Skifter Kylian Mbappé til Premier League?

Transfer

Kan Kylian. Mbappé indie længe spille i Premier League. Foto.-Charnsitr-Dreamstime.com_

Tirsdag dukkede der en af de nyheder op, som er svær at sidde overhørig. Endnu er intet bekræftet, men ifølge spanske Marca skulle Kylian Mbappé insistere på at ville væk fra PSG. Klubben han så sent som i sommer forlængede med under stort postyr. Det kommer vi ind på senere.

For det har naturligvis sat gang i rygterne. Hvad der helt præcis er gået galt i PSG er sådan set underordnet, for mere interessant er det at spekulere i, hvor han nu skal hen. Hvis han da skal afsted.

Igen, Kylian Mbappé elsker showet og trak sin beslutning om et muligt klubskifte i sommer så langt ud, at slutningen på Ringenes Herre triologien syntes kort. Men hvis han virkelig vil væk denne gang, så er der meget få klubber, der kan hente ham. Og flere af dem spiller i Premier League.

Sårede spaniere

Real Madrid har ellers længe været varmeste bud på en ny arbejdsgiver, men det forhold fik alvorlige ridser i lakken denne sommer, da de følte, at Kylian Mbappé løb fra en aftale. Så der ville skulle sluges nogle kameler, hvis Mbappé allerede seks måneder senere skifter til den spanske hovedstad. Og endvidere spekulerer der i, at der i kontrakten skulle være en klausul, der gør, at PSG ikke vil slippe ham til netop Real Madrid. Spekulationer er der nok af, så vi spekulerer med.

Fodboldens fremtid

Kylian Mbappé er tronarvingen til Messi og Ronaldo. Manden som alle føler sig overbevist om, en dag vinder Ballon d’Or og skaber en ny æra. Måske sammen med Erling Haaland.

Han er hurtig, teknisk stærk, målfarlig, kan afgøre de store kampe og har en brandingværdi meget få kan matche. Kylian Mbappé vil være en god handel for alle, men hvem har efterhånden råd til franskmanden?

For selvom han gerne vil væk, så er der en kontrakt, der skal respekteres. Også selvom Mbbappé føler, at der er blevet begået kontraktbrud. Og lønnen franskmanden skal have er heller ikke i den lave ende af skalaen.

Manchester City

Når det er et spørgsmål om penge, er det oplagt at kigge mod Manchester City. De har midlerne og har længe skreget på en angriber, der kan sikre dem Champions League titlen. Men ham har de jo næsten allerede fået i Erling Haaland. Det vil være vildt at forestille sig, at de to skulle agere fælles spydspids hos de lyseblå. Ja, vel også urealistisk trods alt.

Chelsea

I den lidt mere mørkeblå afdeling af fodboldlandkortet sidder de også og holder øje med situationen i Chelsea. Den nye ejer Todd Boehly har talt om fodbolden som et show, og ingen leverer et større show end Mbappé. Penge har de også en del at gøre godt med, og modsat Manchester City, så har de ikke løst deres efterhånden vedvarende problemer på 9’er positionen. Timo Werner og Romelu Lukaku er fortid, Kai Havertz er bedst længere tilbage på banen, og hvis Aubameyang efter blot et halvt år måtte gøre plads til Lewandowksi i Barcelona, kan han vel også gøre plads til Kylian Mbappé i Chelsea? Klubben hvor Mbappé var til prøvetræning som ganske ung.

Arsenal

Bliver vi i London, men bevæger os til Arsenal, så er der også en historisk forbindelse. Faktisk var Mbappé tæt på at skrive kontrakt med Arsenal, inden han skiftede til PSG, og selvom Arsène Wenger er fortid i klubben, så lever den franske forbindelse stadig videre hos The Gunners. Rent økonomisk er det dog svært at se, at de skal kunne matche den lønpakke, som deres rivaler kan, og de har med Gabriel Jesus også brugt en del penge på at finde en angriber denne sommer. Aubameyang røg ud, da han ikke kunne indordne sig under Artetas regler. Kan Mbappé det?

Liverpool

Forlader vi London og bevæger os mere nordpå i det engelske, så kommer vi til Liverpool, og måske lidt overraskende det bedste bud på en ny klub i England for Mbappé. I hvert fald er der rumsteren om, at PSG kun vil slippe ham til Jürgen Klopps mandskab. Men så er vi tilbage til det økonomiske. Denne sommer brugte Liverpool store summer på at hente Darwin Nùñez til klubben, og selvom den tidligere Benfica-spiller har fået en svær start på tilværelsen på Anfield, så ville det være voldsomt allerede at opgive ham efter blot et halvt år. Der var kontakt de to parter imellem i sommer, og Mbappé har tidligere fortalt, at Liverpool er hans mors yndlingsklub…

Manchester United

Selvom Cristiano Ronaldo ikke er fremtiden på Old Trafford og både Marcus Rashford og Anthony Martial svinger i niveau, så er Manchester United ikke for alvor inde i kapløbet om Mbappé, skal vi tro den britiske presse. Men derfor kan en potentiel handel godt få indflydelse på deres transfervindue i den kommende sæson. For både Real Madrid og Liverpool er også interesseret i Jude Bellingham, som United meget gerne ser som ny midtbanegeneral i Manchester, og den interesse kan kølne hos konkurrenterne, hvis en af de to må sprænge banken for Mbappé.

Newcastle

For en spiller der gerne vil vinde Ballon d’Or, er et skifte til Newcastle ikke umiddelbart i kortene. Heller ikke selvom Emmanuel Petit sidste år fortalte, at et skifte til The Magpies måske ikke er så utænkeligt, som først antaget. Newcastle har pengene, men mangler meritterne. De er på vej mod toppen, men er der så langt fra endnu. 

The Manager
Logo
Shopping cart