Ronaldo har ret, men Manchester United er stadig størst af alle

Foto: Eye35 Dreamstime.com

Meget kan man sige om alt det, som Cristiano Ronaldo har sagt til Piers Morgan, hvilket der så sandelig også er blevet sagt (og skrevet) meget om siden portugiserens åbenmundede interview i forrige uge.

Men når Cristiano Ronaldo siger, at nutidens Manchester United ikke matcher fortidens glorværdige udgave(r) af klubben, så har Cristiano Ronaldo så sandelig ret. 

For nøjagtig som det er tilfældet med ham selv, så er Manchester United ikke hvad Manchester United har været.

Og nej, det har Manchester United ikke været siden Sir Alex Ferguson gik på pension.

Forbes

Når det er sagt, så er Manchester United er stadig et hyper-globalt brand, der trods skiftende vindretninger fortsat formår, at skovle penge ind på kontoen.

Og meget kan man sige om Glazer-familien, men drive en lukrativ forretning, endda uden at vinde noget, det kan de.

Således er Manchester United stadig en stærk forankret del af Forbes liste over most valuable football clubs i verden.

Og det er til trods for, at De Røde Djævle, under ledelse af otte forskellige managers (heriblandt tre midlertidige) blot har vundet fem titler siden Sir Alex sagde farvel, hvilket han gjorde for sommeren 2013, altså for ni og en halv sæson siden.

Størst af alle

Til gengæld var titler og trofæer hverdagskost for Manchester United dengang fodbolden rullede under vingerne på Sir Alex, hvor klubben, blandt andet takket være Glazer-familiens (der købte Manchester United i 2005) økonomiske muskelkraft, vandt 38 titler og trofæer.

Og vi gentager; 38…!…i de 26 år, hvor Sir Alex Ferguson stod ved roret. 

Og ja, Cristiano Ronaldo var med til at vinde hele ni fra 2003 til 2009, så no wonder, at han føler, at nutiden ikke matcher fortiden.

Men selvom hverken Manchester United eller Cristiano Ronaldo ikke pt. er i nærheden af det niveau, som klub og spiller tidligere har opereret på inde på banen, så er i hvert fald Manchester United stadig en mastodont.

Og ikke nok med det; Manchester United er stadig størst af alle i Premier League historie.

2392 point

I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i den tabel, som man kan finde inde på www.premierleague.com, hvor det fremgår, hvilke hold, der – i Premier Leagues 30 år lange historie – har skrabet flest point sammen.

For her er Manchester United bedst af alle de hold, der nogensinde har været en del af det fineste fodboldselskab i England.

Således har klubben på bagkant af 1166 kampe de seneste tre årtier produceret hele 2392 point, hvilket i øvrigt giver et imponerende snit på 2,05 point per kamp.

Liverpool 

Og lad os da lige slutte af med at dvæle lidt mere ved Premier Leagues All Season-tabel, hvor i alt 50 forskellige klubber er at finde.

For når snakken falder på Manchester Uniteds dominans i engelsk fodbolds historiebøger, så bliver Liverpool tit og ofte nævnt i samme åndedrag.

Men selvom Liverpool rigtignok, og på særdeles fornem vis, er en integreret del af toppen af føromtalte tabel, så er klubben alligevel langt fra Manchester United målt på point.

Faktisk er Liverpool (også efter 1166 kampe) noteret for hele 261 færre point end Manchester United, hvilket placerer Liverpool på en All Season 4. plads.

Nummer 2 og 3 i tabellen er i øvrigt henholdsvis Arsenal og Chelsea.

The Manager
Logo
Shopping cart