Selvfølgelig skal Cristiano Ronaldo ikke til Newcastle

Cristiano Ronaldo
DOHA, QATAR – NOVEMBER 24: Cristiano Ronaldo of Portugal is seen prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Group H match between Portugal and Ghana at Stadium 974 on November 24, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Så fik sagaen en ende. Cristiano Ronaldo er blevet præsenteret i Saudi-Arabien og Al-Nassr. 200 millioner euro om året for en spiller, der snart fylder 38 år. ”Det er en unik kontrakt, men jeg er også en unik spiller,” lød det med vanlig selvsikkerhed, da Ronaldo i går blev præsenteret af sin nye arbejdsgiver foran et større medieopbud.

Så hvorfor nu bruge flere ord på den gode Ronaldo, når nu vi udelukkende skriver om engelsk fodbold? Fordi hans ophold i England måske ikke er helt slut endnu, skal man tro den lidt mere kulørte del af pressen.   

Ronaldo til Newcastle?

Hovedpersonen sagde selv på føromtalte pressemøde, at hans arbejde i Europa var gjort, og at det var tid til nye udfordringer. Men har man beskæftiget sig bare en smule med moderne fodbold, ved man også, at der er forskel på, hvad fodboldspillere siger, og hvad de gør. 

Som da han for eksempel kort før VM i det meget debatterede interview med Piers Morgan bekræftede Morgan i, at han stadig havde ambitioner og ikke bare havde lyst til at spille i Saudi-Arabien og ”tjene en konges løsesum”.  Det interview fandt sted for under to måneder siden.

Så lad os ikke tro på alt, vi hører. Men skal vi så tro på alt, vi læser? 

Det er værd at nævne, at de to aviser, der har fremsat rygtet om Ronaldo på en lejeaftale til Newcastle har været spanske Marca og engelske The Sun. Sidstnævnte er der vist ingen grund til at bruge alt for meget tid på i forhold til at bestemme sig for troværdigheden, mens spanske Marca er spaniens mest læste avis. De har som regel gode kilder, men det er også en sportsavis, der hver dag skal fylde omtrent 30-40 sider med stort og småt. Så der er plads til rygter – sandfærdige som opdigtede – og selvom det efterhånden er et par år siden, at Ronaldo sidst tørnede ud i La Liga, så er han fortsat godt forsidestof i det spanske.

Linket til Saudi-Arabien

Men Marca er så tilpas stor en avis, at resten af Europas presse hurtigt røg med på historien. De havde endda linket med Saudi-Arabien at hænge det op på. Altså at Al-Nassr er en klub i Saudi-Arabien, og at Newcastle har saudiarabiske ejere.

Så langt, så godt. For det er lidt uklart, hvem der ret beset betaler gildet hos Al-Nassr. Musalli Al-Muammar er præsident for klubben, men mange mener, at det er prins Khalid bin Fahd bin Abdulaziz, der står bag økonomien i klubben, mens det hos Newcastle er Mohammad bin Salmán, der er manden med tegnebogen. De to taler formentlig sammen fra tid til anden, men at Al-Nassr ligefrem skulle være en rugekasse klub for Newcastle er nok at gå for langt.

Da Newcastle i går aftes mødte Arsenal, handlede en del af optakten og nedtakten da også om det potentielle skifte, men Eddie Howe var hurtig til at dementere det rygte. Igen, vi skal ikke tro på alt, vi hører, og Howe har trods stor succes nok alligevel ikke det store at skulle have sagt, sidder der nogen højere oppe i hierarkiet og trækker i trådene.

Financial Fair Play?

Men når Ronaldo ikke ender i Newcastle, er det også sund fornuft. Et skifte ville i givet fald finde sted til september. Der har Ronaldo ikke spillet på absolut topniveau i knap et år. Vil han da kunne forstærke Newcastle? Og stikker det ikke fuldstændig i modsat retning af deres ellers ret så velovervejede transferstrategi, som de har fremført indtil videre?

Selvfølgelig vi der rent økonomisk og marketingsmæssigt være noget interessant i handlen, men hvordan er Ronaldos omdømme efter så lang tid uden for det helt store rampelys? Og kan det virkelig lade sig gøre at omgå Financial Fair Play så meget, at Newcastle kan betale Ronaldos løn? For 200 millioner euro i løn om året kan Newcastle ikke betale, og hvor stor en del af kagen vil Al-Nassr så acceptere fortsat at betale en spiller, der ikke længere er et aktiv for dem?

Spørgsmålene er for mange, og svarene er for få til at tro på, at Cristiano Ronaldo ender i Newcastle. Men så igen, du skal ikke tro på alt, hvad du læser.  

The Manager
Logo
Shopping cart