Spurs’ spillerkøb nummer 8 viser Contes planer

Tottenham

Conte har en plan. Foto.
Cosmin Iftode Dreamstime.com

Conte har netop for grønt lys til sin ottende signing denne sommer. Den bare 17-årige Will Lankshear, der hentes i Sheffield United for to millioner pund. Lankshear har fortid på Arsenals akademi og hentes for snuden af Brentford.

Fremtid

Ifølge Daily Express har Conte været med inde over den rekruttering. Lankshear er en fremtidens spiller. Sammen med klubbens øvrige transferaktiviteter siden italienerens ankomst indikerer det – kraftigt – at han er landet i Tottenham for at blive. Så længe som managere nu bliver i moderne fodbold. Fire nederlag i rap og harsk omtale i pressen og man er ude. Men ikke mindst med tanke for at han har fået grønt lys til at sende 50 millioner pund købet Lo Celso og andre væk og erstatte med håndplukkede spillere uden omsvøb understreger han bygger op.

Frihed

Og ret beset. Hvor finder en trænertype som Conte ellers den frihed, som han får i Tottenham? Til at forme sit hold og Conte er en snu rad. Han kan se Tottenham tager de rigtige skridt. Måske Europas mest moderne stadion, helt fremme i feltet på matchday revenue omsætning og andre parameter. Gode forudsætninger for Champions League de kommende år. I det hele taget ligner Conte og Tottenham et bedre bud på et langvarigt samarbejde end, da han var Stamford Bridge. For nu.

Trafik

På pressemødet op til turen til Nottingham indikererede Conte, at der kan komme flere tilgange før lukketid. Den største nyhed og endnu en indikator på et længere samarbejde mellem italieneren og Levy er dog de tiltagende rygter om en kontraktforlængelse lander på Harry Kanes bord lige efter vinduet lukker i. Med tanke for de talrige rygter og ballade om Kanes fremtid så vil det være hvid røg, der stiger op over Tottenham Hotspur Stadium.

Spejlbillede

Dagens kamp mod Nottingham Forest bliver en lærerig test for Tottenham og os, der kigger på. Oprykkerne er gået transferamok, men styrken hos Nottingham Forest er organisation og taktiks eksekvering. Det bliver en kamp med Tottenham på bolden, og det bliver en eksamen i sig selv. Tottenham er på antallet af afleveringer og berøringer i bund-6 i denne sæson. Det er stadigt tidlige dage, så den slags statistik fortæller endnu ikke alverden, men alligevel. Tottenham ligner et hold, der ikke har noget imod at lade modparten have bolden og så slå til.

Nottingham Forests spillestil er ikke 1:1 en spejling af Spurs’, men der er ligheder. Endnu en kamp, endnu en test af konceptet.

The Manager
Logo
Shopping cart