Seks år senere ser Julen Lopetegui endelig ud til at blive ny træner for Wolves

Wolverhampton

Foto: Peter-Kovac-Dreamstime.com_

Det virkede, som var en handel på plads. Så blev den meldt død, men onsdag i denne uge kom det så frem, at Julen Lopetegui med al sandsynlighed alligevel bliver ny træner i Wolves. Telegraph var blandt de første med historien, og spanske AS har siden bekræftet, at de to parter nu igen forhandler. Ja, faktisk skulle Julen Lopetegui allerede have givet sit ja til Wolves.

Årsagen til at Julen Lopetegui i første omgang takkede nej var af personlig karakter. Hans far på 92 år, som han er tæt forbundet med, havde brug for hans tid, og så virkede et skifte til England og Wolves ikke oplagt. Men det gør det så nu. 

Og med den formodede kommende ansættelse af Julen Lopetegui, er det interessant at se på, hvilken slags træner, som Wolves nu får i folden.

Imponerende CV

CV’et tæller klubber som Porto, Real Madrid og Sevilla samt det spanske landshold, hvilket som bekendt endte kontroversielt. For da det kort før VM-slutrunden kom frem, at han allerede havde underskrevet en aftale med Real Madrid efter slutrunden, så det spanske fodboldforbund ingen anden udvej end at fyre ham. Få dage før det gik løs. En skam, for det han havde bygget op i sine to år i spidsen for La Roja, pegede frem. Gjorde ligefrem Spanien til en af favoritterne til VM-titlerne den gang.

Men sådan gik det ikke. Og Julen Lopeteguis karriere er et godt bevis på, at man sjældent kan planlægge ret lang tid ad gangen i en omskiftelig trænerverden.

I Wolves seks år senere

For allerede i 2016 var han linket noget så kraftigt på vej til Wolves, da jobtilbuddet kom fra Spanien. I stedet valgte Wolves så en anden tidligere Porto-træner i Nuno Espírito Santo. Men efter seks års tilløb og flere samtaler ser det endelig ud til, at de to parter får hinanden. Og det ligner faktisk et godt match.

For selvom Julen Lopetegui også må tage sin del af ansvaret for, at Sevilla i denne sæson har været en skygge af sig selv, så var hans ophold i Andalusien en overordnet succes. De spilede god fodbold, skabte defensiv stabilitet, vandt Europa League og kom videre fra Champions League gruppespillet i hans tid i klubben. 

Og en af årsagerne til, at det gik galt i denne sæson, var, at han blev ladt i stikken af sin sportsdirektør, der forsømte at afløse de profiler, der røg i vinduet.

Hos Wolves bliver meget sat op omkring Lopetegui. De har jo også haft seks år til at forberede hans ankomst, kan man argumentere for. Stilen er tilpasset ham på en anden måde, end den var det i eksempelvis Real Madrid, hvor han heller aldrig fik tid til at sætte sit præg på holdet. Så et lidt blakket ry i hovedstaden må ikke overskygge det faktum, at Julen Lopetegui er en rigtig dygtig manager.

Den spansk/portugisiske forbindelse

Og så er vi tilbage til matchet mellem ham og Wolves. For den portugisiske fortid for Julen Lopetegui er ikke uvæsentlig i forhold til Wolves ejerkreds, og så kender han også flere spillere fra sin tid i spansk fodbold. Nélson Semedo, Jonny, Gonçalo Guedes, Diego Costa, Adama Traoré og Raúl Jiménez har således alle en fortid i La Liga, ligesom Aït-Nouri, Pedro Neto, Collins, Neves, og Kalajdzic Raúl Jiménez alle har samme agentfirma som Lopetegui.

Lopeteguis første opgave, når han som ventet bliver præsenteret i Wolves, bliver at føre klubben væk fra bunden. Skeptikere vil hævde, at han næsten udelukkende har erfaring med at stå i spidsen for tophold, men han er meget pragmatisk anlagt, og stilen er ikke langt fra den, som Nuno i store periode havde succes med, da Wolves blandede sig i kampen om de europæiske pladser.

Det er målet, at de igen skal derhen, og det er også derfor, at Wolves kan hente så stor en trænerkapacitet til klubben. Seks år efter, de første gang forsøgte sig.

The Manager
Logo
Shopping cart