Slip hestene løs, Allegri

Juventus, Serie A, Vlahovic
ORLANDO, FL – AUGUST 02: Juventus forward Duan Vlahovi (9) scores the 3rd goal and celebrates during the Soccer Champions Tour between Real Madrid and Juventus on August 2nd, 2023 at Camping World Stadium in Orlando, FL. (Photo by Andrew Bershaw/Icon Sportswire via Getty Images)

I weekenden er der Derby d’Italia. Juventus mod Inter. Nummer to mod nummer et. De to mandskaber der tilsammen har stået for 17 italienske mesterskaber siden årtusindeskiftet. Og så i øvrigt ikke et eneste ord om Calciopoli-skandalen, og hvem der i virkeligheden har retten til at kalde sig i italienske mestre i enkelte sæsoner.

For fokus er et andetsteds. På selve spillet, og især det spil som Juventus og Max Allegri praktiserer. Det var under hans ledelse, at Juventus fra 2014 til 2019 blev Italiens med afstand bedste klub og en europæisk sværvægter med to Champions League finaler. Men hans anden periode i klubben, der begyndte i 2021, har langt fra været lige så succesfuld. I de foreløbigt to sæsoner han har fået hos den gamle dame siden tilbagekomsten, har de endnu til gode at vinde en titel. Dermed er han den første træner siden Rino Marchesi i slutingen af 80’erne til at gå to sæsoner i træk uden et trofæ for Juventus.

Udtryk

Men det kan han muligvis ændre på i år. Efter 12 runder er de placeret på en andenplads og har kun to point op til weekendens modstander fra Inter, som de altså med en sejr kan passere i tabellen. Det første mesterskab siden 2020 kan lure i horisonten. Og det er lang tid at vente for en klub som Juventus, der ikke siden starten af 90’erne – tvangsnedrykning og fratagelse af titler undtaget – ikke er gået fire sæsoner uden et mesterskab.

Men det handler ikke kun om resultater. Det handler også om udtryk. For er der noget, mange Juventus-fans har været trætte af, så er det, at Allegri har en til tider næsten destruktiv tilgang til spillet. Som om, der går intern konkurrence i at få så mange defensive spillere ind på banen samtidig.

Modsat andre storklubber med historie i Europa som eksempelvis Bayern, Barcelona, Liverpool og Ajax, så har Juventus ikke en decideret måde, de død og pine skal spille på. Men der er stadig en forventning om, at man gør det bedre, end det man har set fra Allegris side i de seneste par sæsoner. At man har større ambitioner på spillets vegne.

Boldbesiddelse

Boldbesiddelse er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvor offensivt et hold ønsker at spille, men det er stadig et ganske fint parameter til at måle, hvor meget man ønsker at skabe kampe. Juventus ligger på en 12. plads over Serie A’s 20 hold, når det kommer til boldbesiddelse. Bag Torino, Monza og Frosinone. Faktisk har deres modstandere i snit bolden mere, end de har. Således også senest mod Cagliari på hjemmebane, der ellers frister en tilværelse i bunden af tabellen.

Igen, der er intet galt i at være afventende, hvis man så sælger afslutningerne via hurtige omstillinger, så snart man erobrer bolden. Men det gør Juventus heller ikke. Ihvertfald ikke helhjertet. Det er eksempelvis til tider svært at genkende den Filip Kostic, der var en offensiv faktor i Bundesligaen, og ham der til tider holdes i snor i Juventus.

Søndag 20:45 får Juventus og Max Allegri så chancen for at erobre førstepladsen og måske også erobre et fodboldhjerte eller to. I hvert fald hvis han endelig slipper hestene løs.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste ligaer.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart