Sikke en jul i Arsenal!

Foto: Splosh-Dreamstime.com_

Efter Manchester Citys overraskende nederlag til ellers så udesvage Brentford, så var det op til Arsenal at slå kapital af rivalernes fejltrin.

Det gjorde Gunners med en sikker sejr ude over Wolves. En sejr der sender Arsenal alene i front af Premier League med 5 point.

Pause

Nu har de en lang vinterpause og juleferie til at vænne sig til smagen af førstepladsen, selv om de har siddet på tronen hele efteråret. Uventet eftersom Manchester City og Liverpool var spået den rollen.

”Det er næsten et chok for os. Vi nyder dette store øjeblik,” siger manager Arteta til BBC efter kampen.

Arteta blev ansat 19 december 2019, og nærmer sig altså sit 3. å som manager i Londonklubben. Den første sæson gav en sløj ottendeplads, men igen har ledelsen i Arsenal udvist tålmodighed med en manager, som de følte var den rette.

Forbedringer

Truppen er markant forbedret, og skruet sammen som et vinderhold. Og ikke efter hvilke spillere der var råd til.

Det er i princippet samme proces, som Tottenham er i gang med. Geare op til at vinde. Og ikke bare geare op for at give op og fyre træneren.

Det giver ikke meget mening at sammenligne Artetas første tid med Wengers første tid. Franskmanden skulle ikke kun modellere et nyt hold, men skabe en helt ny kultur. Og ikke mindst tage kampen op med den britiske drukkultur, der herskede på holdet. Arteta har også helt indlysende taget kulturkampe, men spanierens revolution er mindre omfattende end Wengers.

Tillid

Arbejdsopgaven også anderledes. Her har Arteta været nødt til at skifte ret markant ud i truppen – Wenger havde trods en stamme på holdet at bygge på ikke mindst defensivt. Wengers første sæson gav således en tredjeplads, fordi der var røv i bukserne på hans Arsenal-hold.

Arteta overtog et hold, der var vant til at skuffe. Han er ikke den første manager, der hentes ind for at ændre på et falmet storholds taberkultur, men spanieren fører bevis for, at den slags tager tid og kræver rette investeringer. Det har han fået samt den tillid, som Wenger nød.

Belønningen kommer nu. Det bliver en jul en kanonsalut værdig i familien Arsenal!

The Manager
Logo
Shopping cart