Sevilla i alle retninger

Monchi
BUDAPEST, HUNGARY – MAY 31: Sports Director Ramon Rodriguez Verdejo, Monchi, of Sevilla celebrates victory after the UEFA Europa League 2022/23 final match between Sevilla FC and AS Roma at Puskas Arena on May 31, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

For lidt over et år siden mødte Sevilla FC København i Parken. Siden har den sydspanske klub vundet Europa League og igen kvalificeret sig til Champions League, hvor de er ubesejret efter to runder. Der var seks gengangere fra kampen mod FCK og til mod Lens godt et år senere. Følger man ikke spansk fodbold til dagligt, kunne det på overfladen se ud til, at alt er som det skal være i Sevilla.

Men det er langt fra stabilitet, der præger klubben i disse tider. For efter uafgjort mod Rayo Vallecano i weekenden blev Mendilibar fyret i klubben. Mendilibar, der havde afløst Sampaoli, der havde afløst Lopetegui, der var træner i kampen mod de danske mestre i Parken tilbage i september 2022. En ny træner er allerede blevet ansat. Diego Alonso er klubbens fjerde træner på lidt over 13 måneder. Diego Alonso, der senest var træner i for Uruguays landshold og inden da har haft en karriere i Mexico, USA og Paraguay.

Men ham skal det ikke handle om her. For påstanden herfra er, at det næsten kunne være ligegyldigt, hvem Sevilla installerede på sidelinjen. For problemerne er mere afgrundsdybe end som så.

Dårlig økonomi

Få klubber kan leve i et konstant kaos, og få kan gøre det uden penge. I Sevilla har de ikke alverden at rutte med, og derfor blev der denne sommer iværksat, det de hernede i Spanien kaldte for Operacion Salida.

Alle spillere var i realiteten til salg, da det var nødvendigt at skaffe penge, før man kunne tillade sig at se på eventuelle forstærkninger. Problemet var bare, at ingen af dem, der for alvor kunne indbringe en sum, rigtig kunne sælges på nær målmand Bono, som det lykkedes at få sendt til Saudi-Arabien, kort før vinduet lukkede.

Trupsammensætning

Og det fører os videre til et andet af problemerne. Sammensætningen af truppen. Fire trænere og et par sportsdirektører undervejs med hver deres agenda, har betydet, at Sevilla er en klub uden retning. Hvor det i gamle dage var Monchi, der (i sin første periode i klubben), sikrede sportslig stabilitet i forhold til indkøb af spillere og valg af trænere, peger Sevilla netop nu i alle retninger. 

Truppen er et samsurium af, hvad der lige er lykkedes at samle op i de senere år. Se på Kasper Dolberg og Thomas Delaney, der begge nåede meget kort tid i klubben, inden de blev opgivet. Eller det vil sige, at Delaney officielt stadig er på kontrakt i klubben, men som så mange andre blev han udlejet denne sommer for i det mindste at spare danskerens løn. Buddet herfra er, at han ikke kommer tilbage til Sevilla.

Retning

Thomas Delaney kom til klubben, da Lopetegui var træner. Dengang hvor defensiv stabilitet blev valgt fremfor potent offensiv. Bono, Carlos og Kunde var den sikre stamme bagude. Men da de forsvandt, røg også Lopetegui. Nu var det i stedet Sampaoli, der skulle styre tropperne. En på alle måder markant anderleds træner end sin forgænger. Skulle Sevilla nu til at praktisere helbanepres og offensiv fodbold?

Vi fik aldrig svaret, for truppen var ikke til Sampaolis ideer, og så blev han fyret. Mendilibar var en midlertidig løsning, men lænte sig mest op af Lopetegui i forhold til stilen og fik unaturlig stor succes i foråret toppende med triumfen i Europa League.

Nu er det så op til til Diego Alonso at udstikke en midlertidig retning, for en klub der om nogen mangler en netop sådan. Men helt godt bliver det ikke, før alle i klubben igen begynder at trække i samme retning.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart