Skal David Moyes tilbage til Goodison Park?

David Moyes
David Moyes er en presset mand i West Ham og dagens drama mod hans gamle klub Everton kan blive hans sidste. Men kampen kan også resultere i, at Moyes får et nyt job….som manager for Everton. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Lørdagens møde mellem West Ham og Everton er lige til historiebøgerne allerede før kampen er fløjtet i gang. Engelsk presse forventer, at den tabende manager bliver fyret. 

To hold truet af nedrykning. To hold, der ser sig selv for store til at rykke ned. Det vil for Evertons vedkommende være første gang i 69 år, at de i givet fald ikke vil være at finde i den bedste række.

West Ham har prøvet at trykke på ned i elevatoren, men ønsker på ingen måde at vende tilbage til The Championship. West Ham har siden de sagde farvel til Upton Park og goddag til London City Stadium lagt på økonomisk som selvforståelse.

Menneske

David Moyes har været en vigtig del af opturen. Han trådte ind som redningsmand, men viste sig mere som sjakbajs end brandslukker. West Ham har taget skridt frem med den vejrbidte skotte, der også har tilført managerrollen noget menneskelighed. Under covid-19 nedlukningen meldte han sig under fanen hos den lokale købmand og kørte varer ud til ældre medborgere. Han er formentlig mere velhavende end de fleste briter, men han fremstår som ham lidt længere ned ad vejen, man kan regne med, hvis kælderen er oversvømmet. 

Med en årsomsætning på 221 millioner pund er Hammers i dag i top-20 over klodens klubber med størst indtjening. De har overhalet storklubber som AC Milan ifølge Deloittes pengeliste fra 2022.

Everton? Ligger lige ved siden af West Ham på samme liste.

Myte

Evertons manager Frank Lampard begyndte sin karriere som spiller i West Ham under sin onkel Harry Redknapps vejledning. Senere fulgte skiftet til Chelsea, hvor han for alvor fik sit gennembrud som spiller.

Lampard trådte ind på Stamford Bridge og forlod London-klubben masser af mål senere som en myte. Som manager samme sted skuffede han. Han var ikke klar. Nu hænger han også i en tynd tråd på Goodison, hvor alternativer overvejes. Et af de alternativer hedder David Moyes. 

Flere engelske aviser skriver, at et comeback på Goodison er mere end en løs ide. Skottens skæbne i West Ham afventes, forstår man.

David Moyes har som bekendt tidligere været manager i Everton. I hele 12 år. Absurd mange år i fodboldens verden. Og han vandt ry for at få meget ud af et lille budget. Fodbolden var lidt kedelig til tider, men ærlig og båret af hårdt arbejde. Under Lampard er det svært at se, hvad der egentlig foregår på taktiktavlen. 

David Moyes har genopbygget West Ham kan man vel sige. De lever i Europa og blev nummer syv i ligaen sidste år. Han har modnet dem om ikke andet selvforståelsen til noget mere end rode rundt under stregen. 

Samme selvopfattelse har Everton. Bliver det David Moyes, der skal redde Liverpools blåblusede?

The Manager
Logo
Shopping cart