Ronaldo er et problem for Manchester United

Manchester United

Onsdag var der ingen smil, da Cristiano Ronaldo forlad bænken før tid. (Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

For Manchester United var onsdagens sejr mod Tottenham fantastisk. De var vandt 2-0 og var klart bedst i det opgør. De skabte den ene store chance efter den anden og leverede en af sæsonens mest helstøbte indsatser. Bedre end i 3-1-sejren mod Arsenal. Fordi de dominerede fra start til slut. 

Antonio Conte sagde efter kampen, at Tottenham var bange, og den frygt minder om Old Trafford i de gode, gamle dage. Da Manchester United under Alex Ferguson intimiderede sine modstandere i en sådan grad, at man følte, de havde vundet på forhånd.

Der er United ikke endnu, men de er på vej. Erik ten Hags koncept bliver tydeligere fra kamp til kamp. Og det er et koncept, der mindst lige så tydeligt ikke inkluderer Cristiano Ronaldo.

Forlod bænken før tid

Den portugisiske superstjerne har haft en svær sæson, efter en sommer hvor han ville væk, men hvor det ikke lykkedes at finde en klub.

Lidt kritisk sans er altid godt i forhold til det, man læser i pressen når det kommer til ønsker om klubskifte. Men onsdag kunne vi så ved selvsyn se, at ikke alt er som det skal være for Ronaldo i Manchester. Da stadionuret rundede 89 minutter klippede produceren pludselig væk fra selve kampen og over til Ronaldo, der i et bestemt tempo sjoskede ud i spillertunnelen. Han stormede muligvis ikke, men han gik bestemt mod udgangen. 

Mediet The Athletic skriver torsdag, at Ronaldo ikke bare forlod bænken før tid, men også stadion inden kampen var færdigspillet. Den del er endnu ikke be- eller afkræftet fra hverken Manchester United eller Ronaldos side, men det er egentlig også underordnet.

Problemet Ronaldo

For Cristiano Ronaldo var fuldt ud bevidst om, hvad billederne af hans exit ville betyde for fortællingen dagen derpå. Ingen undskyldning kan retfærdiggøre, at han på den måde ændrede narrativet fra en stor United-indsats til at handle om sig sig selv. Sit ego. 

Allerede i sidste sæson kaldte pressen portugiseren for et problem. Fordi hans presspil, eller mangel på samme, forhindrede United i at udvikle sig. Den køber jeg ikke. Ronaldo var blandt Uniteds bedste sidste år, og han var en del af en midlertidig løsning frem for et problem.

Men i denne sæson er han et problem. Senest med onsdagens episode in mente. Nogle spillere katalyserer vrede over i gode præstationer på banen. Det gør Ronaldo ikke.

For alt, selv når det som for tiden går godt for Manchester United, handler om en utilfreds Ronaldo.

Erik ten Hag har indtil videre forholdt sig forholdsvis rummelig og rolig omkring håndteringen af portugiseren, men også fra hans synspunkt må det være en klar fordel, hvis de to parter går hver til sit denne vinter efter VM. For denne situation kan ingen være tjent med. Ronaldos karriere er storslået, og det samme er hans tid i Manchester United. Men lige nu gambler portugiseren med det eftermåle, som han ingen længe forlader fodboldens allerstørste scene på.

The Manager
Logo
Shopping cart