Ronaldo er et såret og sultent rovdyr, der matcher både Chelseas DNA og dollargrin

Foto: Matthias Hangst/Getty Image

Bedømt på lydene, der kommer fra de vandrør, som løber ind og ud af de mange sladder-saloner, hvor Chelsea FCs ageren i de(t) kommende transfervindue(r) står øverst på dagsordenen, så er klubben godt i gang med at købe hele verden.

Det er der som sådan ikke noget nyt i. For det synes Todd Boehly og co. altid at være. 

Faktisk føles det som om, at der ikke kan gå en dag uden at Chelsea sættes i forbindelse med en eller anden funklende verdensstjerne, der med et eksorbitant prisskilt dinglende om halsen er på vej til ‘Broen’.

CR7

Blandt dem, der har fået – og stadig får – masser af omtaletid er Josko Gvardiol, Declan Rice og Christopher Nkunku (bare for at nævne en fra hver kæde), men der er i de seneste døgn dukket et nyt topnavn op i rygtebørsens epicenter.

Og ja, der er naturligvis tale om Cristiano Ronaldo, som i tirsdags, hvor portugiseren og Manchester United meddelte omverden, at parterne har brudt med hinanden, blev en fri mand på markedet.

Hvor Ronaldo skal hen, er der ingen der ved noget om, og mon ikke vi alle først får et svar på den anden side af det igangværende VM, som Portugal i øvrigt tog hul på i går…med Ronaldo på måltavlen.

Spekulationerne om hvor Ronaldo fremover skal slå sine folder, og dermed også hvor den 37-årige superstjerne efter al sandsynlighed sætter punktum for en karrierer, der til evig tid vil fremstå som en af de største nogensinde, er dog allerede nu mange.

Og i forgårs (og faktisk også i går) kom min kollega, Nicolai Lisberg, med en række særdeles kvalificeret bud på oplagte endestationer, heriblandt Chelsea.

Rød Tyr

Når det er sagt, så er det også vigtigt at sige, at Lisberg (med rette) foretog koblingen mellem spiller og klub med tydelige forbehold. 

Alt tyder nemlig på, at Ronaldo på ingen måder passer ind i den Red Bull-strategi, som Boehly hånd-i-hånd med Graham Potter opererer efter. Alligevel er ‘Ronaldo til Chelsea’ ikke utopi at forestille sig.

For det første fordi Ronaldo på alle måder matcher Chelseas DNA, nemlig ønsket om at være et lukrativt teater, hvor verdens største aktører fylder scenegulvet og producerer entertainment for the masses til alle på tilskuerpladserne.

For det andet fordi Boehly, trods den føromtalte Røde Tyr-tilgang, hvor alt hvad man køber helst skal være ungt, talentfuldt og langsigtet, aldrig har lagt skjul på, at Ronaldo, især som brand, er mere end velkommen på Broen.

Kort bane

Så sent som i sommer, få måneder efter Boehlys legitime og svinedyre magtovertagelse af Chelsea, gjorde amerikaneren, hvad han kunne for at få Potters forgænger, tyske Thomas Tuchel, til at forstå værdien af Ronaldo klædt i blåt.

Men det kunne Tuchel som bekendt ikke, hvilket Potter givetvis heller ikke kan, i hvert fald hvis man skal tro på dem, der i sladder-salonerne rent faktisk har Chelsea-kilderne i orden.

Og nej, Ronaldo er ikke værd at bygge et fremtidigt dynasti (a la det, som Boehly og Potter er i gang med pt.) op omkring, men mindre kan også gøre det. 

Og ja, det kan umiddelbart lyde som en ordentlig omgang volapyk, men jeg mener oprigtigt, at Ronaldo ville være en potentielt set kæmpegevinst for Chelsea.

Ikke bare rent kommercielt, men så sandelig også sportsligt…på den korte bane. Altså, frem til sommer og måske med en option på (max) et år mere.

Rovdyr

Og hvorfor i himlens navn er han så det? Fordi Ronaldo er rovdyr, og vel at mærke et såret og sultens ét af slagsen.

Meget kan man sige om Ronaldo og hans måde at se sig selv og sin omverden på, men at tro, at Ronaldo vil forlade fodboldens verdensscene uden at forsøge, at få det til at sige bang før tæppet falder, er forkert.

Ronaldo vil gøre alt hvad der står i hans magt for at slutte karrieren med en slutscene, hvis indhold lukker man på kritikerne og som får alt og alle til at spærre øjnene op.

Og ja, det kan lyde som pladderromantik hentet fra fiktionens verden, men ikke desto mindre er det det, jeg tror kommer til at ske. Og ja, jeg kunne sagtens forestille mig, at det bliver Stamford Bridge, der ligger gulv til Ronaldos slutscene.

Og ja, jeg er i den forbindelse også overbevist om, at Boehlys drømme om et dynasti bygget op omkring en funklende talentmasse, der kan tage fremtiden med storm, ikke lider den mindste skade af, at have rovdyret Ronaldo løbende rundt og sikre sig i brag af en sortie i seks måneder plus det løse.

Vi får se.

The Manager
Logo
Shopping cart