye spillere, red.),” lød det fra nordireren.

Altså leverede han ikke en hel, men en halv Scott Parker-erklæring. Han er kendt for at være kontant, så måske udlagde han bare virkeligheden set fra managerens stol. At snak og skriverier om Vardy, Maddison, Barnes, Schmeichel, Fofana, Vestergaard og andre har været en pinefuld og distraherende omgang. Eller også kan hans ord tolkes som en opfordring til at give ham et gyldent håndtryk.

Udvikling

Man kan ’mistænke’ ambitiøse trænere som Scott Parker og Brendan Rodgers at skæve lidt til udviklingen i andre mere investeringsglade klubber. Som Aston Villa. Her kan Steven Gerrard nok mærke det varme sæde.

Leicester blev den sidste klub i de europæiske top-5 ligaer til at hente nye spillere ind. Tidligere på sæsonen var der talstærke skriverier om Leicester var langt med at indkøbe en afløser for Kasper Schmeichel, men det indkøb udeblev. I stedet for blev Alex Smithies hentet ind som reservemålmand på en fri. I transfervinduets sidste timer blev den belgiske stopper Wout Faes så købt for 15 millioner pund.

Handel

Som den handel der var mulig at presse igennem efter 75 millioner pund salget af Fofana til Chelsea. Faes-casen kunne hurtigt eksekveres, da stopperen har samme agent som landsmanden Tielemans. Den slags relationer plejer at få ting til at gå hurtigere om nødvendigt. Dermed brugte Leicester færre penge end Bournemouth.

Brendan Rodgers medgav at de mange henvendelser på truppens profiler samt nødvendigheden af at sælge til den rigtige pris før penge kunne frigives til nye indkøb havde været et forstyrrende element i de første kampe. Flere engelske medier har tilmed skrevet, at Rodgers i runde tal kun ville få halvdelen af transferindtægterne stillet til rådighed. Så lidt hurtig købmandsregning siger, at han må have midler at gøre godt med til januars vindue.

Top

I kampprogrammet op til kampen forklarede bestyrelsesformand Aiyawatt ’Top’ Srivaddhanaprabha klubbens restriktive tilgang til transfermarkedet denne sommer.

Det korte opkog er, at ’Top’ forklarede, at spillersalg har været en vigtig motor i Leicesters økonomiske udvikling. Sidste sommer blev der ikke solgt spillere af betydning, men tværtimod investeret og for at undgå at bringe budgetterne i ubalance, så var det nødvendigt at tage en kølig transfersommer. Han understreger, at klubbens økonomi er bæredygtig og i sikre hænder på 12. år, men at det var nødvendigt med en upopulær beslutning her og nu for ikke at løbe en risiko. Leicester forsøger i samme ombæring at udbygge omsætningsstrømme.

Så spørgsmålet er nu Brendan Rodgers: Var du bare ærlig, eller håber du på en fyreseddel? Eller lidt af det hele. Og kan den kortsigtede økonomisk fornuftige beslutning ende med at koste dyrt?

The Manager
Logo
Shopping cart