‘Ronaldo til Chelsea’ er end and vi selv har genfødt

Chelsea City

Foto: James Gill – Danehouse/Getty Images

Cristiano Ronaldo er ét af den slags mennesker, der ikke behøver, at være fysisk tilstede for at løbe med opmærksomheden. Sådan er det jo med superstjerner. De behøver ikke mørke for at lyse op.

Og ja, Ronaldo var da også center of attention før, under og efter kampen mellem Chelsea og Manchester United, selvom portugiseren slet ikke var i London i lørdags.

Og det var Ronaldo, altså, center of attention, fordi han i sidste midtuge ‘stjal’ det meste af klodens opmærksomhed ved at forlade Old Trafford før tid.

Men Ronaldo stjal ikke ingenting. Det var os, der gav ham alt. Altså, os, medierne. Og vi kan bare lade være. Men det vil vi selvfølgelig ikke.

For Ronaldo er, hvad end han er til stede eller ej, en skide god historie.

Og nej, der behøver faktisk slet ikke at være kød på historien. Skelettet er mere end rigeligt.

Auf Wiedersehen

Der er da heller ikke meget nyt i den ‘nyhed’, der pt. – og med Ronaldo i hovedrollen – går som en selvopfunden steppebrand over store dele af det engelske medielandskab.

For ja, Ronaldo ligner en færdig mand i Manchester United, og et skifte til januar virker lige så sandsynligt som det skifte, der aldrig fandt sted i sommer, gjorde.

Og ja, Chelseas interessere i Ronaldo skulle være god nok. Eller rettere, Todd Boehlys interesse. For det synes primært at være Chelseas øverstkommanderende, der er pjattet med tanken om Ronaldo på Stamford Bridge.

Thomas Tuchel var i hvert fald langt fra vild med ideen, da Boehly i sommer, og endda op til flere gange, spurgte om ikke Tuchel kunne se fidusen.

Men det kunne Tuchel ikke. Og ja, flere har siden da spekuleret i, at netop tyskerens manglende ja-hat, blandt så meget, fik Boehly til at sige “Auf Wiedersehen”.

Ronaldo stadig CR7 

Rygterne går da også på, at Boehly har forsøgt at plante Ronaldo-tanken mellem ørerne på Graham Potter.

En tanke, der i øvrigt slet ikke er tosset. Det er jo Ronaldo, vi snakker om.

Og selvom Ronaldo er langt fra det, fænomenet var engang, så er CR7 stadig et plus. Ikke bare på banen, men så sandelig også rent kommercielt.

Men tilbage til Potter. For han er angiveligt ikke 100 procent enig med Boehly. Ronaldos navn fremgår i hvert fald ikke på den ønskeliste, som Potter siges at have udfærdiget.

Her finder man i stedet navne a la Rafael Leao (AC Milan), Jonathan David (Lille) og Ivan Toney (Brentford).

I øvrigt, er det slet ikke i angrebet, at Chelsea har akut brug for nyt blod. Det har midtbanen derimod.

Potter Power

Men hvis man endelig skal vride en eller anden form for nyhedsværdi ude af den føromtalte steppebrand med Ronaldo i hovedrollen, så er det Boehlys accept af Potters tilbageholdenhed i forhold til Ronaldo.

Eller som CBS’ Ben Jacobs skrev på Twitter i går: “Ronaldo would never be signed without ‘100% buy-in’ from Potter.”

Det samme siger de kilder, der er på kindkys med de inderste cirkler af Chelsea, og som The Manager har talt med. Altså kilder, der alle siger, at Potter har power.

Hvordan Potter så bruger magten i fremtiden, må tiden vise. Sikkert er det, at Ronaldo sørme også løb med opmærksomheden her på The Manager.

Men til forskel fra så mange andre medier, så anklager vi ham ikke for at stjæle opmærksomheden. Vi gav den til ham. Helt frivilligt.

Og selvfølgelig gjorde vi det. For Ronaldo er altid en god historie. Selv når der intet nyt er at finde under solen.

The Manager
Logo
Shopping cart