Ronaldo giver United transfer-stress

Manchester United

Manchester United, logo
To go or to stay, Ronaldo? Foto.Thanyalak Chalermarrewong Dreamstime.com

Hver sommer er luften tyk af transferrygter. Som svirrefluer. Cristiano Ronaldo har været et centralt navn i den malstrøm. På denne dag, hvor Jonas Vingegaard kører til Paris i gult, så lad os blive i Tour-lingo. Sommerens transfervindue er på mange måder lig med Tour de Frances’ anatomi.

Tinder

Vi har den tidlige åbning, hvor en del klubber forsøger at komme hurtigt og tidligt på plads med spillerhandler. Det giver en del hektiske spurtafslutninger først på sommeren. Derefter bevæger vi os ind i et dødvande, hvor større navne skal placeres. Der forhandles, rygtes, skrives og nye forhandlinger genoptages. Undervejs falder andre handler på plads, der kan åbne nye og uventede døre. Det bakkede terræn med sidevind, om man vil. Så kommer de første bjerge, hvor klassementet begynder at tage form. Vi begynder her at få en ide om, hvor de største navne vil være at finde i næste sæson. Neymar bliver. Tjek. Dybala går til Roma. Tjek. Sterling og Chelsea. Tjek.

Derefter transportetaper frem mod afgørelsens tinder. Det er her Cristiano Ronaldos videre færd skal afgøres.

Dialog

Portugiseren har ifølge en meter høj stak af aviser erklæret, at han gerne vil spille Champions League-fodbold næste sæson. Med sine 37 år er det ret beset også ’sidste chance’, hvis han vil vinde turneringen og øge sit målkonto under det gamle turneringsformat. Næste sæsons cirkus af en UEFA Champions League-model tilgodeser (heller) ikke aldrende stænger uanset, at Ronaldo synes evigt ung.

Ronaldos agent Jorge Mendes har forhandlet med FC Bayern og Chelsea. I hvert fald ført dialog. Med lønkrav og alder ligger han ikke lige til FC Bayerns strategi, og Chelsea har entreret med Raheem Sterling til en rekordløn. Og alt andet lige så ligger Sterling bedre spillemæssigt sammen med Havartz end Ronaldo.

Jolly Roger

Det har åbnet døren for Atletico Madrid. Selvfølgelig. I en sport efterhånden friskrabet for kantede personligheder og overhældt med marketingsglasur stikker Atletico Madrid og ikke mindst cheftræner Diego Simeone ud og op som et klippeskær. Med et lille piratflag plantet mellem klippestykkerne. Simeone har skriver The Times erklæret sig positiv for projektet, og skal man følge argentinerens pragmatiske tankegang, så kan han sikkert godt se muligheden for at nappe det spanske mesterskab i næste sæson overordentligt styrket med Cristiano Ronaldo ombord. Portugiseren nettede således 24 gange for Manchester United i sidste sæson. Atleticos marketingsafdeling vil også have dollartegn i øjnene med henblik på et boostet t-shirt salg.

Men Atletico Madrid skal handle hurtigt. Ifølge The Guardian så vil Manchester United have klar besked fra Cristiano Ronaldo og hof i den kommende uge. Han har ikke været med på træningsturen til østen, men er blevet i Lissabon af personlige årsager.

Sårbar

På træningsturen har Sancho, Martial og Rashford spillet de forreste pladser, men efter Cavanis farvel og Ronaldos mulige afsked, så skal der ske noget. Den trio er ganske enkelt ikke tilstrækkelig til at imødegå en fuld sæson, hvor der skal jagtes top-4. Det er for sårbart overfor skader, slitage, kampkalenderens omfang og det i en sæson, hvor der også er indflettet et VM. Der er med andre ord ikke noget at sige til, hvis Manchester Uniteds ledelse har en smule planlægningsstress. Skal der købes en afløser – og hvem kan man få og til rimelige penge? Bliver Ronaldo, bliver det så en sæson, hvor aviserne kun vil skrive om, hvor utilfreds han er, hvis ikke resultaterne omgående flasker sig.

Tørret

Der er en verden til forskel for Manchester Uniteds trup og perspektiver heraf med eller uden Cristiano Ronaldo. Derfor ønsket om en hurtig afklaring. Spørgsmålet er så, om portugiserens lejr reelt vil efterkomme dette? Eller spille spillet helt til det sidste uden respekt for Manchester Uniteds ve og vel. Det er trods alt en klub, der ofte er blevet tørret godt og grundigt på transfermarkedet efter Alex Ferguson gik på pension. Så hvorfor ikke denne gang? At lande en angriber sent i vinduet bliver en vanskelig dans på transfergulvet. Alle klubber vil kende til Manchester Uniteds desperation, priserne vil gå op, og imens er konkurrenterne på plads med deres regimenter.

Paris

Ifølge aviserne AS og The Times skal Antoine Griezmann flyttes for at gøre plads til Cristiano Ronaldos løn på en lejeaftale. Franskmanden er halvvejs på en lejekontrakt af to års varighed fra FC Barcelona med en indbygget betalingsklausul på 40 millioner euro Barcelonas vej. De 40 millioner euro er groft sagt den løn, som Ronaldo skal have. Derfor forsøger Atletico – angiveligt – at sende den franske landsspiller til Paris SG for at skabe luft i budgettet.

Den luft der kan give os svaret på, hvilken klubtrøje som Cristiano Ronaldo har på, når han suser ned fra det sidste bjerg og krydser stregen til den nye sæson. Og om Manchester United ender med Sorteper på hånden.

The Manager
Logo
Shopping cart